ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι, καθώς τα συμβόλαιά τους λήγουν το 2020.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής. Βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου (ήττα 3-2 εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό) και στους "16" του Europa League (1-1 το πρώτο παιχνίδι με τη Γουλβς). Η σεζόν κυλά με ιδανικό τρόπο, αλλά λόγω κορονοϊού όλα έχουν διακοπεί.

Οι παίκτες βρίσκονται στα σπίτια τους, ακολυθούν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί από διατροφολόγους και γυμναστές και αναμένουν νεότερα για το πότε θα γυρίσουν στο γήπεδο. Η διοίκηση από την πλευρά της παρακολουθεί τις εξελίξεις, στέκεται στο πλευρό του ποδοσφαιρικού τμήματος για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παράλληλα έχει στραμμένο το βλέμμα και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το θετικό με το υπάρχον ρόστερ είναι πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαια και για τη νέα σεζόν. Υπάρχουν παίκτες που δεσμεύονται από το 2021 μέχρι το 2024. Ποιοι είναι όμως εκείνοι που έχουν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020; Το Sport24.gr σας παραθέτει τη λίστα με αυτούς ποδοσφαιριστές.

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019 και έκανε δύο συμμετοχές. Φέτος έχει πραγματοποιήσει 14 σε όλες τις διοργανώσεις, με οκτώ 90λεπτα. Όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί έδωσε την ψυχή του, απέφυγε λάθη και φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σε ηλικία 35 ετών, 3 μηνών και 16 ημερών, πια, εντός των προσεχών μηνών θα φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του στο λιμάνι.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπογραφή του στον Ολυμπιακό σήκωσε μπόλικη... σκόνη, έχοντας τερματίσει περιπετειωδώς τη συνεργασία του με την ΑΕΚ. Πέρυσι σε 26 συμμετοχές πέτυχε εννέα γκολ. Ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με την Ένωση στις 17/2/2019, τον πήγε πίσω. Έμεινε για πολλούς μήνες εκτός δράσης και επανεμφανίστηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά (22/12/2019). Επτά συμμετοχές και ένα γκολ ο φετινός του απολογισμός.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 23 ετών, το 2014. Αυτή είναι η έκτη του σεζόν στο λιμάνι, με έναν εξάμηνο δανεισμό στη Χαλ το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017. Έχει φορέσει 161 φορές την "ερυθρόλευκη" φανέλα και έχει πετύχει έντεκα γκολ. Έφτασε να γίνει αρχηγός και ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πόσο θέλει να μείνει. Εξέλιξη στο θέμα του συμβολαίου του δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ

Ο Αιγύπτιος επέστρεψε τον χειμώνα στον Ολυμπιακό, έξι μήνες μετά την περσινή του παρουσία. Ξανά δανεικός από τη Μπράγκα, όπως πέρυσι. Ο 27χρονος επιθετικός σημείωσε 15 γκολ σε 32 παρουσίες την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Σε αυτό το σύντομο διάστημα που έχει γυρίσει στο λιμάνι, μετρά τέσσερα γκολ σε οκτώ συμμετοχές. Η ρήτρα αγοράς του φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ στον προπονητή.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΣΠΑΡ

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έψαχνε μια ακόμη εναλλακτική για τα άκρα της άμυνας και απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τον 27χρονο Μπρούνο Γκασπάρ. Έχει χρησιμοποιηθεί 13 φορές από τον Πέδρο Μαρτίνς, τις οκτώ για το πρωτάθλημα. Η οψιόν αγοράς του ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μείνει ή όχι, αν και ο προπονητής είχε δηλώσει στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας: "Εμείς τον βλέπουμε ως έναν παίκτη για το μέλλον".

ΕΜΡΕ ΜΟΡ

Μετά την πώληση του Ποντένσε στη Γουλβς, ο Ολυμπιακός προχώρησε στον δανεισμό του Εμρέ Μορ από τη Θέλτα. Ο Τούρκος εξτρέμ έχει χρησιμοποιηθεί σε μόλις δύο παιχνίδια. Σε αυτά του Κυπέλλου με τη Λαμία, 12 λεπτά στο ένα και 35 στο άλλο. Στη Super League ακόμη να κάνει ντεμπούτο. Στο deal των "ερυθρόλευκων" με την ομάδα της Γαλικίας είχε συμφωνηθεί να μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς 4 εκατ. ευρώ αν ο 23χρονος έπαιζε στα μισά παιχνίδια.

* Στην τηλεδιάσκεψη της UEFA που έγινε την περασμένη Τρίτη ειπώθηκε πως πρέπει να γίνει προσπάθεια να τελειώσουν τα πρωταθλήματα ως τα τέλη Ιουνίου. Στην περίπτωση που στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αυτό καταστεί ανέφικτο, έχει αξία να δούμε τι θα ισχύσει με τους παίκτες αυτούς, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν δηλαδή τέλη Ιουνίου. Θα έχουν δικαίωμα να παίξουν Ιούλιο; Είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να δούμε...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ