ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ενισχύει τη μεσαία γραμμή ο Δώνης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το πλάνο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, όμως θέλει να πάρει τη "μάχη" του κέντρου.

Σε σχήμα με ενισχυμένη μεσαία γραμμή προσανατολίζεται ο Γιώργος Δώνης για την αναμέτρηση της Τούμπας. Ο 48χρονος προπονητής δεν έχει καταλήξει ακόμα στο αγωνιστικό πλάνο του, ωστόσο από την ανάλυση του ΠΑΟΚ προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα με έναν έξτρα χαφ.

Ο τρίτος κεντρικός αμυντικός προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν, αλλά δημιουργεί αριθμητικό μειονέκτημα στον "άξονα" ή στα άκρα. Επιπλέον, επιτρέπει στον αντίπαλο να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή του Διούδη, ειδικότερα εφόσον πρόκειται για ένα σύνολο με ποιοτικότερους μεσοεπιθετικούς.

Με έναν επιπλέον χαφ, ο Παναθηναϊκός θα έχει πιο πολλά τρεξίματα, πιο έντονο pressing στην αντίπαλη εστία και θα μπορεί να βγει πιο γρήγορα στην κόντρα. Κάτι που ο Δώνης θεωρεί απαραίτητο για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, εφόσον ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλύτερες μονάδες και αγωνίζεται στην έδρα του.

Βέβαια, έπειτα ο Δώνης θα κληθεί να αποφασίσει τι είδος χαφ θα χρησιμοποιήσει. Έναν ακραίο, όπως τον Χατζηθεοδφωρίδη ή θα προτιμήσει ένα "εξάρι" όπως ο Τζανδάρης. Πάντως, ο Δώνης έχει χρόνο μέχρι τη Δευτέρα (29/10), ενώ η ήττα του ΠΑΟΚ από τη Βίντι θα του επιτρέψει να εξάγει και άλλα συμπεράσματα για το σχέδιο του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ