ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Νταμπίζας έχει πάρει τα "κλειδιά" για όλα

Παναθηναϊκός: Ο Νταμπίζας έχει πάρει τα "κλειδιά" για όλα

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου για να διαχειριστεί εν λευκώ τις μεταγραφές, τις πωλήσεις και τις ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό.

Με "κλειστά μάτια" εμπιστεύεται ο Γιάννης Αλαφούζος τον Νίκο Νταμπίζα και του έχει αναθέσει εν λευκώ τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει την εξουσία να πάρει όλες τις αποφάσεις, έχοντας την συναίνεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Η μοναδική προϋπόθεση που έχει θέσει ο Αλαφούζος στον Νταμπίζα είναι η εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας. Ο παλαίμαχος αμυντικός δεν παρεκκλίνει καθόλου από τον προϋπολογισμό και κάθε επιλογή του είναι κοστολογημένη εντός του πλαισίου που έχει τεθεί από το λογιστήριο.

Φυσικά, ο Αλαφούζος έχει διαβεβαιώσει τον Νταμπίζα ότι δεν θα αναμειχθεί στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών ή στις ανανεώσεις των συμβολαίων. Ο Νταμπίζας έχει την ευθύνη να δεχτεί ή να απορρίψει μία προσφορά για έναν παίκτη ή να προτείνει πιο ευνοϊκούς όρους σε μία συνεργασία.

Εφόσον ο Αλαφούζος τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τότε κανένας ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να πουληθεί τον Ιανουάριο. Πρωτίστως ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, τους οποίους ο Νταμπίζας προορίζει για "κολώνες" στο τριετές πλάνο που έχουν εκπονήσει από κοινού με τον Γιώργο Δώνη. Εννοείται πως το ίδιο ισχύει για τους άλλους νεαρούς του ρόστερ, όπως ο Μαυρομάτης, ο Καμπετσής και ο Χατζηθεοδωρίδης.

Από την άλλη, ο Νταμπίζας θα διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί), είτε τις επεκτάσεις, όπως του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάνη. Ο Νταμπίζας πρέπει να βρει την ισορροπία, ώστε να τους κρατήσει στο ρόστερ και να μην αυξήσει υπερβολικά τον προϋπολογισμό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ