ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Έφυγε το βάρος από το "Καλαφάτης"

Παναθηναϊκός: Έφυγε το βάρος από το "Καλαφάτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά πρόλαβε να αφήσει μερικά καλά στον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr εξηγεί.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, προτού αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Ωστόσο, η συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο, παρότι δεν υλοποιήθηκε, πρόλαβε να αφήσει μερικά καλά στην ΠΑΕ...

Το πρώτο που σας είχε αναφέρει προ ημερών το Sport24.gr, ήταν η ολική εξόφληση του τραπεζικού δανεισμού. Πλέον, ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Το δεύτερο, όπως αποδεικνύεται από τον ισολογισμό που δημοσίευσε πρόσφατα η ΠΑΕ, σχετίζεται με το "Γεώργιος Καλαφάτης".

Στις οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ για τη σεζόν 2016-2017, στην ενότητα των εγγυήσεων, περιλαμβάνονταν επιταγές υπέρ δύο εταιριών του Κωνσταντίνου Τσακίρη, για την εξόφληση του αθλητικού κέντρου στο Κορωπί. Συγκεκριμένα, αναφέρονταν:

"2. Επιταγές σε εγγύηση δόσεων αγοραπωλησίας ακινήτων € 922.240 υπέρ ΣΜΥΡΝΗ 1890 ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

3. Επιταγές σε εγγύηση δόσεων αγοραπωλησίας ακινήτων € 4.671.474 υπέρ ΑΠΗΛΙΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.".

Στον αμέσως επόμενο ισολογισμό, της σεζόν 2017-2018, οι δεσμεύσεις για την αγοραπωλησία ακινήτων που δεσμεύουν την ΠΑΕ, έχουν μειωθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν περιοριστεί στις 644.300 ευρώ από τα 5.593.714 της προηγούμενης χρονιάς. Ήτοι, 4.949.414 ευρώ λιγότερα...

Είναι άγνωστο εάν ο Γιάννης Αλαφούζος εξόφλησε τα χρέη στον Κωνσταντίνο Τσακίρη ή εάν ανέλαβε την αποπληρωμή τους προσωπικά ή με άλλη φόρμουλα. Αυτό αφορά τον εφοπλιστή και όχι τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό είναι ότι ένα μεγάλο βάρος αφαιρέθηκε από την ΠΑΕ και θα καταστεί λίγο πιο ελκυστική για έναν επενδυτή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ