ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι μέτοχοι και τα ποσοστά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ποιο είναι το μετοχικό μερίδιο της Sortivo International; Ο Αλαφούζος έχει μετοχές στο όνομα του; Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν στην τελευταία ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το SPORT24.GR έχει τις απαντήσεις.

Αποτελεί κοινή γνώση στην πλειονότητα των φίλων του Παναθηναϊκού ότι η μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ είναι η κυπριακή off shore εταιρία, Sortivo International, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου και ότι η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" έπεται στη σειρά των μετόχων. Όμως, η απορία πολλών σχετίζεται με τα ακριβή μετοχικά μερίδια και μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί από κανέναν.

Το Sport24.gr έχει την απάντηση, με την αποκάλυψη ενός εγγράφου που παρουσιάζει τα ακριβή ποσοστά κάθε μετόχου, όπως αυτά αποτυπώνονταν μέχρι τις 31/12/2015.

Η Sortivo κατέχει το 49,84%, η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" το 31,26% και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός το 10%, όπως προβλέπεται από το νόμο. Η έκπληξη αφορά τη συμμετοχή του Γιάννη Αλαφούζου στο μετοχολόγιο ως φυσικό πρόσωπο! Κάτι τέτοιο δεν είχε γνωστοποιηθεί, όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει στην κατοχή του το 8,26%. Τέλος, οι μικρομέτοχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Αδαμάντιος Πολέμης, περιορίζονται στο 2,3%...

Η προαναφερόμενη μετοχική σύνθεση θα μεταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (ύψους 10.000.200 ευρώ), που είχε αποφασιστεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30/9/2015. Το δεύτερο έγγραφο που φέρνει στην επιφάνεια το Sport24.gr, καταγράφει ότι στην ΑΜΚ εισέρρευσαν 9.013.203 ευρώ.

Η ακριβής μεταβολή των μετοχικών ποσοστών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν μπορεί να εκτιμηθεί, διότι παραμένει άγνωστη η προέλευση των χρημάτων. Μία παράμετρος είναι πως για την κατοχή ποσοστού άνω του 2% μιας αθλητικής εταιρίας, ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο οφείλει να έχει την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και κανένας νέος ενδιαφερόμενος δεν έχει καταθέσει φάκελο. Οπότε, τα χρήματα προήλθαν από κάποιον από τους υφιστάμενους μετόχους.

Επειδή στην προηγούμενη ΑΜΚ η "Συμμαχία" συμμετείχε με ελάχιστα χρήματα, το μεγαλύτερο μέρος τους προήλθε είτε από τη Sortivo, είτε από τον Γιάννη Αλαφούζο ή και τους δύο μαζί. Συνεπώς, το ποσοστό (ή τα ποσοστά τους) θα αυξηθεί και το αντίστοιχο της Συμμαχίας θα μειωθεί. Με δεδομένο, δε, ότι στην ΑΜΚ που θα προκηρυχθεί στις 5/2, δύσκολα το σωματείο της λαϊκής βάσης θα μπορέσει να πάρει μέρος, τότε το ποσοστό της θα συρρικνωθεί περαιτέρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αναστασία Μαρινάκου, η αθλήτρια που έκανε τον Μπολτ να την χειροκροτήσει

Η εξαιρετικά φωτογενής (σωστά, Usain Bolt;) 22χρονη πολυ-πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων είναι χάρμα οφθαλμών. Εντός και εκτός στίβου. Εδώ στην πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της μέχρι τώρα καριέρας της.

Το Walla Walla είναι το wine bar που θα επισκεφτείς ξανά και ξανά

Η νέα άφιξη στο Παγκράτι έχει υπέροχη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερο concept και άκρως ενδιαφέρουσα κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ