ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Μεταγραφή μέσα στις επόμενες ώρες"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης επέμεινε ότι ο πήχης πρέπει να μείνει χαμηλά και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να λειτουργήσει με ρεαλισμό παρά το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στην επικείμενη απόκτηση επιθετικού.

Στην ωριμότητα που δείχνουν οι νεαροί παίκτες, εστίασε ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές προσαρμόστηκαν στην αλλαγή συστήματος και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, αλλά επιβάλλεται να μείνουν προσγειωμένοι. Ακόμα, μίλησε για τη μεταγραφική ενίσχυση και για την επίσκεψη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

"Στην προπόνηση δουλεύουμε διάφορα πράγματα, με τα οποία είμαστε προετοιμασμένοι για ότι συμβεί στο γήπεδο. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ανάλογα με ότι συμβαίνει. Ήταν περίπλοκο αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε μία ομάδα που αρχίσαμε με 3-4-3 και θέλαμε να βάλουμε τον Στάικο στην άλλη ζώνη και περιμέναμε τον αντίπαλο να παίξει με 5-4-1. Όμως, ο αντίπαλος ήταν αλλιώς στημένος και μας δημιούργησε πρόβλημα.

Εμείς δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε σταθερότητα στις πάσες, δεν μπορείς να γίνεις επικίνδυνος κατά τη διάρκεια του ματς με λάθη στις πάσες. Γύριζε στο μυαλό μου ότι θα πρέπει να βάλω πιο πολλούς ποιοτικούς στις ενδιάμεσες ζώνες, να απελευθερώσω τον Ινσούα και για αυτό γύρισα το σύστημα. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά είχαν υπομονή, γύρισαν τη μπάλα και φτάσαμε στο αποτέλεσμα".

Είστε ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας;
"Μπορούμε να πούμε ότι δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις. Με ικανοποίησε η ωριμότητα των παιδιών. Είπαμε να έχουμε υπομονή, να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, να πάνε σε όσους έχουν τα χαρακτηριστικά".

Νιώθετε ότι τώρα που σβήσατε την ποινή, είστε πιο απελευθερωμένοι;
"Μας βοηθάει πολύ, γιατί σκεφτείτε να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Με δύσκολο ματς εκτός έδρας και με πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, το 2 στα 2 μας βοηθάει ψυχολογικά. Δεν θα πω ότι τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα, θα ήταν λάθος. Αλλά βοηθάει ψυχολογικά τους παίκτες και τον κόσμο, που ειδικά στο β’ μέρος μας στήριξε πολύ".

Τι θα πείτε στα παιδιά που έχουν να διαχειριστούν τόσο έντονα συναισθήματα;
"Θα σας πω μία ατάκα που λέω στα παιδιά όταν βλέπω πρόσωπα στεναχωρημένα, γιατί μπορεί να μην παίξουν και άλλες φορές χαρούμενα γιατί συμβαίνει το αντίθετο. Πρέπει να τα διαχειριστούμε. Αυτό που είπα είναι ότι μπορεί κάποιος να είναι πιο έτοιμος να βοηθήσει και κάποιος άλλος να είναι έτοιμος μετά από ένα χρόνο και να γίνει η μεγαλύτερη μεταγραφή. Να ξέρουν ότι τους πιστεύουμε στις καλές και στις κακές στιγμές. Είμαστε δίπλα τους και να δουλεύουν απερίσπαστοι, είτε είναι χαρούμενοι, είτε στεναχωρημένοι".

Υπάρχει κάτι νεότερο με τη μεταγραφή του επιθετικού;
"Σίγουρα θα κάνουμε μεταγραφή στις επόμενες ώρες. Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στη θέση αυτή έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και κάποιοι παίζουν σε δύο θέσεις. Ο Καμπετσής παίζει μέσα και έξω από την περιοχή. Ο Σέχου είναι ποιοτικός με τη μπάλα, ο Βέργος είναι κλασικός επιθετικός. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν καλά και δεν είναι εύκολο να παίζουμε χωρίς κλασικό 9άρι. Ήταν δύσκολο, άσχετα από την προσπάθεια που έκανε ο Μουνιέ. Ανεξαρτήτως του σχηματισμού, ο επιθετικός είναι απαραίτητος".

Συνεχίζετε να κρατάτε τον πήχη χαμηλά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές;
"Δεν τον κρατάμε χαμηλά, αλλά είμαστε ρεαλιστές. Πιστεύω τα παιδιά γιατί τα προπονώ κάθε μέρα. Αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν σε πιεστικές συνθήκες, γιατί τα δύο ματς δεν είναι δείγμα. Τα δείγματα είναι θετικά, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή, γιατί εκτός από τις καλές στιγμές, υπάρχουν και οι δύσκολες".

Σας είπε κάτι ο Χατζηγιοβάνης για το ότι δώσατε εντολή να εκτελέσει το πέναλτι ο Κουρμπέλης;
"Δεν έχουν πάρει ακόμα το θάρρος να μου μιλούν έτσι. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται με το μαστίγιο, την εξουσία, αλλά με τη συμπεριφορά. Του είπα ότι προέχει το καλό της ομάδας και έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής".

Αντλείτε δύναμη να συνεχίσετε τη δουλειά σας μετά από αυτές τις νίκες;
"Δεν αντλώ δύναμη από αυτό. Εγώ είμαι χαρούμενος από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα να υπάρχει ένα μάτι στο προπονητικό, γιατί η ομάδα λειτουργεί σαν τον παλιό Παναθηναϊκό. Άσχετα πως χαρακτηρίζει κάποιος την ποιότητα μας. Η ομάδα λειτουργεί ως μεγάλο σύλλογο. Αυτό δεν αφορά μόνο την ομάδα, αλλά αφορά όσους δουλεύουν και βρίσκονται δίπλα μας. Αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να βάλουμε σωστές βάσεις".

Μιλήσατε με τον κύριο Πιεμπονγκσάντ; Είπατε κάτι;
"Εγώ έχω ενημέρωση από τον κύριο Νταμπίζα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ