ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μεταβολή μόνο στο όνομα, όχι στην ουσία

Παναθηναϊκός: Μεταβολή μόνο στο όνομα, όχι στην ουσία

Γιατί έφυγε ο Βασίλης Κωνσταντίνου και προτιμήθηκε για τη θέση του προέδρου ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης και πώς θα επηρεαστεί η λειτουργία του Παναθηναϊκού; Διαβάστε τις απαντήσεις στο Sport24.gr.

Για άλλη μία φορά στην περίοδο του Γιάννη Αλαφούζου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάζει πρόεδρο. Ο πρώτος που είχε τον τίτλο ήταν ο Δημήτρης Γόντικας, ακολούθως τον έφερε ο ίδιος ο Αλαφούζος, τον Απρίλιο του 2017 ανέλαβε την προεδρία ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, τον διαδέχτηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο Βασίλης Κωνσταντίνου και από τη Δευτέρα (25/2/2019), ο "Mr Manos" επανήρθε στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Αλαφούζου προέβλεπε αλλαγές στην ΠΑΕ μετά την αδειοδότηση, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ο εφοπλιστής αποφάσισε να επισπεύσει τις κινήσεις του. Από τη στιγμή που έλαβε το "ΟΚ" του Μαυροκουκουλάκη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τις εξελίξεις.

Ασφαλώς, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που ο Αλαφούζος κινήθηκε άμεσα για τις αλλαγές στην ΠΑΕ. Τόσο για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου, όσο και για την προτίμηση στον Μαυροκουκουλάκη...

1) Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε "φθαρεί" στη συνείδηση του κόσμου του Παναθηναϊκού, αφού έχει ταυτιστεί με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο Γιάννης Αλαφούζος. Οι οπαδοί βλέπουν στο πρόσωπο του "αγριόγατου" τον Αλαφούζο και αντιδρούσαν κάθε φορά που τον συναντούσαν. Όπως είναι φυσιολογικό, η συγκεκριμένη στάση επηρεάζει, έστω και σε μικρό βαθμό, την ατμόσφαιρα στην ομάδα.

2) Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε τους τίτλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά επί της ουσίας δεν είχε εξουσία. Οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονταν εν αγνοία του και αυτό είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκειά του, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να δημιουργηθούν τριβές στη σχέση του με τον Αλαφούζο.

3) Μερικές από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου δημιουργούσαν προβλήματα, αφού ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να πει κάτι, αλλά αδυνατούσε να το διατυπώσει σωστά και άρχιζαν οι παρερμηνείες. Όμως, τα λεγόμενα του Κωνσταντίνου προκαλούσαν ντόρο και αρνητικές εντυπώσεις.

4) Η επιλογή του Μάνου Μαυροκουκουλάκη για την προεδρία της ΠΑΕ εξελίχτηκε σε "μονόδρομο" για τον Αλαφούζο. Ο εφοπλιστής πρότεινε σε αρκετούς τη θέση, όμως όλοι απέρριψαν την προοπτική, αφού δεν επιθυμούν να εμπλακούν στα διοικητικά του Παναθηναϊκού σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία.

5) Ναι μεν ο Μαυροκουκουλάκης δεν ήταν η πρώτη σκέψη του Αλαφούζου για την προεδρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν εκτιμά τον "Mr Manos". Θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει πολυετή εμπειρία στα κοινά του Τριφυλλιού και διατηρεί διασυνδέσεις στην UEFA, που ίσως αποδειχθούν χρήσιμες.

6) Η αντικατάσταση του Κωνσταντίνου από τον Μαυροκουκουλάκη δεν θα επιφέρει μεταβολές στη λήψη των αποφάσεων. Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του θα αποφασίζουν για τα κρίσιμα ζητήματα και ο Μαυροκουκουλάκης θα έχει μόνο εκτελεστικό ρόλο.

7) Ο Αλαφούζος θα επιδιώξει να φέρει και άλλα νέα μέλη στο ΔΣ, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο. Προς το παρόν έχει δεχτεί αρνητικές απαντήσεις, αλλά πιστεύει ότι μετά την αδειοδότηση της ΠΑΕ, θα τύχει πιο θετικής αντιμετώπισης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ