ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Παίρνει προβάδισμα το 5-3-2

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται να μην αλλάξει την τακτική από ντέρμπι σε ντέρμπι, ενώ περιμένει να βρει περισσότερη επιθετικότητα από τον Μπουζούκη.

Το 5-3-2 φαίνεται πως έχει προτεραιότητα στο μυαλό του Γιώργου Δώνη για το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Όπως και κόντρα στην ΑΕΚ 5-3-2 σε φάση άμυνας το οποίο θα μετατρέπεται σε 3-5-2 τη στιγμή που το τριφύλλι θα βγαίνει στην επίθεση.

Ο 50χρονος προπονητής έχει δοκιμάσει διάφορα πράγματα στις προπονήσεις, με τελευταία της Παρασκευής (15/3), όμως μάλλον θα καταλήξει στο πλάνο της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ο Δώνης αναζητά περισσότερη επιθετικότητα και πιστεύει ότι θα την έχει με την είσοδο του Μπουζούκη στην ενδεκάδα, αντί του Χρήστου Δώνη. Για την ώρα αυτή μοιάζει να είναι η μοναδική αλλαγή σε πρόσωπο, αφού οι υπόλοιποι δέκα θα διατηρηθούν οι ίδιοι που άρχισαν εναντίον της ΑΕΚ.

Η ιδιαιτερότητα στη διάταξη είναι ότι ο Μπουζούκης δεν θα αγωνιστεί ως "δεκάρι", αλλά ως αριστερός εσωτερικός χαφ στο "ανάποδο" τρίγωνο στη μεσαία γραμμή που θα παρατάξει ο Δώνης. Τον αντίστοιχο ρόλο δεξιά θα έχει ο Κάτσε, ενώ ο Κουρμπέλης θα είναι το "εξάρι" μπροστά από τους στόπερ.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί και Οικονόμου θα είναι οι τρεις στόπερ, ο Γιόχανσον ο δεξιός μπακ-χαφ, ο Ινσούα ο αριστερός μπακ-χαφ και οι Μακέντα - Άλτμαν θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Η ενδεκάδα που επιλέγει ο Γιώργος Δώνης του δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψει τον σχηματισμό από 3-5-2 σε τετράδα στην άμυνα και τέσσερις χαφ, σε ευθεία ή σε "ρόμβο". Αυτό θα συμβεί επειδή ο Κουλιμπαλί θα παίξει δεξιός μπακ, ο Γιόχανσον θα μετατεθεί ως δεξιός χαφ και οι άλλοι τρεις μέσοι θα προσαρμοστούν ανάλογα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ