ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ουζουνίδης εναντίον των παιδιών του

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ(Α) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ(Α) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έτσι και αλλιώς, το σημερινό ντέρμπι είναι ιδιαίτερο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ως προπονητής της ΑΕΚ, θα τεθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού, τον οποίο καθοδηγούσε μέχρι τον Μάιο και με τον κόσμο του οποίου δέθηκε σημαντικά.

Ωστόσο, εκτός από τα "γύρω-γύρω", ο Ουζουνίδης θα είναι αντίπαλος με ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργαζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες. Ασφαλώς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα είναι το πιο εύκολο πράγμα στη ζωή του...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ο πρώτος παίκτης που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον Ιανουάριο του 2017. Ο Αλαφούζος συμφώνησε να πληρώσει 700.000 ευρώ στον Αστέρα για την απόκτηση του και ο Κουρμπέλης δικαίωσε την επιμονή του, αφού αυτή τη στιγμή θεωρείται το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Τριφυλλιού. Μετά την πώληση του Ζέκα στην Κοπεγχάγη, ο Αρκάδας χαφ είναι ο αρχηγός της ομάδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Ήταν περισσότερο επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά ο Ουζουνίδης επέμεινε στην απόκτηση του μετά την παραίτηση του τότε τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στο ρόστερ τον Ιούνιο του 2017 και ήταν ο νεοαποκτηθείς με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής την προηγούμενη σεζόν.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ: Ο Ουζουνίδης είδε στον Σωκράτη Διούδη τον αντικαταστάτη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, πριν ο ομογενής γκολκίπερ πουληθεί στη Μπενφίκα. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 150.000 ευρώ στον Άρη το καλοκαίρι του 2017 και ο Διούδης ήταν το νούμερο 2 την προηγούμενη σεζόν, έχοντας μερικές συμμετοχές. Έστω και ετεροχρονισμένα, με τη φετινή απόδοση του δικαιώνει τον Ουζουνίδη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Χρονικά, ο τελευταίος ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκτήθηκε επί Ουζουνίδη, τον Ιανουάριο του 2018. Έχουν συνεργαστεί στον Πανιώνιο και ο Βαγγέλης Οικονόμου αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας, μετά την αποχώρηση των Κουτρουμπή και Μολέντο. Ο Οικονόμου έπαιξε με τον Ουζουνίδη, αλλά με τον Δώνη σήμερα θα είναι εκτός 18άδας.

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ: Ο Ουζουνίδης ήθελε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε πλευρά και ο Ινσούα αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Χουλτ. Ο Σουηδός αποχώρησε τον Δεκέμβριο και ο Αργεντινός πήρε τη θέση του βασικού αριστερού μπακ. Είναι ένας αξιόπιστος πλάγιος αμυντικός, χωρίς να θεωρείται κάτι το εξωπραγματικό.

ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Η αντίστοιχη επιλογή του Ουζουνίδη για το δεξιό άκρο της άμυνας, για να δημιουργήσει δίδυμο με τον Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός παραμένει ακόμα στο ρόστερ και έχει το προβάδισμα για την ενδεκάδα. Ο Σουηδός είναι καλός ακραίος αμυντικός, με περισσότερο επιθετικογενή χαρακτηριστικά. Ωστόσο, είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς.

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ: Ο Ουζουνίδης και ο Τζανδάρης είχαν συνεργαστεί στον Πανιώνιο και συναντήθηκαν ξανά στον Παναθηναϊκό. Ο Τζανδάρης χρειάστηκε αρκετούς μήνες την προηγούμενη σεζόν για να επανέρθει σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο στον δεύτερο γύρο βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό στη μεσαία γραμμή. Φέτος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί και ίσως να μην αγωνιστεί σήμερα.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ: Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Κάτσε δανεικό από τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν και ο Αλβανός αμυντικός χαφ καθιερώθηκε αμέσως στην ενδεκάδα. Ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες στον περσινό δεύτερο γύρο και έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Ουζουνίδη. Φέτος, μέχρι τώρα ο Κάτσε δεν έχει θυμηθεί τον καλό εαυτό του και δεν έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ: Ο Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2017. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά με ευπάθεια στους τραυματισμούς και συχνά μένει εκτός αγωνιστικής δράσης. Όπως συμβαίνει φέτος, όταν μετά τη δεύτερη αγωνιστική επανήρθε την 7η. Σήμερα θα είναι στην 18άδα και ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, ίσως αγωνιστεί κατά του ανθρώπου που τον έφερε στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ