ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: "Η αλλαγή στη διάταξη και οι Μακέντα, Δώνης μας βοήθησαν"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην αλλαγή της εικόνας του Παναθηναϊκού στα δυο ημίχρονα και χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα του στο Κύπελλο Ελλάδος και πήρε από την αρχή κεφάλι στον όμιλο του κάτι που ικανοποίησε τον Γιώργο Δώνη.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς ο 49χρονος τεχνικός στάθηκε στα δυο διαφορετικά ημίχρονα που είχε ο Παναθηναϊκός και μίλησε για την αλλαγή στην διάταξη και την αλλαγή των Δώνη, Μακέντα που έδωσαν τη νίκη στο τριφύλλι.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Κάναμε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση μας με παιδιά τα οποία σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και μέχρι σήμερα είχαν είχαν συμπεριφερθεί αρκετά καλά και δεν θα έλεγα ότι ήταν η πρώτη φορά που παίξανε μαζί γιατί αρκετές φορές σε φιλικά έχουν παίξει μαζί.

Νομίζω ότι ήταν φανερό στο πρώτο ημίχρονο στην κυκλοφορία της μπάλας δεν είχαμε τη σταθερότητα που θα θέλαμε. Είχαμε αρκετά λάθη. Ένα παιχνίδι αρκετά ισορροπημένο. Υπήρξαν και από τις δυο πλευρές κάποιες φάσεις. Εμείς είχαμε τη μεγαλύτερη με το πέναλτι και ο Παναιτωλικός είχε μια διπλή, μεγάλη ευκαιρία.

Όσο πέρναγε η ώρα νομίζω βρίσκαμε το ρυθμό μας στον αγωνιστικό. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό. Και οι δυο αλλαγές μας βοήθησαν ώστε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό καλύτερα, και ο Μακέντα και ο Δώνης, όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Και είχαμε αλλάξει την διάταξη μας με τρία χαφ στο κέντρο. Όσο περνούσε η ώρα είχαμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού, βγάζαμε πολλούς παίκτες στην επίθεση και γινόμασταν και δημιουργικοί.

Από το δεύτερο ημίχρονο δικαίως φτάσαμε στη νίκη, μια σημαντική νίκη, γιατί μας δίνει το πλεονέκτημα ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας".

Θεωρείτε ότι σας δικαιώνει ο Μακέντα σε αυτά τα δυο παιχνίδια;
"Δεν μου αρέσει να μιλάω προσωπικά για τους παίκτες μου. Μιλάω για τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στο παιχνίδι και πως λειτουργεί η ομάδα σαν σύνολο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής όπως ο Μακέντα έχουν επιλεγεί γιατί έχουν αξία και όλοι οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στο ρόστερ έχουν περάσει από μια διαδικασία αξιολόγησης.

Όλοι έχουν την αξία τους, όλοι προσφέρουν στην ομάδα. Ώστε όλη η ομάδα να έχει καλό πρόσωπο, μέσα σε αυτούς είναι και ο Μακέντα. Δεν περιμένω κανένας παίκτης να δικαιώσει εμένα. Περιμένω τους παίκτες μου γιατί έχουν αξιολογηθεί, να προσφέρουν για την ομάδα μου τον Παναθηναϊκό".

Πιστεύετε ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν και ένα ματς στρατηγικής από τους δυο προπονητές;
"Δεν μπορώ να μιλήσω για τον αντίπαλο αλλά για την δική μας ομάδα. Στο 3-4-3 δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε καλά με τον Καμπετσή και τον Χατζηθεοδωρίδη στα άκρα γιατί και δυο είναι διαφορετικό στιλ ποδοσφαιριστών. Ο ένας είναι πιο πολύ δεύτερος επιθετικός, φορ, και ο άλλος είναι στο 3-5-2 αριστερός μπακ χαφ.

Αυτό μας δημιουργούσε κάποια προβλήματα στο να ελέγξουμε το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και όταν γυρίσαμε σε 5-3-2, με τρία χαφ στο κέντρο, είχαμε καλύτερο έλεγχο.

Η στρατηγική μας ήταν στην διάρκεια σε σχέση με το παιχνίδι με την Τρίπολη και ο Φεντερίκο να πάρει τριάντα λεπτά και ο Δώνης να πάρει τριάντα λεπτά και ο Εμμανουηλίδης να πάρει χρόνο συμμετοχής. Οπότε η στρατηγική μας δεν είχε να κάνει μόνο με αυτό το παιχνίδι αλλά και με τον Αστέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ