ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλής: "Φοράω το 47 γιατί σε αυτήν την ηλικία έχασα τον πατέρα μου"

Μαλής: "Φοράω το 47 γιατί σε αυτήν την ηλικία έχασα τον πατέρα μου"
MOTIONTEAM

Την περσινή σεζόν έπαιζε στη Γ' Εθνική με τον Νέο Αμφίλοχο. Πλέον, κάνει την πρώτη του στη SuperLeague με τον Παναιτωλικό. Ο 21χρονος αμυντικός, Αλέξανδρος Μαλής, πέτυχε το πρώτο του γκολ - κόντρα στον Άρη - κι αποκάλυψε στον Sport24 Radio 103,3 γιατί φορά τη φανέλα με τον αριθμό 47.

Ο αμυντικός του Παναιτωλικού Αλέξανδρος Μαλής φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Τριπλός μπελάς» με τους Ηλία Ευταξία και Βασίλη Τεμπέλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το ποιος θα νικήσει στο ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.Πιστεύω η Λίβερπουλ, διότι ο Κλοπ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Στην Αγγλία δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, αλλά μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Λίβερπουλ".

Για την καριέρα του: "Πέρσι έπαιζα στον Αμφίλοχο και πριν από το τέλος της σεζόν έκανα προπονήσεις με τον Παναιτωλικό. Από τότε ο κ. Δέλλας ήθελε να με κρατήσει στην ομάδα και μέσα από τη δουλειά και την υπομονή όλα ήρθαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και τον Παναιτωλικό που μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου".

Για το αν τους φωνάζει πολύ ο προπονητής τους, Τραϊανός Δέλλας, όπως έκανε όταν ήταν ποδοσφαιριστής: "Το κάνει, αλλά με καλό τρόπο. Είναι φωνές που θα σε… φτιάξουν και δε θα σε ρίξουν. Όταν σου φωνάζει ένας άνθρωπος που έχει κάνει πράγματα σε αυτή τη θέση (σ.σ. κεντρικού αμυντικού), σου δίνει κίνητρα για να γίνεις καλύτερος. Έτσι το βλέπω εγώ, είτε το κάνει ο προπονητής μέσω μίας παρατήρησης, είτε μέσω επιβράβευσης".

Για το αν ο Παναιτωλικός μπορεί να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο: "Το πιστεύω. Πιστεύω στην ομάδα, τον προπονητή και το τιμ του. Από την αρχή της σεζόν έχουμε κάνει τεράστια βήματα και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε κοντράρει τις μεγάλες ομάδες, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα από αυτές και με δουλειά και συγκέντρωση θα τα καταφέρουμε".

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα βγάζει καλούς αμυντικούς: "Γίνεται καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Είναι θέμα συγκυριών και το ποιον προπονητή έχεις. Εγώ παίρνω μαθήματα από τον κ. Δέλλα και με βοηθάει πολύ".

Για το αν τον ενδιαφέρει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό: "Είναι έξτρα κίνητρο και παραδείγματα οι Έλληνες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Λες γιατί να μην είμαι κι εγώ εκεί; Θα ήθελα να παίξω στην Ισπανία, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η αγαπημένη μου ομάδα, ή την Αγγλία, που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο".

Για το λόγο που φοράει το νούμερο "47": "Επειδή έχασα τον πατέρα μου όταν ήταν 47 ετών".

Για τον τραυματισμό του Αλχασάν Καμαρά: "Δεν έχουμε μιλήσει. Του αφιερώσαμε τη νίκη και πιστεύω ότι αυτό του έδωσε λίγη χαρά. Είναι μεγάλη απώλεια και φέτος είμαστε άτυχοι με τους τραυματισμούς. Του εύχομαι περαστικά και να είναι γρήγορα κοντά μας. Μας σόκαρε που χάσαμε ένα σημαντικό παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τρομάξαμε, αφού όταν τελείωσε η φάση ο Δεληζήσης σηκώθηκε, ενώ ο Αλχασάν έμεινε κάτω".

Για το αν σκέφτεται ότι μπορεί να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα: "Μέσα από τη δουλειά, με υπομονή κι αν συνεχίσω έτσι, όλα θα έρθουν. Κάνω καλή χρονιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ