ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ΠΑΕ κοιτάζει τις 120 δόσεις

Παναθηναϊκός: Η ΠΑΕ κοιτάζει τις 120 δόσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού προσπαθεί να πετύχει μία πιο ευνοϊκή αποπληρωμή των χρεών για να εξοικονομήσει χρήματα.

Ένας μεγάλος "βραχνάς" για τον Παναθηναϊκό είναι τα χρήματα που πληρώνει κάθε μήνα σε Εφορία, ασφαλιστικούς φορείς και τράπεζες. Το μηνιαίο κονδύλι ξεπερνά τις 600.000 ευρώ και σε ετήσια βάση, αγγίζει τα 7.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό έχει προκύψει κατόπιν διακανονισμών που έχει κάνει η διοίκηση, για να εξοφλήσει τις οφειλές προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έξοδο, που επιβαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της εταιρίας και επηρεάζει το πλάνο βιωσιμότητας. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει κατακόρυφα το μπάτζετ και έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, όμως έχει τα προαναφερόμενα χρέη που αποτελούν "βαρίδια".

Η ΠΑΕ προσπάθησε να υπαχθεί στον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων", ώστε να επιμηκυνθούν οι αποπληρωμές σε Εφορία, ασφαλιστικούς φορείς και τράπεζες, ενώ τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα "κουρεύονταν" σε μεγάλο βαθμό. Αν η διοίκηση πετύχαινε το στόχο της, το κέρδος θα ήταν μεγάλο, αφού αντί για περισσότερα από 600.000 ευρώ το μήνα, θα κατέβαλλε περίπου 150.000 ευρώ...

Ωστόσο, η αίτηση της ΠΑΕ για υπαγωγή στη συγκεκριμένη διάταξη δεν έγινε αποδεκτή, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Επιπροσθέτως, ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός είχε περιορισμένη διάρκεια και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Πλέον, οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου έχουν στρέψει την προσοχή τους στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με τις 120 δόσεις.

Βέβαια, οι 120 δόσεις είναι ένα ζήτημα που ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους και επιχειρήσεις και ξεπερνά τον Παναθηναϊκό. Προς το παρόν, η Τρόικα έχει εκφράσει τις ενστάσεις της για το νομοθέτημα και δεν φαίνεται ότι θα συμβούν άμεσα εξελίξεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ