ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η στάση Αλαφούζου για Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Η στάση Αλαφούζου για Βοτανικό
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στη Διπλή Ανάπλαση και το Sport24.gr εξηγεί πώς τις αντιμετωπίζει.

Λιγότερο ή περισσότερο, όσοι εμπλέκονται με τη Διπλή Ανάπλαση έχουν εκφράσει τις απόψεις τους τις τελευταίες μέρες. Ως επί το πλείστον, είναι θετικές και άπαντες εύχονται την υλοποίηση του πρότζεκτ, προκειμένου να ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός, η Αθήνα και φυσικά οι τράπεζες και οι επενδυτές.

Το μόνο μέρος που τηρεί σιγή είναι η ΠΑΕ... Πιο σωστά, ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού ο μεγαλομέτοχος είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της στρατηγικής και παίρνει τις καθοριστικές αποφάσεις. Μέχρι τώρα, ο εφοπλιστής δεν έχει εκφράσει τις θέσεις του και παραμένει σιωπηλός.

Επομένως, γεννάται το ερώτημα: τι πιστεύει ο Αλαφούζος; Προτού καταγραφεί η απάντηση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαφούζος δεν έχει καμία ενημέρωση, επίσημη ή ανεπίσημη για το ζήτημα και μαθαίνει πληροφορίες από "πλάγιες οδούς". Ασφαλώς, δεν περιμένει τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά δεν έχει απ' ευθείας επικοινωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ή με τα κυβερνητικά στελέχη που συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ.

Ο Αλαφούζος έχει εξοικειωθεί με τη Διπλή Ανάπλαση, αφού ασχολήθηκε τον πρώτο χρόνο της ανάμειξης του στον Παναθηναϊκό. Τότε, κατέληξε ότι οι συνθήκες δεν ευνοούσαν την μετακόμιση στο Βοτανικό και έδωσε βάρος στην ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης". Αυτό που δεν ξέρει ο Αλαφούζος είναι τις λεπτομέρειες για τις τροποποιήσεις που έχει ζητήσει ο Γιαννακόπουλος και τις λύσεις που προτείνει η Κυβέρνηση.

Περαιτέρω, ως γενική ιδέα ο Αλαφούζος δεν διάκειται αρνητικά απέναντι στη Διπλή Ανάπλαση. Έχει διαπιστώσει μερικά μειονεκτήματα από την περίοδο που τη μελέτησε, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει γνώση για τις τωρινές συζητήσεις, τα προσπερνάει.

Επιπροσθέτως, ο Αλαφούζος αντιλαμβάνεται ότι η ΠΑΕ θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική εάν δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου και θα βοηθήσει στην απεμπλοκή του από το ποδόσφαιρο. Για αυτό, τάσσεται υπέρ των προσπαθειών του Γιαννακόπουλου για το γηπεδικό.

Το μόνο που απορρίπτει εξαρχής ο Αλαφούζος είναι να επιβαρυνθεί οικονομικά. Ο εφοπλιστής έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μειώσει τα χρέη και δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή γηπέδου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσει στη συμμετοχή της ΠΑΕ σε ένα πρότζεκτ είναι να μην πληρώσει...

Εν κατακλείδι, ο Αλαφούζος θα ακούσει κάθε πρόταση για το γηπεδικό. Είτε πρόκειται για τη Διπλή Ανάπλαση, είτε για άλλο σχέδιο. Εφόσον υπάρχουν πιθανότητες να υλοποιηθεί και δεν περιέχει κόστος για τον ίδιο, τότε δεν έχει αντίρρηση να συμφωνήσει. Όταν θα κληθεί να συζητήσει και θα ενημερωθεί, θα τοποθετηθεί επίσημα για τις επόμενες ενέργειες. Προς το παρόν, απλώς περιμένει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιβεβαιώνει ο Βασιλειάδης για τον Βοτανικό!
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ