ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πιο ώριμος, πιο διαβασμένος, ο Μαρτίνς κέρδισε το στοίχημα

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η φετινή σεζόν ανήκει στον Πέδρο Μαρτίνς καθώς κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό όντας αήττητος στο 95% των αγώνων. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Ήταν η χρονιά του! Ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο έσωσε την παρτίδα, αλλά ως πρωταθλητής πλέον, έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του και ετοιμάζεται για τις επόμενες προκλήσεις στον πάγκο του Ολυμπιακού. Έπαιξε τη δική του μπάλα φέτος και θα πρέπει να σταθούμε σε κάποια σημεία αυτής της διαδρομής. Γιατί και φέτος, δεν ήταν όλα... ρόδινα. Πέρασε, όμως τις όποιες δυσκολίες, πίστεψε στο πλάνο του και όταν ένιωσε ότι πατάει καλά στα πόδια του, κατάφερε να κάνει την ομάδα να αποδίδει και εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς δέχθηκε έντονη κριτική. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ήμουν ένας από αυτούς που δεν μπόρεσα π.χ. να χωνέψω τον αποκλεισμό τη Λαμία στο Κύπελλο. Το να πας τολμηρά στην Τούμπα όταν "καίγεσαι" για νίκη και να χάνεις 3-1, μπορεί να συμβεί... Η ομάδα τον Φλεβάρη του 2019 είχε μείνει έξω από όλους τους στόχους της, αλλά ως το τέλος της σεζόν, έβλεπες το Καραϊσκάκη γεμάτο. Τον κόσμο να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, στο δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ

Ο Μαρτίνς φέτος, έδειξε κάτι σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Έχοντας την αυτοπεποίθηση από την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Champions League, ήξερε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τρίτη χρονιά χωρίς τίτλο, δεν… Ολυμπιακός είσαι στην τελική και αυτό φαινόταν. Η πίεση ήταν μεγάλη, προς πάσα κατεύθυνση. Αστέρια του Champions League έβλεπαν και διαφήμιζαν οι παίκτες, στο Ρέντη για το πρωτάθλημα τους μιλούσαν όλοι. Και φυσικά και ο Πέδρο Μαρτίνς, έβαλε αυτό το στόχο ως προτεραιότητα...

Αποδεδειγμένα, σε κομβικά ματς, ο Μαρτίνς φέτος αποδείχθηκε πιο υποψιασμένος, πιο διαβασμένος. Το τμήμα αναλυτών του διάβαζε εξαιρετικά όλους τους αντιπάλους, ψαχνόταν. Έδινε σημασία σε λεπτομέρειες και αν συγκρίνεις ματς, θα καταλάβεις και τη μεγάλη διαφορά. Είχε καμία σχέση η εικόνα του Ολυμπιακού πέρσι στην Τούμπα με τις δύο φετινές επισκέψεις; Σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, όπου πήρε δύο νίκες και "καθάρισε" την υπόθεση τίτλος;

ΜΕ ΕΞΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...

Ο Ολυμπιακός φέτος με τον Μαρτίνς στον πάγκο του, έχει δώσει 30 ματς για το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ. Σε αυτά, έχει 24 νίκες και μετράει και 6 ισοπαλίες. Ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ισόπαλος 0-0 και στην Ξάνθη, με παράπονα για τη διαιτησία. "Αυτοκτονία" στη Νέα Σμύρνη με χαλάρωση με την ισοφάριση και το 1-1 στο τέλος, δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. 1-1 και εδώ... Ακολούθησε και το 0-0 στο Βόλο με το γκολ του Σουντανί που κακώς δεν μέτρησε, αλλά και η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έξι απώλειες, που ωστόσο δεν του στοίχισαν. 20-6-0 έγραψε σε νίκες-ισοπαλίες-ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο 18-5-3. Και μαζί με την αφαίρεση βαθμών λόγω της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, να κλείνει η βαθμολογία με τον Ολυμπιακό στο +14.

ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ"

Από τον ΠΑΟΚ, έπαιζαν με το CAS, την τιμωρία και έλεγαν πως με νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των πλέι οφ, η διαφορά θα είναι στο -4 για τους Θεσσαλονικείς. 14 βαθμοί, -7 από την τιμωρία και... νίκη επί του Ολυμπιακού, έφερναν αυτό το -4. Ο Μαρτίνς βέβαια, είχε τελείως διαφορετική άποψη. Στο διάστημα της καραντίνας ήταν πάνω από την ομάδα του, σε επαφή συνεχώς με τους ποδοσφαιριστές του. Τους ζητούσε να προπονούνται με το ειδικό πρόγραμμά τους, μετά μπήκαν σε γκρουπ, στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό.

Μεγάλος στόχος με την επιστροφή στη δράση, ο Ολυμπιακός να μπει στη διαδικασία "τελειώνουμε το πρωτάθλημα". Και τα κατάφερε περίφημα. Ξεκίνησε με δύσκολο πρόγραμμα στα πλέι οφ, νίκησε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ εκτός έδρας, είχε επικρατήσει ενδιάμεσα του Άρη και του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Αποφασισμένος, όμως, ουσιαστικά τελείωσε τα όποια σενάρια με το "καλημέρα". Ένα ακόμη δείγμα της φετινής του αποφασιστικότητας.

Αν προσθέσετε ότι πέρσι μένει εκτός από τη Λαμία και φέτος αποκλείει τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς και πάει φουλ για νταμπλ, πως να μη νιώθει καβάλα στο άλογο ο Μαρτίνς; Κέρδισε το στοίχημα και αυτός και ο Ολυμπιακός, μαζί και ένα νέο συμβόλαιο δύο ετών…

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Σε λίγες ημέρες (17 Ιουλίου) ο Μαρτίνς κλείνει τα 50 του χρόνια. Θα συνδυαστούν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, διεκδικεί το Κύπελλο, έχει ανοιχτή και την Ευρώπη. Μια ονειρική χρονιά για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό, έχοντας βέβαια διάφορες πτυχές στο δρόμο για την επιτυχία. Και μία από αυτές, ήταν το θέμα της πειθαρχίας. Δεν άφησε τίποτα να αιωρείται. Το θέμα με τον Φορτούνη μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τη μη χρησιμοποίησή του, πέρασε από πολλά στάδια. Πάνω που είχε επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Έλληνας άσος, ο Μαρτίνς δεν... μάσησε και τον έθεσε εκτός πλάνου. Μέχρι να ζητήσει συγνώμη ο Φορτούνης και να αποκατασταθεί η τάξη, κάτι που φάνηκε και την Κυριακή (28/6) στο ΟΑΚΑ. Όλα έπαιξαν το ρόλο τους για να έρθει το 45ο πρωτάθλημα και όσοι το έζησαν από κοντά, μπορούν να το πιστοποιήσουν.

95% ΑΗΤΤΗΤΟΣ, 80% ΝΙΚΗΤΗΣ

Ο Μαρτίνς με το ματς στο ΟΑΚΑ, έφτασε τα 100 στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τα 60 είναι στο πρωτάθλημα, 30 πέρσι, 30 φέτος. Και κάνοντας το συνολικό ταμείο, διαπιστώνει κανείς πως ο 50χρονος τεχνικός, έχει 48 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Πέρσι. Αναλύοντάς το με ποσοστά, ο Μαρτίνς στο 80% των αγώνων του για το πρωτάθλημα, έχει φύγει νικητής. Στο 15% ισόπαλος και μόλις το 5% ηττημένος! Το 95% των αγώνων του πέρσι και φέτος, αήττητος. Η φετινή χρονιά και το κίνητρο να μείνει αήττητος ως το τέλος, ανέβασε για τα καλά τους αριθμούς του και φυσικά, του έφερε το πρώτο του πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2: Ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος
Μαρτίνς: "Δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές, το θέλουμε αήττητοι"
Φορτούνης: "Εμπιστεύομαι τα πόδια μου, είμαι πάλι υγιής"
Ελ Αραμπί: "Είμαι ευτυχισμένος, θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ