ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον Ρούμπεν Σεμέδο

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι ανοιχτός να συζητήσει προτάσεις για τον Πορτογάλο στόπερ. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει τα δεδομένα.

Ήρθε πέρσι το καλοκαίρι και έκανε διαφορά με το «καλημέρα». Ο Ρούμπεν Σεμέδο, ουσιαστικά μέσω του Ολυμπιακού έψαξε την επανεκκίνησή του στο ποδόσφαιρο. Να δει την καριέρα του και πάλι να μπαίνει στις… γραμμές του τρένου, να γίνει ενεργός, χρήσιμος, στη συνέχεια απαραίτητος. Και έγινε για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον στηρίζει με το που ήρθε.

Τέλη Αυγούστου και μετά από την πρόκριση επί της Κράσνονταρ έκανε καθαρισμό στο γόνατό του, αλλά γύρισε και έπαιξε σαν να μην έλειψε μια ημέρα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη.

Ο κορονοϊός έβαλε… φρένο στις υποχρεώσεις όλων των ομάδων, το κοντέρ, όμως, για τον 26χρονο στόπερ του Ολυμπιακού, έχει γράψει ήδη εξαιρετικές επιδόσεις. Με 37 επίσημα ματς και 5 γκολ, ένας κεντρικός αμυντικός που έπαιξε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με την ομάδα του να συνεχίζει στο Europa League, είναι πλέον σε άλλο status και στα μάτια ατζέντηδων και σκάουτερ.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Πριν έρθει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, είχαμε ακούσει και διαβάσει πολλά. Ο Σεμέδο ωστόσο, κάνοντας… ταμείο ως σήμερα, έχει θετικό πρόσημο. Ναι, υπήρξαν και δύσκολα βράδια. Η ανόητη ενέργεια του στην Κρήτη με το ball boy που έφερε την αποβολή και την απουσία του από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ήταν μια κακή στιγμή. Μέσα στο γήπεδο, η αποβολή στο πρώτο ματς με τους Γουλβς επίσης.

Γενικά πάντως, μπροστά σε αυτά που ακούγονταν, ο Σεμέδο και εκτός γηπέδων δεν έδωσε τα… δικαιώματα. Θα πρέπει ωστόσο εδώ να επισημάνουμε πως και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ήταν από… πάνω. Συνεχώς κοντά του, για να μη συμβεί το παραμικρό.

ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η επιστροφή του Σεμέδο, με ευρωπαϊκά ματς και καλά βράδια, η επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, όπως γράψαμε παραπάνω, τον έβαλαν σε άλλο status. Όποιος και να ψαχτεί και να ρωτήσει, να δει καλές και κακές στιγμές, βλέπει πως ο Σεμέδο κατάφερε μέσω του Ολυμπιακού να επιστρέψει για τα καλά στο ποδόσφαιρο. Έτσι, είναι λογικό να υπάρχει και ενδιαφέρον. Να συζητιέται το όνομά του.

ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

Αν δει βέβαια κανείς τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό, θα διαπιστώσει πως οι ομάδες που τον καλοβλέπουν είναι οι πορτογαλικές. Οι τρεις μεγάλες Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, αλλά και η Μπράγκα… Αυτές οι ομάδες έχουν ακουστεί και γραφτεί ως τώρα για τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Οι Πορτογάλοι εκτιμούν πως για τον Σεμέδο, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο επαναπατρισμός. Σε μία λογική ότι τον είδαν ότι είναι καλά και θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία. Επίσης θα είναι στην πατρίδα του, δεν θα χρειαστεί προσαρμογή, έδειξε και μέσω του Ολυμπιακού ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ

Μια άλλη πτυχή, είναι η κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας. Ανεξάρτητα αν δεν αγωνίστηκε, ο Φερνάντο Σάντος τον έβαλε ξανά στο… πλευρό της παρέας του Ρονάλντο. Μαζί με τους υπόλοιπους, κοντά σε μεγάλα ονόματα. Και ο Ποντένσε δεν έπαιξε, αλλά έκανε μεταγραφή και μάλιστα με σούπερ αριθμούς. Τον βοήθησε ότι κλήθηκε στην εθνική τον Σεμέδο, μετράει και αυτό.

ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ

Αλήθεια, πόσοι δεν είπαν όταν πρωτοείδαν τον Σεμέδο, «αυτόν ο Ολυμπιακός θα τον πουλήσει 30 εκατ. ευρώ;». Οι περισσότεροι ήταν σε αυτό το μοτίβο, απλά η πορεία της χρονιάς, έδειξε και κάποιες από τις αδυναμίες του. Και προφανώς, γνωστά κλαμπ, σαν να… διστάζουν να φτάσουν σε μεγάλα ποσά για μια τέτοια πρόταση. Ειδικά από τη στιγμή που λόγω κορονοϊού θα αλλάξει και η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό. Σαν να μην θέλουν να ρισκάρουν; Να το βλέπουν έτσι; Δεν διαπιστώνει κανείς πάντως αυτή τη στιγμή, τον… πόθο μιας αγγλικής ομάδας να τον πάρει. Ή μιας ισπανικής.

Όσο αυτό δεν θα συμβαίνει, τότε το πιο πιθανό θα είναι να κάνουν… παιχνίδι οι πορτογαλικές ομάδες. Με άλλα μάλιστα ποσά.

Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Ο Ολυμπιακός στο όνομα του Σεμέδο, δεν έχει βάλει αριθμό εκατομμυρίων. Έγραψαν οι Πορτογάλοι για 10 εκατ. ευρώ. Το σίγουρο, όπως με κάθε παίκτη, είναι πως ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να πάρει τα περισσότερα. Και δεν λέει και «όχι», κάτι που είναι πολύ βασικό. Αυτό, δεν σημαίνει πως ο Σεμέδο θα φύγει όπως και να ‘χει στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Το ύψος των προτάσεων θα παίξει ρόλο, το τι θα επιδιώξει και ο ίδιος επίσης. Την Ελλάδα τη γουστάρει, αυτές τις ημέρες έχει και την κόρη του εδώ, επέστρεψε στις προπονήσεις με το γκρουπ των αμυντικών στο Ρέντη.

Το συμπέρασμα είναι πως θα είναι μία από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ