ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην παράταση η Μπέρνλι, 1-0 την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ

Στην παράταση η Μπέρνλι, 1-0 την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ
NICK POTTS/PA VIA AP

Η Μπέρνλι επικράτησε στην Αγγλία με 1-0 της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ στην παράταση και προκρίθηκε στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Σε ένα παιχνίδι δίχως τηλεοπτική μετάδοση στην Αγγλία, η Μπέρνλι νίκησε με 1-0 την Ιστανμπουλ Μπασακσεχίρ στην παράταση και προκρίθηκε στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ο Τζακ Κορκ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του ζευγαριού, μετά από το 0-0 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σον Ντάις έδωσε ντεμπούτο στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, τον στόπερ Μπεν Γκίμπσον (16.700.000 ευρώ από Μίντλεσμπρο), ενώ ο Τζο Χαρτ έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους γηπεδούχους. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Πόλη, οι Άγγλοι έκαναν πέντε αλλαγές. Οι Τούρκοι έκαναν μόλις μία αλλαγή, με τον Ελιέρο Ελία να αντικαθίσταται από τον Κερίμ Φρέι στην ενδεκάδα.

Οι 16.583 Άγγλοι θεατές στο "Τερφ Μουρ" (η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ δεν έδωσε εισιτήρια στους φιλάθλους της και η κερκίδα των φιλοξενουμένων έμεινε κλειστή) είδαν πολύ καλύτερο θέαμα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, όπου η Μπέρνλι είχε συνολικά δύο τελικές και καμία στον στόχο (τα λιγότερα από τον Μάρτιο του 2012).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν καλές στιγμές με τον Άσλεϊ Μπαρνς και τον Φίλ Μπάρντσλεϊ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με συνεχόμενα κόρνερ. Ο Έντιν Βίστσα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος για την ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτζί, χάνοντας ευκαιρία στο 44' εξαιτίας επέμβασης του Χαρτ.

Ο ρυθμός έπεσε στο 2ο ημίχρονο, με τους Τούρκους να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ με τον Κερίμ Φρέι και κυρίως στο 89' όταν ο Χαρτ είπε ξανά "όχι" στον Βίστσα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να δέχεται πάντα γκολ σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, φτάνοντας τα 18 στα τελευταία εννέα παιχνίδια.

Στο 7ο λεπτό της παράτασης, ο Τζεφ Χέντρικ έστρωσε στον Τζακ Κορκ, που έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Παρά τις δύο ευκαιρίες του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στη συνέχεια, ο Χαρτ διατήρησε ανέπαφη την εστία του για τρίτο σερί παιχνίδι για πρώτη φορά από το 2016 και η αγγλική ομάδα πήρε μία σπουδαία πρόκριση.

Στα playoffs θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πρώτα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ακριβώς μία εβδομάδ αργότερα στο "Τερφ Μουρ".

ΜΠΕΡΝΛΙ (4-2-3-1): Χαρτ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ, Χέντρικ, Γουέστγουντ (82' Κορκ), Λένον (58' Γκούντμουντσον), Μπαρνς, Τέιλορ, Βόουκς (82' Γουντ)

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (4-3-3): Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Ντα Κόστα, Επουρεάνου, Κλισί, Τεκντεμίρ (92' Ινλέρ), Καχβετζί (109' Γιόγιτς), Εμρέ, Βίστσα, Μπάγιτς (66' Αντεμπαγιόρ), Φρέι (102' Ναπολεόνι)

Photo credits: Nick Potts/PA via AP

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ