ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κουλιμπαλί ψάχνει και δεν βρίσκει

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί που δεν δέχεται, αλλά και δεν απορρίπτει την πρόταση για ανανέωση, ο Νταμπίζας που παίζει με το χρόνο και ο Δώνης που θέλει τον Αφρικανό αμυντικό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί έχει το ένα από τα δύο συμβόλαια βασικών του Παναθηναϊκού, τα οποία λήγουν τον Ιούνιο του 2019. Ο έτερος είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος ανανέωσε έως τις 30/6/2022. Ο Αφρικανός αμυντικός έχει δεχτεί πρόταση για ανανέωση από τις 17 Ιανουαρίου, όμως έχει επιλέξει να μην απαντήσει και ψάχνει για περισσότερα χρήματα.

Δύο μήνες μετά τη συνάντηση του με τον Νίκο Νταμπίζα, ο Ουσμάν Κουλιμπαλί μοιάζει να έχει τελειώσει με τον Παναθηναϊκό... Η προσφορά του Νταμπίζα αγγίζει τα 200.000 ευρώ ετησίως, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ζήτησε τα διπλά και η ασυμφωνία φαίνεται πως καταλήγει στο διαζύγιο. Προς το παρόν, τουλάχιστον, γιατί η "πράσινη" πρόταση ισχύει και δεν έχει αποσυρθεί.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η πόρτα του "Γεώργιος Καλαφάτης" δεν έχει κλείσει για τον Κουλιμπαλί. Κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα μείνει ανοιχτή, αφού αυτό εξαρτάται από τον Νταμπίζα. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν βιάζεται, εκτιμώντας ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης έχει ζητήσει τη διατήρηση του Κουλιμπαλί στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο 50χρονος προπονητής θεωρεί πως δύσκολα θα βρει άλλον παίκτη με το "πακέτο" και την ποιότητα του Αφρικανού, προσμετρώντας και την προσαρμογή και το "δέσιμο" του με την ομάδα. Επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να πάρει όποιον θέλει, ο Δώνης προτιμά να βαδίσει στα σίγουρα με τον Κουλιμπαλί.

ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ"

Από την άλλη, ο Κουλιμπαλί απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό και περνάει καλά με την οικογένεια του στην Αθήνα, όμως λειτουργεί επαγγελματικά και ζητάει πιο πολλά λεφτά. Ο Νταμπίζας δεν του δίνει και ο ποδοσφαιριστής αναζητεί κάτι άλλο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο Κουλιμπαλί έχει ήδη μία αρνητική εμπειρία από πέρυσι, όταν δεν κατάφερε να βρει αυτό που ήθελε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Αισίως, ο Αφρικανός αμυντικός συμπληρώνει ένα δίμηνο που έχει βγει στην αγορά και οι κρούσεις που έχει δεχτεί, απέχουν παρασάγγας από τις προσδοκίες του. Ο Κουλιμπαλί θέλει το καλύτερο, αλλά ταυτόχρονα είναι ρεαλιστής και προτιμά να μην μείνει ξεκρέμαστος.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Κουλιμπαλί δεν απορρίπτει την πρόταση του Παναθηναϊκού. Διότι κάλλιστα, θα μπορούσε από τον Ιανουάριο να πει "όχι" στον Νταμπίζα και να έχει ρίξει τις "γέφυρες" με το Τριφύλλι. Αλλά, ο Κουλιμπαλί έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις και δεν αποκλείεται μία φαινομενικά χαμένη υπόθεση, να αντιστραφεί πλήρως, με κερδισμένους τον Νταμπίζα και τον Δώνη...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ