ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς περιμένει ο Μαρτίνς Άρη και Παντελίδη

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τρεις φορές ο Σάββας Παντελίδης ως προπονητής του Αστέρα έβγαλε την ψυχή του Ολυμπιακού. Τι περιμένει και τι ζητά ο Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στον Άρη;

Γενέθλια έχει την Κυριακή (10/3) ο Ολυμπιακός. Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος του ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνει αισίως στα 94 χρόνια ζωής και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον κόσμο του, μετά την πρόωρη απώλεια των στόχων, από τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Άρη του Σάββα Παντελίδη.

Μια ομάδα που πέρασε φέτος από πολλά κύματα μέχρι να βρει ταυτότητα και ρυθμό. Μια ομάδα που πλέον έχει βρει χημεία, πέρασε αήττητη από την Τούμπα κι επιβλήθηκε άνετα επί της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μια βδομάδα νωρίτερα.

Πώς περιμένει άραγε αυτό το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς. Τι έχει πει στους παίκτες του; Τι πρέπει να προσέξουν; Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει έναν πολύ «σφιχτό» ανασταλτικά αντίπαλο. Με κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, όλοι πίσω από τη μπάλα και με διάθεση να ψάξουν την κόντρα στο ανοικτό γήπεδο.

ΠΟΝΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εκεί οι «κίτρινοι» είναι πολύ επικίνδυνοι. Όχι μόνο επειδή είναι καλά δουλεμένη ομάδα, αλλά κι επειδή διαθέτουν παίκτες με ατομική ποιότητα. Ικανούς να απειλήσουν ακόμη και με προσωπική ενέργεια. Γι’ αυτό το λόγο έχει εξηγήσει στους παίκτες του, παρότι ξέρει ότι η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση, πως το παιχνίδι θα είναι... πονηρό.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΜΑΡ

Δεν θέλει πολύ ρίσκο στην επίθεση, άναρχη ανάπτυξη χωρίς καλύψεις και επιμένει για γρήγορες επιστροφές στο transition. Θέλει η ομάδα του να κυριαρχήσει στο τερέν, αλλά όχι χωρίς αμυντική ασφάλεια. Θέλει οι μπακ να παίρνουν μέτρα προς την επίθεση όταν είναι καλυμμένη η πλάτη τους. Περιμένει και θέλει τον Ομάρ στην ενδεκάδα, επειδή ξέρει ότι ο διεθνής μπακ, παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας (από τις 3 Φλεβάρη), ξέρει και πότε να βγει και πότε να μείνει πίσω, σε αντίθεση με τον ικανό, ταλαντούχο, αλλά άπειρο Ανδρούτσο.

Επίσης, θέλει σίγουρη κατοχή μπάλας και σωστό συντονισμό στον άξονα, με τον Μπουχαλάκη να έχει περισσότερο το μυαλό του στην άμυνα και τον Γκιλιέρμε περισσότερο δημιουργικό. Ο Μαρτίνς γνωρίζει ακόμη ότι οι παίκτες του Άρη θα παίξουν πολύ δυνατά στη μπάλα, οπότε είναι προαπαιτούμενο οι «ερυθρόλευκοι» να είναι... καμικάζι στις προσωπικές μονομαχίες. Εν ολίγοις θα είναι ένα ματς που θα πάει πολύ στη δύναμη και στην ενέργεια που ξοδέψουν οι δύο αντίπαλοι στον άξονα.

Από πλευράς Άρη δεν υπολογίζει μόνο τον -συνήθη ύποπτο- Ματέο Γκαρσία, αλλά και τον Λάρσον, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος και με πολύ ουσία στο παιχνίδι του. Περιμένει από την ομάδα του να μπει πολύ δυνατά στο γήπεδο, να βρει τρόπο για να προηγηθεί το συντομότερο δυνατό και σε μια τέτοια περίπτωση να αναγκάσει τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν περισσότερο επιθετικά, άρα θα υπάρξουν προϋποθέσεις και για άλλα γκολ.

ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, ότι πέρυσι ο Παντελίδης ως κόουτς του Αστέρα προηγήθηκε δύο φορές σε βάρος του Ολυμπιακού σε «Καραϊσκάκης» και «Κολοκοτρώνης» με τους «ερυθρόλευκους» με το ζόρι να φτάνουν ισάριθμες φορές στην ισοφάριση. Και στο ματς του πρώτου γύρου, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε νωρίς με οβίδα του Καμαρά (18’), ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Τόνσο στο 67’ και τελικά η νίκη ήρθε με πολύ καρδιοχτύπι στο 90’ με τον Νάτχο που εκμεταλλεύθηκε την κεφαλιά – πάσα του Γκερέρο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ