ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Διαζύγιο" 740.000 ευρώ με Δώνη

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Μόνο ανέξοδο δεν θα είναι το επερχόμενο διαζύγιο Παναθηναϊκού - Δώνη, αφού οι Πράσινοι εκτός της αμφίδρομης ρήτρας έχουν και οφειλή στον προπονητή τους.

Λίγο πριν την έναρξη των playoffs στις 7 Ιουνίου ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ενημέρωσε τον προπονητή των Πρασίνων, Γιώργο Δώνη, ότι η συνεργασία τους θα λάβει τέλος στην ολοκλήρωση της σεζόν, με επιστολή που του έστειλε στις 21:20 της Πέμπτης (29/5).

Το Sport24.gr σας αποκάλυψε ότι αυτή η επιστολή εστάλη στον Δώνη με τον προσωπικό οδηγό του Αλαφούζου, επιλογή που άφησε έκπληκτο τον Έλληνα προπονητή.

Το ύφος της επιστολής ήταν ευγενικό και μέσω αυτής τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα, σημειώνοντας παράλληλα πως "η συνεργασία τίθεται εν αμφιβόλλω μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα".

Η ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περίοδο αναταραχής λίγες μέρες πριν την επιστροφή στη δράση, ενώ πλέον έρχονται σε πλάνο οι οικονομικές λεπτομέρειες του επερχόμενου διαζυγίου. Το συμβόλαιο του Δώνη είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και εμπεριέχει αυτό που ονομάζεται αμφίδρομη ρήτρα.

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός αν απολύσει τον 50χρονο τεχνικό θα πρέπει να καταβάλλει το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Και εάν ο Δώνης αποχωρήσει με δική του θέληση θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό "ποινής" που αντιστοιχεί ξανά στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου.

Επιπλέον, η πλευρά του προπονητή του Παναθηναϊκού ισχυρίζεται ότι υπάρχει οφειλή 300.000 ευρώ, η οποία έχει συμφωνηθεί να μετακυλήσει ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την αδειοδότηση.

Με δεδομένο πως η αμοιβή του Δώνη για την επόμενη σεζόν είναι 880.00 ευρώ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 740.000, αν ο Έλληνας προπονητης ζητήσει να τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι του συμβολαίου του,

Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν ζητούμενο εργασίας για τους δικηγόρους των δύο πλευρών όταν θα έρθει η ώρα για να βρεθεί η χρυσή τομή για το "διαζύγιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ