Η Γενική Συνέλευση που... δίνει στον Πιεμπονγκσάντ την άδεια να πάρει τον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 22 Αυγούστου για να τροποποιήσει το άρθρο 10 του καταστατικού της και να δώσει τη δυνατότητα και σε πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας (εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) να πάρει μετοχές της ομάδας. (PIC)

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αδρανήσει η συζήτηση για τη μεταβίβαση ή μη των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ με αποτέλεσμα αρκετοί να λένε πως το "deal" έχει χαλάσει και δεν έχει βγει τίποτα ακόμα προς τα έξω.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που τονίζουν πως γίνονται διεργασίες και πως οι κινήσεις προχωρούν με φόντο την 23η Αυγούστου, όταν και λήγει ουσιαστικά η τρέχουσα Α.Μ.Κ. η οποία δίνει το δικαίωμα και σε νέους μετόχους να βάλουν χρήματα στον Παναθηναϊκό.

Οι ίδιοι λένε ότι στην αφάνεια γίνονται κινήσεις που θα φέρουν την ολοκλήρωση του "deal" ακόμα πιο κοντά. Όπως οι τακτικές πληρωμές πλέον του Γιάννη Αλαφούζου, η ρύθμιση ή αποπληρωμή των προσφυγών όπως αυτές των Εσιέν, Λέτο, η συμφωνία με άλλους παίκτες Κουτρουμπής, Μπουμάλ, Αναστασίου αλλά και η τροπολογία για την ένταξη του Παναθηναϊκού στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις 22 Αυγούστου. Μια μέρα πριν κλείσει η Α.Μ.Κ., και την οποία τα μέλη της θα αποφασίσουν για την τροποποίηση στο άρθρο 10 του  καταστατικού που έχει να κάνει με το ποιοι μπορούν να κατέχουν μετοχές του Παναθηναϊκού.

Ας δούμε τι αναφέρει το δεύτερο θέμα της Γενικής Συνέλευσης:

"Τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού. Εναρμόνιση με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί περιορισμών στην απόκτησης μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, συμφώνως με την τροποποίηση των άρθρων 69, 69Α Ν. 2725/1999 από τις διατάξεις των νόμων 3057/2002 και 4049/2012".

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε κάποιον ξένο επενδυτή ή ξένη εταιρεία στην ηγεσία του θα αλλάξει το άρθρο 10 και θα δώσει τη δυνατότητα και σε πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας (εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) να πάρει μετοχές του Παναθηναϊκού μετά από έλεγχο και άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις σχετικές περιπτώσεις.

Ουσιαστικά μια κίνηση που φωτογραφίζει εν πρώτης τον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ και ρίχνει και το τελευταίο προπύργιο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και δεν δίνει καμία δικαιολογία στο fund της "PAN ASIA" για να μην προχωρήσει στην αγορά των μετοχών του Παναθηναϊκού.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση όπως φαίνεται και στην φωτογραφία θα μετοχοποιηθεί και ένα μέρος του ομολογιακού δανείου που είχε πάρει από την Τράπεζα Πειραιώς το 2015 ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΝΟΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση που... σώζει τον Παναθηναϊκό

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.