ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μακέντα, ο ένατος επιθετικός του ρόστερ του Παναθηναϊκού

Manchester United's Federico Macheda reacts after scoring a penalty against Crystal Palace during their English League Cup soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Nov. 30, 2011. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Federico Macheda reacts after scoring a penalty against Crystal Palace during their English League Cup soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Nov. 30, 2011. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Με τον Φεντερίκο Μακέντα, ο Γιώργος Δώνης απέκτησε πολλές επιλογές και παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά για την επίθεση του Παναθηναϊκού.

Με την απόκτηση του Φεντερίκο Μακέντα, το ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2018-2019 συμπληρώθηκε. Ο Ιταλός επιθετικός αποτελεί τη μοναδική κανονική μεταγραφή που είχε το δικαίωμα να κλείσει ο Νταμπίζας στη θερινή μεταγραφική περίοδο, χωρίς τον περιορισμό για Έλληνες κάτω των 23 ετών.

Παράλληλα, ο Φεντερίκο Μακέντα "γεμίζει" τη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού, αφού πλέον ο Γιώργος Δώνης έχει επιλογές και τη δυνατότητα να αλλάζει το σύστημα του. Διότι μέχρι πρότινος, αναγκαζόταν να δοκιμάζει "ψευτοεννιάρια" για την κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκό.

Με την προσθήκη του Μακέντα, ο Δώνης έχει εννιά επιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτοί είναι οι Μακέντα, Βέργος, Καμπετσής, Μουνιέ, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Σέχου. Βέβαια, ο τελευταίος θα βοηθήσει την ομάδα Κ19.

Ο Μακέντα προορίζεται για βασικός επιθετικός, μόλις βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Υπάρχει ο Νίκος Βέργος, ο οποίος είναι κλασικός "φουνταριστός", καθώς και οι Αργύρης Καμπετσής και Δημήτρης Εμμανουηλίδης, είτε ως δεύτεροι στράικερ, είτε για σχήματα που θέλουν ταχύτητα λόγω αντεπιθέσεων.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι ο εξτρέμ της παρέας, ενώ ο Γιάννης Μπουζούκης παίζει στα άκρα της επίθεσης, αλλά συμβάλλει περισσότερο δημιουργικά, παρά τα δύο γκολ που έχει σκοράρει μέχρι τώρα. Ο Άντονι Μουνιέ δεν είναι εξτρέμ, αλλά έχει την ικανότητα να πατάει περιοχή και να σκοράρει, ενώ οι Καμπετσής και Εμμανουηλίδης μπορούν να παίξουν μακριά από το "κουτί".

Ο Όμρι Άλτμαν συνεχίζει την αποθεραπεία του και θα επιστρέψει τον Νοέμβριο. Ο Ισραηλινός παίζει ως φορ και ως δεύτερος επιθετικός, αλλά όχι ως εξτρέμ. Τέλος, ο Χρήστος Σέχου είναι "εννιάρι", αλλά δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες φέτος.

AP Photo/Jon Super

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ