ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων διοικητικών στελεχών

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων διοικητικών στελεχών
Αλαφούζος, Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Τουμαζάτος (eurokinissi) EUROKINISSI

Το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στα κορυφαία στελέχη που πέρασαν από το πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου από την πρώτη μέρα ενασχόλησης του με τον Παναθηναϊκό.

Μία από τις συνήθειες του Γιάννη Αλαφούζου είναι η εναλλαγή των συνεργατών του στα κορυφαία πόστα της ΠΑΕ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι το τελευταίο "θύμα" των συχνών παρεμβάσεων του εφοπλιστή στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας δεν είναι ο μόνος και πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλοι...

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ουδέποτε σταθεροποίησε το επιτελείο του, το οποίο τον βοηθούσε στη διεύθυνση του Παναθηναϊκού. Τα συνεχόμενα "πήγαινε-έλα" είναι ενδεικτικά της ρευστότητας των διαθέσεων του Αλαφούζου και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί το τριφύλλι δεν είχε μία σταθερή πολιτική. Το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στον κύκλο των... χαμένων διοικητικών...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρήκε τον Δημήτρη Γόντικα στην προεδρία της ΠΑΕ, όταν άρχισε την ενασχόληση του με το Τριφύλλι τον Μάρτιο του 2012. Ο Γόντικας ήταν επικεφαλής του Παναθηναϊκού από τον Αύγουστο του 2011, έχοντας μπει στη διοίκηση ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος ένα χρόνο νωρίτερα. Δεν μακροημέρευσε επί Αλαφούζου, αφού τον Νοέμβριο του 2012 παραμερίστηκε παίρνοντας τον συμβολικό τίτλο του ειδικού συμβούλου και αποχώρησε οριστικά τον Ιανουάριο του 2013.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Χρήστος Παναγόπουλος ακολούθησε τον Γιάννη Αλαφούζο στην είσοδο του στον Παναθηναϊκό την άνοιξη του 2012 και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το "νούμερο 2" της ΠΑΕ. Η πρώτη αποχώρηση του πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, παράλληλα με τη διακοπή της συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ. Η αποχή του από τα πράσινα δρώμενα κράτησε έως τον Δεκέμβριο του 2015, όταν εμφανίστηκε ξανά στα γραφεία του Τριφυλλιού και ανέλαβε εκ νέου διευθυντικό ρόλο. Το δεύτερο πέρασμα του διήρκεσε έως τον Οκτώβριο του 2017, αφού λίγες μέρες μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου, σταμάτησε τις εμφανίσεις του στην ΠΑΕ.

ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ

Η Αθηνά Μπαλωμένου μετακόμισε από τον ΣΚΑΪ στον Παναθηναϊκό ως διακεκριμένο μέλος της ομάδας Αλαφούζου. Ορίστηκε επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, ενώ μετά την πρώτη αποχώρηση του Παναγόπουλου εξελίχτηκε στο "δεξί χέρι" του μεγαλομετόχου. Σταδιακά η επιρροή της μειώθηκε και διέκοψε την ενασχόληση της με την ΠΑΕ, μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΣ

Ο Αγησίλαος Τουμαζάτος βρέθηκε από την αρχή δίπλα στον Γιάννη Αλαφούζο, αρχικά ως εκπρόσωπος της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte και έπειτα ως γενικός διευθυντής της ΠΑΕ. Τον Δεκέμβριο του 2014 μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Τουμαζάτος είχε το "κουμάντο" στη διοίκηση. Ωστόσο, δεν μακροημέρευσε αφού ο Αλαφούζος τον απέπεμψε λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2018.

ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2017 η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος ανέλαβε αντιπρόεδρος, ενώ έκανε κοινή εμφάνιση με τον Γιάννη Αλαφούζο στα επίσημα του "Απόστολος Νικολαΐδης". Όμως, η παρουσία του Μπαλτάκου αποδείχτηκε σύντομη... Έναν μήνα αργότερα, στα τέλη Φλεβάρη, ο Μπαλτάκος ενημέρωσε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού λόγω διαφοράς φιλοσοφίας στα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΠΗΛΗΣ

Ο Στράτος Σωπήλης είχε εισέρθει στο ΔΣ πριν την ανάμειξη του Αλαφούζου και παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2017, κατέχοντας τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου. Δεν είχε ποτέ ουσιαστικό λόγο στις αποφάσεις, αλλά είχε την ευθύνη της υπογραφής. Επανήρθε στον ρόλο του μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και αποπέμφθηκε οριστικά (;) τον Δεκέμβριο του 2018.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μέχρι την παραίτηση του από το ΔΣ την προηγούμενη Δευτέρα, ο Κωνσταντίνου ήταν ο μοναδικός από τους συνεργάτες του Αλαφούζου που παρέμεινε στην ΠΑΕ από την πρώτη μέρα. Ο Αλαφούζος τον βρήκε στο ΔΣ, του έδωσε διάφορα πόστα (γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος) και από τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Κωνσταντίνου ανέλαβε την προεδρία. Τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την αποπομπή του Σωπήλη, ο "αγριόγατος" πήρε και την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου. Ωστόσο, πριν λίγες μέρες είχε τη μοίρα των προκατόχων του και παραιτήθηκε, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ...

ΜΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ

Η συνεργασία του Μάνου Μαυροκουκουλάκη με τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου άρχισε τον Οκτώβριο του 2016. Ο "Mr Manos" επιφορτίστηκε με τις διεθνείς σχέσεις της ΠΑΕ, αλλά τον Απρίλιο του 2017, ανέλαβε την προεδρία μετά την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου. Διατήρησε το πόστο του μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου και παραιτήθηκε μετά την δημόσια αποστασιοποίηση του μεγαλομετόχου. Ωστόσο, προ λίγων ημερών και μετά από 17 μήνες, ο Μαυροκουκουλάκης επανήρθε στην ΠΑΕ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον... αντικαταστάτη του Βασίλη Κωνσταντίνου.

Photo Credits: Εurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ