ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι 9 λόγοι για να συνεχίσει τη μάχη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί μία αγωνιστική καθίζηση, αλλά είναι υποχρεωμένος να ψάξει την ολική επαναφορά του. Το Sport24.gr εξηγεί γιατί.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται σε... σκωτσέζικο ντους για τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι υπήρχε φόβος για το χειρότερο, μετά καλλιεργήθηκαν υπερβολικές προσδοκίες και τώρα η ομάδα δεν ανταποκρίνεται. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το περιθώριο να τα παρατήσει, επιβάλλεται να ανασυγκροτηθεί και να διεκδικήσει ένα δυνατό φινάλε στη χρονιά.

Σίγουρα, με την αγωνιστική καθίζηση που υφίσταται ο Παναθηναϊκός, οι στόχοι στο πρωτάθλημα θεωρούνται πολυτέλεια. Όμως, το "τριφύλλι" έχει τα κίνητρα για να το παλέψει και να αντιστρέψει το κλίμα. Το Sport24.gr καταγράφει τους λόγους που έχουν οι "πράσινοι" για να φέρουν τα... πάνω κάτω και να ψάξουν τη βελτίωση τους:

Α) Αν και πλέον έχει τεθεί υπό έντονη αμφισβήτηση, υπάρχει ξεκάθαρος στόχος στο πρωτάθλημα: η είσοδος στην πεντάδα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τερματίσει πέμπτος, προκειμένου να "ξεχρεώσει" την ευρωπαϊκή ποινή και από την επόμενη σεζόν να μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις της UEFA.

Β) Η φετινή σεζόν είναι εκπαιδευτική και ο Γιώργος Δώνης προσπαθεί να ανδρώσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η εξελικτική διαδικασία κύλησε εξαιρετικά στον πρώτο γύρο, τώρα παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες και το στοίχημα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι μέσα από τις αντιξοότητες, να βελτιώσει τους μικρούς του.

Γ) Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν μερικοί ξένοι και Έλληνες έμπειροι παίκτες. Όλοι κρίνονται από τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη, οι οποίοι το καλοκαίρι θα αποφασίσουν με ποιους θα πορευτούν στο μέλλον και ποιοι δεν έχουν θέση στον τριετές πλάνο.

Δ) Το καλοκαίρι ο κόσμος του τριφυλλιού ήταν ξενερωμένος και αποστασιοποιημένος λόγω του ιδιοκτησιακού. Η απρόσμενη εκκίνηση της ομάδας του Δώνη άναψε μία "σπίθα" και το ΟΑΚΑ προσέλκυσε πολλούς θεατές. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή του 2019 απομάκρυναν ξανά τον κόσμο, οπότε είναι αναγκαίο ο Παναθηναϊκός να προσπαθήσει να τον ξαναφέρει κοντά του.

Ε) Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από τον ΠΑΟΚ, αδικείται από το 0-0 με την ΑΕΚ και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό σε 1-1. Στον δεύτερο γύρο, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει μία νίκη σε ένα από τα τρία ντέρμπι. Θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ως τυπικά φιλοξενούμενος. Η μοίρα του δεν θα αλλάξει με μία επικράτηση επί των άλλων τριών μεγάλων, αλλά θα του προσδώσει αυτοπεποίθηση και θα αποτελέσει υποθήκη για το μέλλον.

Ζ) Μετά την εξαφάνιση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, το ιδιοκτησιακό δεν μεταβλήθηκε. Μέχρι σήμερα, κανένας επιχειρηματίας δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζο και ο εφοπλιστής έχει ξεμείνει με την ΠΑΕ. Ωστόσο, ένας Παναθηναϊκός με μικρό λειτουργικό κόστος, με ένα ρόστερ με προοπτική και χωρίς ευρωπαϊκή ποινή, ίσως αποτελέσει δέλεαρ για έναν επενδυτή.

Η) Μοιάζει με πολυτέλεια, αλλά αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για να στερήσει το αήττητο από τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός από καταβολή της Α' Εθνικής που κατέχει το συγκεκριμένο επίτευγμα και θα ήταν ένα συν στο πρεστίζ του να το διατηρήσει. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει...

BONUS: Ο νυν υπέρ πάντων αγώνας του φετινού Παναθηναϊκού δεν θα δοθεί στο γήπεδο, αλλά στο οικονομικό σκέλος. Είναι απαραίτητο η ΠΑΕ να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα, ώστε ο Νταμπίζας και ο Δώνης να εργαστούν το καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς στη συγκρότηση του ρόστερ και να μην επαναληφθεί το -6. Θα ήταν καταστροφή ο Παναθηναϊκός να αποτύχει ξανά στην αδειοδότηση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ