ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεσίκτας - Παναθηναϊκός 2-2: Κρατάει μόνο το δεύτερο ημίχρονο

ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δυο πρόσωπα στο φιλικό κόντρα στην Μπεσίκτας που έπαιξε με αρκετές αλλαγές και απέσπασε ισοπαλία με 2-2 ανεβάζοντας την απόδοση του κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε χρόνο ο Μολό.

Δυο πρόσωπα φανέρωσε ο Παναθηναϊκός το Σάββατο το βράδυ στο φιλικό με την Μπεσίκτας το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2. Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο μέρος όντας αρκετά κακοί, ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο, και άστοχοι εν συνεχεία αλλά στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασαν την απόδοση τους.

Πέτυχαν δυο γκολ με τον Χρήστο Δώνη στο 62' και το 80' και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, ιδίως με τον Μακέντα που βρέθηκε σε κακή μέρα. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως και η Μπεσίκτας έπαιξε με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση ενώ οι αστέρες της μεταξύ των οποίων οι Κουαρέσμα, Μεδέλ, Βίντα, Μπόιντ, Κάριους αλλά και αρκετοί έμπειροι Τούρκοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής.

Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μολό που έπαιξε περίπου μισή ώρα. Για το τριφύλλι πλην του Χρήστου Δώνη που πέτυχε και τα δυο γκολ των πράσινων εξαιρετικός ήταν ο Ζαχίντ.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που προερχόταν από μια κουραστική εβδομάδα εξαιτίας των σκληρών προπονήσεων δεν είχε συνοχή και ήταν κακός στο αμυντικό τρανζίσιον καθώς όταν έχανε τη μπάλα η Μπεσίκτας μπορούσε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να απειλήσει.

Έτσι οι Τούρκοι οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 5' με τον Ναγίρ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 12' με τον Σεγκτζίν ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε στο 38' με τον Οκτάι ο οποίος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή του τριφυλλιού και πλάσαρε με ευκολία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά κακός στο πρώτο εικοσάλεπτο κυρίως της αναμέτρησης αλλά εν συνεχεία μπόρεσε να ανεβάσει την απόδοση του και να απειλήσει. Είχε δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη στο 19' και κράτησε καλύτερα τη μπάλα. Απείλησε και στο 41' με τον Ινσούα ενώ στο 42' σκόραρε με τον Μακέντα αλλά το γκολ του Ιταλού ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ καθώς ο φορ των πράσινων καλυπτόταν.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Δώνης έκανε τρεις αλλαγές και η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε άρδην προς το καλύτερο. Στο ματς πέρασαν οι Κότσαρης, Κουρμπέλης και Νούνες οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Διούδη, Κολοβού και Κολοβέτσιους.

Ο Κουρμπέλης έπαιξε ως εξάρι και ο Χρήστος Δώνης ως αριστερός εσωτερικός χαφ με τον Ζαχίντ να παίζει ως δεξιός εσωτερικός χαφ και να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι των πράσινων.

Στο 48' ο Ζαχίντ πέρασε υπέροχα στον Μακέντα που πλάσαρε πάνω στον νεαρό γκολκίπερ ενώ και στο 55' ο Ιταλός φορ βγήκε τετ α τετ με τον Ντεστάνογλου και έκανε το πλασέ με τον Τούρκο τερματοφύλακα να μπλοκάρει σε μια φάση που ο επιθετικός των πράσινων θα μπορούσε να πασάρει και δίπλα στον ανενόχλητο Χατζηγιοβάνη.

Το τριφύλλι μείωσε στο 62' όταν μετά από κόρνερ ο Ινσούα με προβολή έστειλε τη μπάλα στην περιοχή, ο Δώνης την υποδέχτηκε υπέροχα και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΜΟΛΟ

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Δώνης είχε ρίξει στο ματς τον Μολό ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία, έδωσε ταχύτητα στο δεξί άκρο και κίνηση στο ένας εναντίον ενός. Στο 66' οι πράσινοι βρέθηκαν κοντά στο 2-2 αλλά η σέντρα του Ζαχίντ πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Δώνη.

Στο 78' και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Κουρμπέλη να κλέβει τη μπάλα να δίνει στον Καμπετσή αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού έπιασε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 80' όμως το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Δώνης μετά από πανέξυπνη μπαλιά τρύπα του Ζαχίντ έκανε το 2-2.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Καλαφάτ (77' Μπελάι), Μιρέν, Ρ. Γιλμάζ, Κ. Γιλμάζ, Καγιάρ, Ναγίρ (90' Καλαφάτ), Οκτάι, Τσινάρ, Λενς, Σεγκτζίν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (74' Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (46' Νούνες), Πούγγουρας (74' Μαυρομμάτης), Ινσούα (74' Ζαγαρίτης), Δώνης (82' Θεοχάρης), Ζαχίντ (82' Κόναν), Χατζηθεοδωρίδης (61' Μολό), Κολοβός (46' Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (61' Καμπετσής), Μακέντα (82' Βέργος).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ