ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση του ρόστερ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί ατομικά κάθε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και βγάζει το πρόσημο από την παρουσία του στη φετινή σεζόν.

Το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποιον στόχο να διεκδικήσει. Πλέον, υπάρχει εικόνα για τη συνολική απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, δύσκολα θα αλλάξουν κάτι εντυπωσιακά.

Σε σχέση με την αρχή της αγωνιστικής περιόδους, άλλοι ποδοσφαιριστές σημείωσαν πρόοδο και άλλοι έμειναν στάσιμοι ή δεν εκπλήρωσαν τους στόχους τους. Το Sport24.gr αξιολογεί κάθε "πράσινο" ξεχωριστά και βάζει το πρόσημο στην απόδοση του...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ

Στην πρώτη του σεζόν ως αδιαφιλονίκητος “νούμερο 1” σε μία μεγάλη ομάδα, ο Σωκράτης Διούδης ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και διακρίνεται για τη σταθερότητα του. Δικαίως ο Δώνης στηρίζεται πάνω του για το μέλλον. Έχει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ

Με την απρόσμενη συμμετοχή του στο “Καραϊσκάκης” και την απόδοση του, ο Κώστας Κότσαρης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάτι περισσότερο από το να μείνει αναπληρωματικός. Δυστυχώς, ο τραυματισμός του αμέσως μετά τον πήγε πίσω. Έχει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Άρχισε τη σεζόν ως τρίτος στην ιεραρχία, προβιβάστηκε προσωρινά λόγω του τραυματισμού του Κότσαρη και μετά τραυματίστηκε ο ίδιος. Δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή.

Πρόσημο: -

ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Είχε καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια, σκόραρε 4 γκολ παρότι δεξιός μπακ και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Όμως, ταλαιπωρήθηκε από μυϊκούς τραυματισμούς και δεν απέδωσε το μάξιμουμ. Έχει 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ

Ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης και διακριθείς στα πιο πολλά ματς. Ο Ινσούα αποτελεί βασικό γρανάζι του Παναθηναϊκού και στις ελάχιστες φορές που έλειψε, η απουσία του ήταν αισθητή. Αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση. Έχει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας εξελιχτεί στον καθοδηγητή της άμυνας του Παναθηναϊκού. Παίζει με ηρεμία, ψυχραιμία και συμβάλλει σημαντικά στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Έχει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Άρχισε τη σεζόν ως βασικός, αλλά ένας τραυματισμός και η άνοδος του Μαυρομάτη τον άφησαν στον πάγκο. Ξαναπαίζει τώρα λόγω του τραυματισμού του τελευταίου. Έχει 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ο πιο ουσιαστικός σε προσφορά από τους νεοαποκτηθέντες. Έδωσε λύσεις σε πολλές θέσεις, είχε σταθερά καλή απόδοση, σκοράρει και δημιουργεί. Ο 22χρονος μεσοαμυντικός εξελίσσεται σε έναν χρησιμότατο ρολίστα. Έχει 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο με 1 γκολ.

Πρόσημο: +

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και συστήθηκε στους οπαδούς. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να μπει στο ροτέισον, αλλά είναι θετικό ότι έδειξε τα προσόντα του. Έχει 1 συμμετοχή στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Άφησε καλές εντυπώσεις στα επίσημα και στα φιλικά παιχνίδια που έπαιξε. Ισχύει ότι για τον Αποστολάκη, αλλά είναι θετικό το ότι έκανε τα πρώτα βήματα του. Έχει 2 συμμετοχές στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΦΑΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Μπήκε απότομα στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Οικονόμου, αλλά “κολύμπησε” στα βαθιά και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Δώνη. Βέβαια, έκανε και λάθη που κόστισαν βαθμούς, αλλά στη... σούμα βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Έχει 20 συμμετοχές το πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Δεν κατάφερε να πάρει πολλές ευκαιρίες και συχνά έμενε εκτός 18άδας. Ο υψηλόσωμος στόπερ σίγουρα περίμενε κάτι περισσότερο. Έχει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Βρίσκεται σε μία ενδιάμεση κατάσταση. Έχει παίξει αρκετά, αλλά θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί περισσότερο. Ο 23χρονος αμυντικός έχει βοηθήσει ως δεξιός στόπερ και ως δεξιός μπακ. Μετράει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Σε ένα σύνθετο ρόλο στόπερ-μπακ, ο Αφρικανός έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και έχει πιστοποιήσει την ποιότητα του. Όμως, έβγαλε πολλούς τραυματισμούς και έμεινε εκτός, ενώ έχασε και τη θέση του στην Εθνική του Μάλι. Έχει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Έχει πάρει μεμονωμένες ευκαιρίες, αλλά δεν έχει καταφέρει να μπει ενεργά στο ροτέισον. Ο 23χρονος αμυντικός χαφ έκανε την πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του και η καθοριστική χρονιά θα είναι η επόμενη για το αν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό. Έκανε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Για πρώτη φορά από τη μέρα που προωθήθηκε από τους Νέους, υπολογίζεται ως βασικός στον Παναθηναϊκό. Δεν θεωρείται ακλόνητος στην ενδεκάδα, αλλά εναλλάσσεται με τον Κάτσε στο πλευρό του Κουρμπέλη, ενώ συχνά παίζουν και οι τρεις. Έχει 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Έπαιξε αρκετά την προηγούμενη σεζόν, όμως φέτος έκανε το “ξεπέταγμα” του. Ειδικά στον πρώτο γύρο ο 22χρονος εξτρέμ έκανε τη διαφορά με γκολ, ασίστ και κερδισμένα πέναλτι, αλλά στον δεύτερο γύρο δεν είχε ανάλογη απόδοση. Έχει 23 συμμετοχές το πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Από τις ολιγόλεπτες παρουσίες της προηγούμενης σεζόν, φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ο 21χρονος επιτελικός χαφ είναι ο μοναδικός δημιουργός του ρόστερ και ο Δώνης θέλει να χτίσει πάνω του την ομάδα των επόμενων ετών. Έχει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο αρχηγός είχε μία δύσκολη χρονιά, αφού για πολλούς μήνες ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Έκανε αρκετά καλά παιχνίδια, σε άλλα δεν ήταν αυτός που ήθελε, ενώ προσφάτως άρχισε στα δύο ματς της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro. Έχει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

Είχε καλή απόδοση από τον Νοέμβριο και έπειτα, όμως ο Αλβανός αμυντικός χαφ περίμενε περισσότερα. Ο Κάτσε έχασε το 1/3 του πρωταθλήματος μέχρι να πάρει τα πάνω του, όμως δύσκολα θα μείνει τη νέα χρονιά. Έχει 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Αλλιώς τα είχε στο μυαλό του, αλλιώς εξελίχτηκε η σεζόν. Ο Τζανδάρης δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού και περιορίζεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Έχει 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΠΑΝΟΣ ΑΡΜΕΝΑΚΑΣ

Ήρθε τον Ιανουάριο, χρειάζεται δουλειά για να μπει στο ροτέισον, οπότε μόνο που πήρε χρόνο σε επίσημο παιχνίδι, είναι θετικό. Έχει μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Πρόσημο: +

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Δύσκολο το συμπέρασμα για τον Ισραλινό. Επανήρθε μετά από δεκάμηνη αποχή από τη ρήξη χιαστού, αλλά δεν κατάφερε να δώσει λύσεις, εκτός από ένα ματς. Πάντως, η επιστροφή του προσμετρείται στα συν. Έχει 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Πρόσημο: +

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ

Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και όταν έπαιζε, δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο. Έχει 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Ο Ιταλός στράικερ έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Αφενός επειδή κλήθηκε να αναλάβει το σκοράρισμα χωρίς να είναι δεινός σκόρερ, αφετέρου επειδή το συνολικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν τον βοήθησε. Έπαιξε σε 21 ματς πρωταθλήματος και 2 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Στην πρώτη του σεζόν άφησε υποσχέσεις. Χρειάζεται δουλειά σε πολλούς τομείς, όμως έδειξε ότι έχει μεγάλες προοπτικές και θα εξελιχθεί ταχύτατα. Έχει 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

Στην ηλικία των 23 ετών δεν μπορεί να θεωρηθεί ταλέντο, επομένως η αδυναμία του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δώνη, μετατρέπει τη σεζόν του σε χαμένη. Δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν έπαιζε έχασε αρκετές ερυκαιρίες. Έχει 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: -

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ

Είχε το περιθώριο να παίξει περισσότερο και να βοηθήσει πιο πολύ, αλλά αυτά που κατάφερε είναι σημαντικά. Ο 20χρονος επιθετικός έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε βασικό στον Παναθηναϊκό και η αναγνωριστική του σεζόν θα τον βοηθήσει να το πετύχει. Έχει 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο.

Πρόσημο: +

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΧΟΥ

Έκανε μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και δεν έχει προλάβει να δείξει πράγματα. Ωστόσο, ο Δώνης τον πιστεύει και του χρόνου θα τον δούμε περισσότερο.

Πρόσημο: +

ΜΑΡΚ ΣΙΦΝΑΙΟΣ

Με μόνο μία συμμετοχή στο Κύπελλο, ο ομογενής στράικερ μένει μέχρι να φύγει. Δεν τον υπολογίζει καθόλου ο Δώνης.

Πρόσημο: -

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ