ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το δίλημμα του Μπέντο για την Τούμπα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανσαριφάρντ φαντάζει ως φαβορί για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ (5/3, 19.30), αλλά σε τέσσερις μέρες υπάρχει και το παιχνίδι με την Μπεσίκτας που βάζει σε δεύτερες σκέψεις τον Πάουλο Μπέντο.

Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα κατεβάσει ο Μπέντο αύριο (5/3, 19.30) στην Τούμπα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όσο ο Ολυμπιακός δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, θα κοιτάζει να δίνει φανέλα βασικού στα ματς της Σούπερ Λίγκας σε όσους βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Χωρίς να είναι και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο Μπέντο στην τελευταία προπόνηση, υπάρχει μία αίσθηση ότι θα πάει στα... σίγουρα. Θα πάει δηλαδή με αυτούς που εμπιστεύεται...

Ουσιαστικά το δίλημμα έχει να κάνει με το ποιον θα επιλέξει στην κορυφή της επίθεσης. Αν θα πάει δηλαδή με τον Ανσαριφάρντ που έχει αρχίσει να εμπιστεύεται στα κρίσιμα ματς ή θα χρησιμοποιήσει τον Καρντόσο. Αν ξεκινήσει ο Παραγουανός φορ, τότε η επιλογή θα έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλει να προφυλάξει τον Καρίμ ενόψει Μπεσίκτας. Αποτελεί κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι ο Ιρανός προορίζεται για βασικός με τους Τούρκους.

Σε γενικές γραμμές, ο Μπέντο στο 4-2-3-1 που σκοπεύει να κατεβάσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στους Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσο, Σισοκό – Ρομαό, Μάρτινς – Σεμπά, Φορτούνη, Ανδρούτσο (Ελιουνούσι) – Καρντόσο (Ανσαριφάρντ).

ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ο Κώστας Φορτούνης πήρε τα “πάνω” του μετά το ματς στο Περιστέρι. Επειδή είναι παίκτης ψυχολογίας, είναι λογικό ο Μπέντο να τον έχει στο μυαλό του ως μπροστάρη της προσπάθειας του Ολυμπιακού να φύγει με το διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Μην ξεχνάμε ότι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει και καλό παρελθόν στην Τούμπα. Πέρσι για παράδειγμα ήταν από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με 0-2, χάρη στα γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς. Από τα πόδια του ουσιαστικά ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των "ερυθρολεύκων".

Το δίλημμα του Μπέντο για την Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φορτούνης λοιπόν θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο και στο κυριακάτικο ματς (5/3, 19.30) για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που παρεμπιπτόντως ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη χωρίς “παχιά λόγια” και... υπερβολές. Θα πάει να κάνει το παιχνίδι του και τίποτα άλλο. Άλλωστε, έχει κι άλλο ματς μπροστά του, πολύ πιο σημαντικό από αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό που "καίει" τον Μπέντο περισσότερο απ' όλα είναι να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός από τον αγώνα της Τούμπας. Τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει προβλήματα από το πουθενά, όπως για παράδειγμα με τον Βιάνα που θα μείνει νοκ άουτ για 20 μέρες με κάταγμα στα πλευρά και πιο πρόσφατο με τον Μάρτινς που συνήλθε τελικά από τον τραυματισμό του στον ορθό μηριαίο και αναμένεται να ξεκινήσει κιόλας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ