ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανοίγει η νέα ΑΜΚ των 6 εκ. ευρώ

Παναθηναϊκός: Ανοίγει η νέα ΑΜΚ των 6 εκ. ευρώ
EUROKINISSI

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα προκηρύξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα την καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μετά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας, που σηματοδότησε την αλλαγή στην προεδρία της ΠΑΕ, σήμερα (28/2, 14:00) θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση. Το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η προκήρυξη Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στο ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα εκπροσωπηθεί στη διαδικασία, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα απαρτίας. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα ψηφίσει την ΑΜΚ, αφού ο ίδιος έχει ορίσει το ύψος και θεωρεί ότι επαρκεί για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εταιρίας στους επόμενους μήνες.

Στη ΓΣ θα παρευρεθεί για πρώτη φορά ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης με την ιδιότητα του προέδρου και ενδεχομένως να κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των μικρομετόχων. Έτσι και αλλιώς, οι Συνελεύσεις έχουν πάψει να βγάζουν ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό εδώ και πολλά χρόνια.

Από εκεί και πέρα, η ΑΜΚ είναι σημαντική γιατί από τα λεφτά που θα καταβάλλει ο Αλαφούζος, θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Μαρτίου και θα διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να έχει τακτοποιήσει τα πάντα μέχρι τις 31/3 και για να τα καταφέρει, χρειάζεται "καύσιμο"...

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, 24 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις τρεις ΑΜΚ που έχουν διενεργηθεί τους τελευταίους 12 μήνες, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει συνεισφέρει περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, κατέβαλε 3.658.611 ευρώ στην πρώτη, 17.441.847 ευρώ στη δεύτερη και περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ στην τρίτη και τελευταία.

Το γεγονός ότι ο Αλαφούζος ξόδεψε τόσα χρήματα σε ένα χρόνο και η ΠΑΕ ακόμα δεν έχει "καθαρίσει" από τα χρέη, αποδεικνύει πόσο κακό έκανε η στάση πληρωμών της προηγούμενης σεζόν. Διότι αν ο Αλαφούζος είχε συμπεριφερθεί διαφορετικά, θα είχε δαπανήσει λιγότερα, ο Παναθηναϊκός θα είχε καλύτερο ρόστερ και θα είχε αποφύγει τις κυρώσεις από την UEFA και την ΕΠΟ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ