ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε απρόσμενα πολλά γκολ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη έχει βρει δέκα διαφορετικούς σκόρερ και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Μία από τις βασικές αγωνιστικές ανησυχίες του προηγούμενου καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό ήταν το σκοράρισμα. Η επιθετική γραμμή είχε αποψιλωθεί, δεν υπήρχε ο δεινός σκόρερ και όλα έμοιαζαν στον αέρα...

Ο Γιώργος Δώνης κλήθηκε να ανασυγκροτήσει πλήρως την ομάδα και να βρει λύσεις για το γκολ. Διότι είναι πιο απλό για έναν προπονητή να διδάξει άμυνα, από το να μετατρέψει έναν παίκτη σε... μηχανή παραγωγής γκολ.

Ωστόσο, η πραγματικότητα διέψευσε τους φόβους. Ο Παναθηναϊκός με το ελλιπές (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) έμψυχο δυναμικό έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Super League με 23 γκολ, πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει 24 και μπροστά από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ατρόμητο!

Η σύγκριση με την περσινή συγκομιδή επιβεβαιώνει το τεράστιο επίτευγμα του συνόλου του Δώνη. Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη σκόραρε 30 γκολ σε 30 αγωνιστικές, δηλαδή 1 γκολ ανά ματς. Ο Παναθηναϊκός του Δώνη έχει πετύχει 23 γκολ σε 14 αγωνιστικές, δηλαδή 1,6 μέσο όρο...

Χάρη στη δουλειά του Δώνη και των συνεργατών του και στη διάθεση των ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει απρόσμενες λύσεις στο σκοράρισμα. Μάλιστα, έχει δέκα διαφορετικούς σκόρερ!

Για του λόγου του αληθές, η λίστα των σκόρερ:

Μακέντα 5

Γιόχανσον 4

Χατζηγιοβάνης 3

Χατζηθεοδωρίδης 2

Μπουζούκης 2

Κάτσε 2

Κουρμπέλης 2

Εμμανουηλίδης 1

Ινσούα 1

Καμπετσής 1

Ο Φεντερίκο Μακέντα ο οποίος αποκτήθηκε ως βασικό "9άρι" είναι ο πρώτος σκόρερ. Ακολουθεί απρόσμενα ο δεξιός μπακ Ματίας Γιόχανσον και μετά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που έχει βελτιωθεί κατακόρυφα.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 8 γκολ από τον "άξονα" (Κουρμπέλης, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης), ενώ περιμένει πιο πολλά από τους άλλους στράικερ, αφού έχει βρει μόνο 2 τέρματα (Εμμανουηλίδης, Καμπετσής). Επίσης, ένα γκολ πέτυχε ο αριστερός μπακ Ινσούα.

Ο Δώνης έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι στο δεύτερο γύρο τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ως σύνολο, αφού ο χρόνος είναι σύμμαχος του.

Έπειτα, στην εξίσωση του προπονητή θα μπουν οι μέχρι πρότινος τραυματίες Άλτμαν και Μουνιέ, ενώ ο Δώνης πιστεύει ότι οι υπόλοιποι νεαροί επιθετικοί του θα φορμαριστούν και θα βοηθήσουν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ