ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο "μικροσκόπιο" και ο Κορμπ

Moenchengladbach's Julian Korb , right, challenges for the ball with  Frankfurt's  Sonny Kittel  during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Eintracht Frankfurt in Moenchengladbach, Germany, Saturday March 12, 2016. (Bernd Thissen/dpa via AP)
Moenchengladbach's Julian Korb , right, challenges for the ball with Frankfurt's Sonny Kittel during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Eintracht Frankfurt in Moenchengladbach, Germany, Saturday March 12, 2016. (Bernd Thissen/dpa via AP) AP

Ο 28χρονος Γερμανός δεξιός μπακ, Γιούλιαν Κορμπ, που έμεινε ελεύθερος από το Ανόβερο προτάθηκε στον Παναθηναϊκό κι εξετάζεται από τον Ρόκα για τη θέση που "καίει" όσο καμία άλλη αυτή τη στιγμή τους πράσινους. Ερχεται μέσω Ολλανδίας ο Βιγιαφάνιες, στο... δρόμο κι ο Σαβιέ.

Ο Παναθηναϊκός αναζητά (επειγόντως, διότι στις 6 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία της νέας χρονιάς) δεξιούς μπακ για το "γυμνό" δεξιό άκρο της άμυνάς του κι ο Τσάβι Ρόκα έχει εντείνει τις προσπάθειές του τις τελευταίες ημέρες για να κλείσει το συγκεκριμένο «μέτωπο», εξετάζοντας (και) την περίπτωση του Γερμανού, Γιούλιαν Κορμπ.

Ο 28χρονος δεξιός ακραίος αμυντικός, έχει μείνει ελεύθερος από το Ανόβερο (Β’ Γερμανίας), με το οποίο «μέτρησε» τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε 4 ασίστ και 1 γκολ σε 26 συμμετοχές. Αποτελεί «προϊόν» των Ακαδημιών της Ντούισμπουργκ, από τις οποίες μετεπήδησε το 2006 στη Γκλάντμπαχ.

Εκεί έκανε και το "ξεπέταγμά" του φτάνοντας από τα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας (140 ματς, 6 γκολ, 8 ασίστ στις Ακαδημίες) ως την πρώτη ομάδα της Γκλάντμπαχ, με την οποία αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2018 σε 101 παιχνίδια (3 γκολ και 5 ασίστ απολογισμός).

Το καλοκαίρι του 2018 πωλήθηκε αντί 3 εκατ. € στο Ανόβερο, με το οποίο έπαιξε την τελευταία διετία σε 68 επίσημα ματς, έχοντας 2 γκολ και 6 ασίστ συνολικά σε Bundesliga και Β’ Γερμανίας (μετά τον περσινό υποβιβασμό της ομάδας του).

Η περίπτωσή του έχει προταθεί στους πράσινους εδώ και λίγες ημέρες κι εξετάζεται λεπτομερώς από τον Ρόκα, αφού είναι θεωρείται ένας αρκετά επιθετικός δεξιός μπακ, που συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι πράσινοι.

"ΒΙΓΙΑ" ΣΤΟ... 100%!

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής (26/7) διευθετήθηκαν και οι τελικές εκκρεμότητες που υπήρχαν γύρω από τη μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κι ο ατζέντης του συμφώνησαν με τους «πράσινους» και στους δύο τελευταίους όρους που είχαν απομείνει όσον αφορά κάποια μπόνους ατομικών στόχων (ασίστ κ.ο.κ.) και πλέον υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία σε όλα τα επίπεδα.

Ο 29χρονος άσος ρυθμίζει πια τις τελικές λεπτομέρειες γύρω από το ταξίδι του από το Μεξικό ως την Αθήνα, το οποίο δεν θα είναι πολύ... εύκολο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν λόγω του κορονοϊού.

Το Μεξικό άλλωστε, είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες από τον ιό Covid-19 και το ταξίδι ως την Αθήνα έχει πολλές διαδικασίες. Ο «Βίγια» πάντως, φαίνεται πως έχει βρει ήδη την πιο... ασφαλή (και με μικρότερη ταλαιπωρία) διαδρομή κι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, μέσω Ολλανδίας (Άμστερνταμ), προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το τελικό συμβόλαιό του με τους «πράσινους» που θα έχει διάρκεια έως το 2023 κι απολαβές περίπου 600.000€ ετησίως (μαζί με το πριμ υπογραφής).

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης (28/7) ή το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης (29/7) αναμένεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του κι ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, Αντόνιο Σαβιέ, που ολοκλήρωσε την Κυριακή (26/7) τις υποχρεώσεις του με την Τοντέλα και είναι και τυπικά ελεύθερος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ