ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Poll - Τουρέ: Είκοσι γκολάρες - Η ασίστ και ΤΟ δοκάρι

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάγια Τουρέ υπήρξε ένα από τα σημεία αναφοράς σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε τα τελευταία 13 χρόνια. Από το 2005 που πήγε στον Ολυμπιακό, έως και σήμερα που επέστρεψε στους ερυθρόλευκους.

Το γεγονός μαρτυρά και η διαδρομή του στο μεσοδιάστημα: Μονακό - Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι. Τίτλοι, δόξα, χρήματα και προσωπικές διακρίσεις για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Στην πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα, σκόραρε μόλις τρεις φορές (δύο σε βάρος του Αιγάλεω και μία κατά του ΠΑΟΚ) σε 29 παιχνίδια (20 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο, 6 Champions League), αλλά αυτό που έχει μείνει στους φιλάθλους, πέρα από το αγωνιστικό του εκτόπισμα στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι κανένα από αυτά τα γκολ.

Είναι μία ασίστ. Η ασίστ για την ακρίβεια. Στις 6 Δεκεμβρίου του 2005, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 6η αγωνιστική του Champions League. Ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό του Σόλιντ. Το τελικό 2-1, όμως, πέρα από μια νίκη αίγλης ανάλογης του Champions League, έχει μείνει στην ερυθρόλευκη συνείδηση για το δεύτερο γκολ. O Γιάγια Τουρέ πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του και με μπαλιά "πάρε-βάλε" στον Ριβάλντο, υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού ( στο 1:52 του video που ακολουθεί).

Είναι και ένα δοκάρι. ΤΟ δοκάρι για την ακρίβεια. Στις 19 Φεβρουαρίου 2006, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στο " Γ. Καραϊσκάκης" για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 3-0 (ένα γκολ ο Οκκάς και δύο ο Ριβάλντο), αλλά το highlight του αγώνα, μέχρι το γκολ - "λόμπα" του Ρίμπο στο τέλος, ήταν ένα σουτ του Τουρέ από 30 μέτρα, που κόντεψε να γκρεμίσει την εστία του Σορεντίνο (οριζόντιο δοκάρι στο 2:45 του video που ακολουθεί).

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 20 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΚΟΛ

Ο "κεραυνός" αυτός μαρτυρούσε τις τρομερές δυνατότητες που έχει ο Τουρέ από μακρινές αποστάσεις. Και αποδείχθηκε σε βάθος χρόνου, αφού τα περισσότερα γκολ που σημείωσε με τη Μονακό, τη Μπαρτσελόνα, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Ακτή Ελεφαντοστού, ήταν από το... σπίτι του. Ακολουθούν τα 20 καλύτερα γκολ του Ιβοριανού, από τα οποία μπορείτε να ψηφίσετε το καλύτερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ