ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 13 εντολές του Δώνη στους παίκτες του Παναθηναϊκού

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε στο Sport24.gr δεκατρείς από τις εντολές-οδηγίες που έδωσε ο Γιώργος Δώνης στους ποδοσφαιριστές του στο φιλικό με τον Λεβαδειακό και τα όσα ζητούσε απ' αυτούς στη διάρκεια του ματς.

Το φιλικό του Σαββάτου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Λεβαδειακό που διεξήχθη στην Καλλιθέα έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από απόφαση της διοίκησης του τριφυλλιού και αυτό σήμαινε πως στο γήπεδο δεν βρέθηκαν περισσότερα από 30-40 άτομα.

Αυτό παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο "Ελ Πάσο" να μπορούν να ακούσουν τις εντολές των δυο προπονητών προς τους παίκτες τους κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

Το Sport24.gr βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο της Καλλιθέας παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο φιλικό του Λεβαδειακού με 2-0 και άκουσε αρκετές από τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη από το 7' που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Οδηγίες προς άπαντες, ίσως πλην του Διούδη, για τον οποίο είναι επιφορτισμένος κυρίως ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού. Οδηγίες που δείχνουν τι θέλει από τους ποδοσφαιριστές του ο Δώνης τόσο σε φάσεις άμυνας όσο και σε φάσεις επίθεσης του "τριφυλλιού". Οδηγίες-συμβουλές προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ για το που πρέπει να κινούνται, πως πρέπει να κινούνται μέσα στο γήπεδο καθώς μην ξεχνάμε ότι ο 49χρονος προπονητής τη φετινή σεζόν είναι και παιδαγωγός.

Ας δούμε όμως τις 15 εντολές που μπορέσαμε να ακούμε απ' όσες έδωσε ο Δώνης στη διάρκεια του φιλικού με τον Λεβαδειακό και φανερώνουν τα όσα θέλει από τους παίκτες του.

Η πρώτη οδηγία ήταν προς τον Τζανδάρη ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του αμυντικού μέσου με τον 49χρονο τεχνικό να του ζητάει να προωθείται περισσότερο όταν ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας: "Φάνη, όταν κατεβάζουμε τη μπάλα μπείτε στην άλλη ζώνη του γηπέδου. Μην έρχεσαι τόσο πίσω".

Η επόμενη είχε να κάνει με τον Γιάννη Μπουζούκη και τον Δώνη να λέει: "Όταν η μπάλα είναι στο δικό μας μισό, έλα πιο μέσα για να βοηθήσεις".

Στο 15' της φιλικής αναμέτρησης ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Νανγκίς να περνάει τον Πούγγουρα και να στρώνει στον Γιακουμάκη που αστόχησε. Τότε ο Δώνης γύρισε και φώναξε στον Έλληνα αμυντικό: "Αχιλλέα πολύ εύκολα σε πέρασε, πολύ εύκολα".

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίζει με τρεις στην άμυνα ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει αυτοί να είναι αρκετά κοντά ο ένας στον άλλον για αυτό είπε προς τον Οικονόμου: "Βαγγέλη μην κολλάς στον Κολοβέτσιο, πάρε μέτρα".

Ο Δώνης έχει δείξει πως πιστεύει στον Μπουζούκη και είναι λογικό στη διάρκεια του αγώνα να θέλει περισσότερα απ' αυτόν και για αυτό τον καθοδηγεί λέγοντας του: "Γιάννη έλα σαν δεκάρι, βοήθεια τους δυο (Τζανδάρη-Δώνη) στη πίεση του αντιπάλου".

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των οδηγιών του Δώνη ήταν στο 26' της αναμέτρησης που φώναξε κοντά του τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη και τους είπε κάτι κατ' ιδίαν. Ένα λεπτό αργότερα από συνεργασία των δυο τους προήλθε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού για το 1-0 επί του Λεβαδειακού από τον Χατζηγιοβάνη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και πάλι κάποια αμυντικά προβλήματα και ίσως κάποια εξ αυτών είχαν να κάνουν με τη παρατήρηση του Δώνη πως η τριάδα των στόπερ έδινε χρόνο στους αντίπαλους επιθετικούς: "Αχιλλέα, Δημήτρη, Βαγγέλη πρέπει να πάτε σε πρώτο χρόνο να σταματήσετε τη μπάλα, μην περιμένετε".

Ανάλογη ήταν και η επόμενη οδηγία με αποδέκτη τον Πούγγουρα: "Αχιλλέα τον αφήνεις να παίρνει πολύ χρόνο".

Οι οδηγίες συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος και μετά και τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Δώνης με τον Έλληνα τεχνικό να λέει αρχικά μπράβο για τη πίεση που έβγαζαν οι παίκτες του και να ζητάει καλύτερο τέμπο από τους ποδοσφαιριστές τους: "Έτσι μπράβο πιέζουμε, θέλω να έχουμε καλύτερο τέμπο".

Ο Δώνης γνωρίζει πως σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και με την απουσία του βασικού σέντερ φορ θα πρέπει κάθε ευκαιρία που δίνεται στους πράσινους να την εκμεταλλεύονται για αυτό και φώναξε στον Χατζηθεοδωρίδη όταν βρέθηκε σε καλή θέση για μια σέντρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ: "Φέρτην καλά τη μπάλα μέσα, τι είναι αυτό".

Όπως γράψαμε ο Δώνης έχει και το ρόλο του παιδαγωγού μέχρι στιγμής και δίνει οδηγίες προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ακόμα και στο πως πρέπει να κινούνται. Οι μικρότεροι όλων στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν οι Σέχου, Εμμανουηλίδης με τον δεύτερο να είναι στο... στόχαστρο των οδηγιών.

Αρχικά σε μια ένα πλάγιο άουτ από τα αριστερά ο Δώνης φώναξε στο νεαρό επιθετικό: "Δημήτρη μακριά από το αράουτ, μην κλείνεις στους Πίσπα και Σέχου". Ενώ σε φάσεις άμυνας του φώναξε: "Δημήτρη να είσαι κοντά στον Στάικο" αρχικά και η επόμενη "Δημήτρη πίσω από την ευθεία της μπάλας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ