ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιόαν Μολό: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον παίκτη του Παναθηναϊκού

Monaco's Yohan Mollo of France, left, vies for the ball with Lyon's Anthony Reveillere of France, right, during their French League One soccer match, in Monaco stadium, Sunday, Dec. 20, 2009. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Monaco's Yohan Mollo of France, left, vies for the ball with Lyon's Anthony Reveillere of France, right, during their French League One soccer match, in Monaco stadium, Sunday, Dec. 20, 2009. (AP Photo/Lionel Cironneau) ASSOCIATED PRESS

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Γιόαν Μολό και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Γιόαν Μολό θεωρούταν από τα μεγάλα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό είναι εγνωσμένης αξίας και έχει μεγάλες δυνατότητες.

Όμως, ένας από τους κύριους λόγους που δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη ήταν ο εκρηκτικός χαρακτήρας του. Ο Γάλλος εξτρέμ έχανε το μέτρο στις αντιδράσεις του και αυτό του κόστιζε. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον "πράσινο" πλέον ποδοσφαιριστή.

1. ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ"

Το καλοκαίρι του 2010, η Μονακό παραχώρησε τον Μολό στην Καέν με μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μολό παρότι είχε δείξει το ταλέντο του στο Πριγκιπάτο, έλαβε αρνητική έκθεση από τον προπονητή Γκι Λακόμπ και δεν παρέμεινε στο ρόστερ.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2011, η Μονακό υποδέχτηκε την Καέν στο"Luis II",με τον Μολό να επιστρέφει στο περιβάλλον που ανδρώθηκε, αλλά το οποίο τον εκδίωξε. Κατά σατανική σύμπτωση, ο Μολό ήταν συμπαίκτης με τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό πλέον.

Η Μονακό προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Χου Γέον Παρκ, αλλά δεν έμελλε να νικήσει. Η Καέν αντέδρασε, αρχικά μειώνοντας με τον Ελ Αραμπί στο 67' και ισοφαρίζοντας τέσσερα λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ του Μολό. Μάλιστα, ο Γάλλος εξτρέμ πανηγύρισε έξαλλα μετά τη λήξη του παιχνιδιού, αν και η Μονακό είχε τα δικαιώματα του.

Ο Μολό δεν περιορίστηκε στις αντιδράσεις του και κατά την αποχώρηση της Καέν, έκανε λόγο για απαντήσεις! " Σκόραρα εναντίον της Μονακό και έδωσα απαντήσεις σε αυτόν που μετέτρεψε την περσινή σεζόν σε μαρτύριο για μένα. Θα αναγνωρίσει τον εαυτό του" σχολίασε καυστικά ο Μολό, εννοώντας τον Γκι Λακόμπ.

Η διοίκηση της Μονακό αντέδρασε, ο Μολό κλήθηκε σε απολογία και έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοούσε "... διακατεχόμουν από θυμό και νοσταλγία. Μου τα προκάλεσε το γεγονός ότι έπαιζα σε ένα γήπεδο που πέρυσι βίωσα πολλές αδικίες. Αυτά που είπα προορίζονται μόνο για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (σ.σ. τον Λακόμπ). Στόχευα έναν συγκεκριμένο, αλλά μίλησα προτού σκεφτώ. Θέλω να απολογηθώ σε όσους προσέβαλα. Σέβομαι τους παίκτες, τους προπονητές, τους οπαδούς και τους διοικούντες. Χάρη στη Μονακό παίζω ποδόσφαιρο” ανέφερε ο Μολό απολογούμενος.

2. ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ "ΟΛΗ" ΤΗΝ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Ήταν αυτό το μόνο παράπτωμα του Μολό; Όχι. Ακολούθησαν και άλλα. Στη Νανσί πρόλαβε να τσακωθεί με τον προπονητή Ζαν Φερναντέζ και τον αρχηγό Αντρέ Λουίζ. Ωστόσο, η επιπόλαιη αντίδραση του Μολό σε τόσο μικρή ηλικία, σε βάρος της ομάδας που τον ανέδειξε, είναι η κυριότερη απάντηση γιατί ο Μολό δεν έκανε την καριέρα που μπορούσε.

3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

O Γιώργος Δώνης αναζητούσε έναν ποδοσφαιριστή για τα εξτρέμ που θα δώσει ποιότητα, θα είναι καλός στο "ένας εναντίον ενός" και θα έχει ταχύτητα. Ο Μολό, λοιπόν, έχει αυτό ακριβώς το πακέτο. Ιδιαίτερα ταλαντούχος, αποφασιστικός, γρήγορος και με πολύ καλή ντρίμπλα. Η τεχνική του και η ποιότητά του μοιάζουν με πολυτέλεια για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό, ωστόσο, υπάρχει μία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αυτή, λοιπόν, είναι πως ο ποδοσφαιριστής αναζητά το restart στην καριέρα του. Μοιάζει, άλλωστε, αυτό να είναι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Νίκου Νταμπίζα.

Όπως ακριβώς έκανε και με άλλες περιπτώσεις παικτών στο παρελθόν, τόσο στην πρώτη του θητεία στην ομάδα όσο και το περσινό καλοκαίρι. Ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων, προσφέρει στον Μολό την ευκαιρία να αισθανθεί και πάλι σημαντικός σε μία ομάδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν αυτός ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πέρσι τέτοια εποχή στα βάθη της Ρωσίας αλλά και που τον Γενάρη δέχθηκε να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

4. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Σε μία συνέντευξή του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι " ...όταν βλέπω στο μανίκι της φανέλας μου το σήμα της Ligue 2 παθαίνω ένα σοκ, αλλά μετά βλέπω το έμβλημα της ομάδας και ηρεμώ..."

Με τον τρόπο αυτόν είχε θελήσει να εξηγήσει πως το όνομα μίας ιστορικής ομάδας όπως η Σοσό σε όποια κατάσταση και αν βρισκόταν του έδινε κίνητρο. Ίσως, κάτι αντίστοιχο να αποτελέσει και ο Παναθηναϊκός. Στην ίδια συνέντευξη είχε εξηγήσει πως πλέον για εκείνον δεν αποτελούν προτεραιότητα τα χρήματα λέγοντας " ...θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο, δεν είμαι πια σε ένα παραλήρημα να κοιτάζω μόνο τον τραπεζικό μου λογαριασμό..."

Για να προσθέσει ". ..είναι ωραίο να προσπαθεί μία ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει και αν μπορέσει ένας παίκτης να αποτελέσει μέρος αυτού, τότε αυτόματα αισθάνεται ευχαριστημένος..." Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτή η σημασία που είχε δώσει ο Μολό στην προοπτική που του έδινε η συγκεκριμένη πρόκληση. Άλλωστε, η φράση που είχε χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει τον εαυτό του ήταν "μαχητής".

5. ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" ΤΟΥ

Για να πάμε, όμως, λίγο πίσω στον χρόνο, ο Μολό άρχισε την καριέρα του από την Μονακό. Φόρεσε τις φανέλες των Καέν και Γρανάδα πριν καταλήξει στην Νανσί με την οποία και έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα. Ήταν τότε που πολλοί πίστεψαν πως θα μπορέσει να κάνει σπουδαία καριέρα κρίνοντας από τις εμφανίσεις του και τα στοιχεία του ταλέντου του που έβγαζε στο χορτάρι. Καλή παρουσία είχε και στην επίσης γαλλική Σεντ Ετιέν πριν το 2015 φύγει μετά από αρκετά χρόνια εκτός της πατρίδας του για χάρη της Σαμάρα.

Τον Γενάρη του 2017 πήρε μεταγραφή για τη Ζενίτ με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να δαπανά ένα ποσό κοντά στο μισό εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Παρ’ όλα αυτά, εκεί δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου και αποχώρησε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς για να πάει με ελεύθερη μεταγραφή στην αγγλική Φούλαμ. Οι μέρες του στο Λονδίνο δεν ήταν όπως ενδεχομένως ο ίδιος να τις φανταζόταν και στις 30 Ιανουαρίου του 2018 έλυσε τη συνεργασία του με τους "κότατζερς". Μην έχοντας ομάδα στις 25 Απριλίου πήρε την απόφαση να πάει στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν, ωστόσο, δεν αγωνίστηκε ούτε μία φορά με τη φανέλα της και μόλις δύο μήνες μετά έμεινε ελεύθερος.

Έτσι, επέστρεψε στη Σαμάρα τον περασμένο Σεπτέμβριο θέλοντας να μπει και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό και να βρει τον καλό του εαυτό. Πλέον, θέλοντας το δικό του restart όσο τίποτα άλλο, ενδεχομένως ο Παναθηναϊκός να αποτελεί για εκείνον την "Ιθάκη" του. Υπό διαφορετικές συνθήκες, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε λόγος για μία τέτοια κίνηση από πλευράς τριφυλλιού με τα σημερινά δεδομένα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ