ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τερεζόπουλος: "Ποιος είσαι Ντουρμισάι; Ο Superman;"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής που έκανε επαγγελματία στον Πανιώνιο τον Φιορίν Ντουρμισάι, Δημήτρης Τερεζόπουλος, μιλάει στο Sport24.gr για τον 22χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού και αναφέρεται σε απίστευτα περιστατικά κατά την κοινή τους θητεία στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Με την παρουσία του στα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού ο Φιορίν Ντουρμισάι, έχει στρέψει επάνω του τα φώτα της προσοχής. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν τον βασικό τους στράικερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο 22χρονος επιθετικός τα καταφέρνει εξαιρετικά και πείθει πως θα βοηθήσει.

Ότι δεν πήρε μεταγραφή στους Πειραιώτες για να δοθεί δανεικός ή για να μείνει έχοντας ρόλο κομπάρσου. Στο τεστ με την Πογκόν (1-1), στο πρώτο του ματς με τον Ολυμπιακό, δεν έδειξε καθόλου... ψαρωμένος και ήταν μέσα στις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του. Κόντρα στη Χαποέλ Μπερ Σεβά (2-2) άνοιξε το σκορ, γύριζε στην άμυνα και έδινε βοήθειες, ήταν μαχητικός, κέρδιζε φάουλ και έκανε μεστή και ουσιαστική εμφάνιση, ακούγοντας τα μπράβο του Μαρτίνς.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον προπονητή που έκανε επαγγελματία τον Ντουρμισάι στον Πανιώνιο. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, κατά τη θητεία του οποίου η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέκτησε ποδοσφαιριστές που αργότερα πουλήθηκαν με καλά χρήματα (Μπουμάλ, Τασουλής, Χατζηϊσαΐας, Μασούρας), αναφέρθηκε στην πορεία του διεθνούς επιθετικού και εξομολογήθηκε ορισμένα περιστατικά με τον "Ντούρμι" που προκαλούν αίσθηση.

Τερεζόπουλος: "Ποιος είσαι Ντουρμισάι; Ο Superman;"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος)

Αρχικά να υπενθυμίσουμε πως ο Ντουρμισάι έγινε επαγγελματίας στον Πανιώνιο τη σεζόν 2014-2015. Το ντεμπούτο του με τους άνδρες, μάλιστα, το έκανε σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην νυν ομάδα του, τον Ολυμπιακό, έχοντας για συμπαίκτη έναν ακόμη νυν "ερυθρόλευκο", τον Γιώργο Μασούρα. Την προηγούμενη λοιπόν χρονιά (2013-2014), όταν ο Τερεζόπουλος ήταν προπονητής της Κ20, ανέβασε τον Ντουρμισάι στην ομάδα Νέων, ενώ ήταν στην Κ17.

Σε κάποια από τις πρώτες προπονήσεις, ο Αθηναίος τεχνικούς ρωτούσε τους παίκτες του σε τι θέσεις αγωνιζόνταν και τους ζητούσε να σηκώνουν χέρι. Ο Ντουρμισάι, λοιπόν, όπως μας περιγράφει ο Τερεζόπουλος, σήκωνε το χέρι του για όλες τις θέσεις! Από τη γραμμή κρούσης μέχρι και την άμυνα! Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, του λέει: " Σιγά ρε Φιορίν, ποιος είσαι; Ο Superman;". Δείγμα τού πόσο πίστευε στον εαυτό του ο νεαρός σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

"ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ"

Ο 53χρονος κόουτς μας διηγήθηκε ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Τον καιρό εκείνο η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε οικονομικά προβλήματα και οι παίκτες της ακαδημίας υποχρεώνονταν να φέρνουν μαζί τους, για τους ίδιους, νερό και φρούτα. Ο Ντουρμισάι υπήρχαν φορές που δεν κουβαλούσε τίποτα από τα δύο μαζί του, με αποτέλεσμα για τον λόγο αυτόν να μείνει εκτός αποστολής από παιχνίδι του Πανιωνίου: "Το έκανα για να έχει αυτός αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά επαγγελματική συνείδηση, μέχρι που διάβασα μία συνέντευξή του και συγκλονίστηκα. Είχε δηλώσει ότι δεν είχε λεφτά για να αγοράσει φρούτα και νερό. Ήταν τόσο υπερήφανος, που έλεγε ότι απλά τα ξέχασε".

Τερεζόπουλος: "Ποιος είσαι Ντουρμισάι; Ο Superman;"

(Ο Ντουρμισάι μαρκάρει τον Μιλιβόγεβιτς σε αγώνα Ολυμπιακός - Πανιώνιος)

Η οικογένεια του Ντουρμισάι, όπως άλλωστε είναι γνωστό, δεν ήταν εύπορη οικονομικά. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μέχρι να ορθοποδήσει. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος υποστηρίζει πως οι γονείς του Ντουρμισάι, που έμεναν -και συνεχίζουν να μένουν- στη Ρόδο, τού ζητούσαν να επιστρέψει στο νησί, ώστε να δουλέψει μαζί τους και να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια. Τι τους απαντούσε ο Φιορίν; "Κάντε λίγο υπομονή και θα δικαιωθούμε, θα τα καταφέρω...". Και χάρη στη δουλειά του, το πείσμα και την πίστη κατάφερε να τους κάνει υπερήφανους.

Σύμφωνα με τον Τερεζόπουλο, ο Ντουρμισάι θα πετύχει και στον Ολυμπιακό: " Έχει απίστευτη θέληση. Δεν μπορείς να του βάλεις όρια. Θέλει να πετύχει και θα το κάνει και στον Ολυμπιακό. Μιλάμε βέβαια για άλλα μεγέθη, για ομάδα διαφορετικής δυναμικής και ποιότητας σε σχέση με τον Πανιώνιο. Το βλέπεις όμως ότι βελτιώνεται κάθε μέρα. Στον Ολυμπιακό οι συνθήκες δουλειάς θα είναι καλύτερες και θα δουλέψει για να αποδείξει ότι έχει θέση στο ρόστερ".

Δεν είναι όμως ακόμη 100% έτοιμος. Είναι κάποια κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση, όπως ισχυρίζεται ο άλλοτε προπονητής του Αστέρα Τρίπολης: " Πρέπει να βελτιώσει κομμάτια της τεχνικής του, το θέμα της υποδοχής της μπάλας και το πώς την κουβαλάει. Είδα όμως ότι τη σεζόν που πέρασε, όχι μόνο γυρνούσε πίσω για να βοηθάει, αλλά μοίραζε και ασίστ. Είδαμε έναν αλτρουισμό, στοιχείο που δεν είχε φανεί παλαιότερα. Είναι ομαδικός και αν βελτιώσει κι άλλο την τεχνική του και γίνει πιο ευέλικτος, θα τα καταφέρει. Έχει την επαφή με τα δίχτυα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ