ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η σημασία της άδειας συμμετοχής

Παναθηναϊκός: Η σημασία της άδειας συμμετοχής
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα επισφραγίσει ότι ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πίσω του τους κίνδυνους για την επιβίωση του.

Στην έναρξη της σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλους στόχους: Έναν αγωνιστικό και έναν οικονομικό. Ο αγωνιστικός αφορούσε την είσοδο στην πεντάδα και το "ξεχρέωμα" της ποινής της UEFA. Ωστόσο, αυτός χάθηκε αφού η διαφορά στη βαθμολογία από τον Άρη δεν καλύπτεται. Πλέον, ο οικονομικός βρίσκεται προ των πυλών…

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα καταθέσει τον φάκελο της στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και θα περιμένει το πόρισμα. Ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία ότι φέτος το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μία σειρά από λόγους, τους οποίους τους καταγράφει το Sport24.gr.

Η θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ για τον Παναθηναϊκό, σημαίνει:

* Επίτευξη του βασικότερου στόχου της σεζόν, όπως τον είχε θέσει ο Αλαφούζος. Δεν είναι ένας στόχος που αρμόζει τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά τα περσινά είχε τεθεί ακόμα και ζήτημα επιβίωσης.

* Πιστοποίηση ότι οι οφειλές που είχε η ΠΑΕ μέχρι τις 31/12/2018, έχουν εξοφληθεί ή διακανονιστεί. Κατά συνέπεια το χρέος έχει μειωθεί και δεν είναι ανεξέλεγκτο ή άμεσα απαιτητό.

* Ανάκτηση σε ένα βαθμό της αξιοπιστίας της διοίκησης στις συναλλαγές της. Ο Παναθηναϊκός είχε μετατραπεί σε συνώνυμο της ασυνέπειας (εντός και εκτός Ελλάδας) και είναι σημαντικό σιγά-σιγά να το αλλάξει.

* Αποφυγή σημαντικών κυρώσεων, όπως τους -6 βαθμούς με τους οποίους άρχισε ο Παναθηναϊκός το φετινό πρωτάθλημα και που του κόστισαν στη διεκδίκηση της πεντάδας.

* Ελευθερία κινήσεων για τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη στη συγκρότηση του ρόστερ. Δεν θα έχουν ανεξάντλητους πόρους, αφού η λιτότητα δεν αλλάζει, αλλά θα εργαστούν χωρίς περιορισμούς.

* Αίσθηση φερεγγυότητας στους ποδοσφαιριστές, ώστε να μην ρωτούν εάν θα πληρωθούν στην ώρα τους. Φέτος οι πληρωμές δεν καθυστερούσαν, αλλά πάντα επικρατούσε μία ανησυχία.

* Τήρηση των δεσμεύσεων που είχε δώσει ο Αλαφούζος το καλοκαίρι του 2018 στον Νταμπίζα και στον Δώνη. Ο μεγαλομέτοχος είχε υποσχεθεί στον τεχνικό διευθυντή και στον προπονητή ότι η ομάδα θα λειτουργεί κανονικά.

* Επιβράβευση για τα στελέχη της ΠΑΕ, τα οποία ανταποκρίθηκαν υπό πίεση σε μεγάλο φόρτο εργασίας, ξεπέρασαν την υποστελέχωση και την καχυποψία των πιστωτών και έφεραν σε πέρας την αποστολή τους.

* Σημάδι ότι ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να εξυγιάνει την ΠΑΕ και δεν υπαναχώρησε από το πλάνο του, ακόμα και μετά τα έκτροπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη διαφαινόμενη ζημιά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ