ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Επένδυσε στο προπονητικό επιτελείο

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έκοψε τα υψηλά συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές, αλλά πληρώνει καλύτερα τον άνθρωπο που δημιουργεί την ομάδα του.

Ο μνημονιακός Παναθηναϊκός δεν προσφέρει υψηλές αποδοχές στους παίκτες του, αλλά το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να επενδύσει στο προπονητικό επιτελείο του. Ο Γιώργος Δώνης είναι ο πιο υψηλά αμειβόμενος στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε μία επιλογή που μπορεί να μοιάζει παράδοξη αλλά έχει τη λογική της.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν αγοράζει έτοιμους και ποιοτικούς παίκτες, πρέπει να τους δημιουργήσει. Για να το πετύχει, χρειάζεται έναν ικανό προπονητή με τους κατάλληλους συνεργάτες, που θα "πλάσουν" τα ταλέντα και θα εξελίξουν το σύνολο.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιάννης Αλαφούζος ενέκρινε τη δαπάνη για το τεχνικό team, παρότι δεν ταίριαζε με τη γενικότερη λιτότητα που επέβαλε. Ο Νίκος Νταμπίζας τον έπεισε για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε τη συγκατάθεση του.

Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιώργος Δώνης το καλοκαίρι του 2018 και που λήγει τον Ιούνιο του 2021, προβλέπει κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του. Το ίδιο ισχύει για τους συνεργάτες του "τραίνου".

Στο πνεύμα του... μνημονίου, ο Δώνης και το επιτελείο του έλαβαν καθαρά για το πρώτο έτος το ποσό των 550.000 ευρώ. Η Εφορία του 43% προσδιορίζεται στις 420.000 ευρώ και η συνολική δαπάνη για την ΠΑΕ αγγίζει τις 970.000 ευρώ.

Το δεύτερο έτος, οι αποδοχές του προπονητικού επιτελείου αυξάνονται κατά 30%. Η καθαρή αμοιβή ανέρχεται στις 715.000 ευρώ, η Εφορία του 43% στις 535.000 ευρώ και το άθροισμα στο 1.250.000 ευρώ.

Η αύξηση είναι σημαντικά μικρότερη για το τρίτο έτος σε σύγκριση με το δεύτερο, μόλις στο 13,9%. Συγκεκριμένα, οι απολαβές του Δώνη και των συνεργατών του θα φτάσουν τις 815.000 ευρώ, η Εφορία του 43% θα αυξηθεί στις 610.000 ευρώ και η "σούμα" θα πάει στο 1.425.000 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ