ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Παράνομη και καταχρηστική η άρνηση χορήγησης του παραχωρητηρίου"

Λεωφόρος, άδεια

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της επιτέθηκε σε εκείνη του Ερασιτέχνη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το γήπεδο της Λεωφόρου.

Στα άκρα φαίνεται να οδεύει η σχέση της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό με αφορμή τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου από την πρώτη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πράσινη ΠΑΕ τονίζει ότι επί διοικήσεως Γιάννη Αλαφούζου έχουν δοθεί περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ προς τον Ερασιτέχνη.

Επιπρόσθετα τονίζεται ότι η μη παραχώρηση του παραχωρητηρίου από την πλευρά του Ερασιτέχνη για τη χρήση του "Απόστολος Νικολαΐδης" συνιστά πράξη παράνομη και καταχρηστική.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο σχετικά με τη μίσθωση του γηπέδου και το αντίτιμο της, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η άρνηση της διοίκησης του Ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητήριο την καθιστά "νομικά υπόλογη".

Τέλος, επισημαίνεται ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να βρεθεί λύση και να παραμείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα στην ιστορική του έδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια της Διοίκησης του Ιωάννη Αλαφούζου έχει καταβληθεί από την ΠΑΕ για τον Ερασιτέχνη μέσω της σύμβασης για το γήπεδο, χορηγιών, εργασιών ανακατασκευής γηπέδου κλπ ποσό άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ το οποίο υπερκαλύπτει κατά πολύ κάθε νόμιμη ή συμβατική υποχρέωσή της.

Τον Απρίλιο του 2018 η ΠΑΕ αναγνώρισε, ρύθμισε με σύμβαση και πληρώνει πλέον κανονικά το χρέος της προς τον Ερασιτέχνη. Επίσης συμφώνησε με την διοίκηση του Ερασιτέχνη την μείωση του μισθώματος για ένα έτος από 500.000 ευρώ σε 252.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως το μίσθωμα των 500.00 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της μίσθωσης (ενδεικτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ μισθώνει το ΟΑΚΑ έναντι 270.000 ευρώ ετησίως) αλλά αποτέλεσε έναν ακόμα τρόπο να στηρίξει η ΠΑΕ τον Ερασιτέχνη πέρα από τις νόμιμες υποχρεώσεις της. Προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση του τιμήματος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης συμφώνησαν και στην έκδοση καρτών ενίσχυσης Ερασιτέχνη, μέτρο το οποίο προτιθέμεθα να υλοποιήσουμε ανεξαρτήτως της κατάληξης του ζητήματος του γηπέδου της Λεωφόρου.

Παρά τις συνεχείς κρούσεις της ΠΑΕ για προκαταρκτική συνάντηση των οικονομικών διευθυντών προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση μεταξύ των Προέδρων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αυτή ορίσθηκε από πλευράς Ερασιτέχνη μόλις την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στα γραφεία του Ερασιτέχνη, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει για την ΠΑΕ η προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, βασικό και απαραίτητο στοιχείο για τον οποίο είναι το παραχωρητήριο από τον κύριο του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα! Στην συνάντηση αυτή παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία καταβολών της ΠΑΕ και δεν αμφισβητήθηκαν στο ελάχιστο!

Παρόλα αυτά με έκπληξη λάβαμε την ίδια ημέρα επιστολή από τον Ερασιτέχνη με την οποία δηλωνόταν ότι ο Ερασιτέχνης θα παραδώσει το παραχωρητήριο για το γήπεδο της Λεωφόρου ουσιαστικά μόνο κατόπιν της αποδοχής των όρων της αλλαγής του χρόνου καταβολής των δόσεων του χρέους και της επαναφοράς του μισθώματος στα 500.000 ευρώ! Να επισημάνουμε ότι η παράδοση του παραχωρητηρίου εφόσον (α) υπάρχει ενεργή μίσθωση και (β) τηρείται ο διακανονισμός των δόσεων του χρέους δεν αποτελεί δικαίωμα στην διακριτική ευχέρεια του Ερασιτέχνη αλλά νόμιμη υποχρέωση του. Ως εκ τούτoυ η άρνηση του Ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητήριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις, είναι όλως παράνομη και καταχρηστική.

Η δε απόφαση της Διοίκησης της να εξαρτήσει υποχρέωση της για την νόμιμη χορήγηση του παραχωρητηρίου από την άμεση αποδοχή των οικονομικών όρων της, και μάλιστα ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής φακέλου αδειοδότησης, την καθιστά και νομικά υπόλογη! Στα πολύ στενά χρονικά όρια που απομένουν λόγω των προθεσμιών υποβολής φακέλου αδειοδότησης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης με τον Ερασιτέχνη και παραμονής στην Λεωφόρο. Η χθεσινή συνάντηση στελεχών της ΠΑΕ με την διοίκηση του ΟΑΚΑ αποσκοπούσε μόνο στη ρύθμιση της οφειλής και στην δήλωση του ΟΑΚΑ ως δεύτερης (αναπληρωματικής) έδρας".

Δείτε τη σε φωτογραφία:

 

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Πώς το πιο πολυτελές πάρτι του πλανήτη κατέληξε σε φιάσκο

Ένας 24χρονος Ελληνοαμερικάνος έκανε τα πλουσιόπαιδα να κλαίνε στις Μπαχάμες και το Netflix το κάνει ντοκιμαντέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ