ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ούτε που το συζητάει για Γκιλιέρμε

Ολυμπιακός: Ούτε που το συζητάει για Γκιλιέρμε

Πιθανότερο είναι να γίνει κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου του, παρά για πώλησή του σε ομάδα του εξωτερικού. Στον Ολυμπιακό είναι απολύτως ευχαριστημένοι με τον Γκιλιέρμε, που περνάει καλά στην Ελλάδα.

Το όνομα του Γκιλιέρμε και πάλι στο προσκήνιο. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες βλέπετε. Μέσα στο καλοκαίρι πάλι στο εξωτερικό έλεγαν για πρόταση από τη Βραζιλία, αλλά και το Κατάρ. Μάλιστα τότε αρκετοί θεωρούσαν πως δεν είναι ένα απλό ενδιαφέρον. Επισήμως από τον Ολυμπιακό, δεν επιβεβαιώθηκε ότι ήρθε πρόταση για τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ.

Ο Γκιλιέρμε φέτος πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα» της σεζόν. Βοήθησε τα μέγιστα, σε προκριματικά και πλέι οφ του Champions League. Η ομάδα πέτυχε τον πρώτο της στόχο, να μπει στους ομίλους και θέλει και το πρωτάθλημα. «Είναι όνειρό μου να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση», έλεγε πριν τα ματς με την Κράσνονταρ ο Γκιλιέρμε, που μετά την παρουσία του στα αστέρια, ανεβάζει και άλλο τις μετοχές του.

Το ESPN Brazil, αναφέρθηκε σε ενδιαφέρον που έχουν δείξει Ιντερνασιονάλ, Γκρέμιο και Σάο Πάουλο. Το δεδομένο είναι πως ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο ως το 2021. Τι γίνεται τώρα; Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός, ούτε που το συζητάει για πώληση του Γκιλιέρμε. Δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζουν άπαντες τον κομβικό του ρόλο μέσα στην ομάδα. Μπορεί οι Βραζιλιάνοι (και όχι μόνο), να… ορέγονται, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες. Αυτή, είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με τον Γκιλιέρμε ως τον βασικό του αμυντικό μέσο.

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ

Δεν είναι ο τύπος που δίνει δικαιώματα με την εξωγηπεδική του ζωή. Κάθε άλλο. Ήρεμος, περνάει περίφημα στην Ελλάδα. Μαζί με τη σύζυγό του και το γιο του, απολαμβάνουν τις βόλτες στα Νότια Προάστια. Θα κάνει μια κοντινή απόδραση σε ένα ρεπό, ενώ θα πάει για ένα γεύμα με τους κολλητούς. Ποντένσε, Σα, Σεμέδο, είναι η δυνατή παρέα… Του αρέσει στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή είπε τα καλύτερα λόγια, δίπλα του άλλωστε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να τον βοηθήσουν. Είναι ήρεμος εδώ, αλλά σε κάθε παίκτη αρέσει να συγκεντρώνει ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Κάνει καλά ματς ο Γκιλιέρμε και αυτό το εισπράττει όπως φαίνεται…

ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ο Γκιλιέρμε ήρθε από τη Λα Κορούνια το καλοκαίρι του 2018. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και διανύει τη δεύτερη σεζόν στην ομάδα. Ικανοποιημένος και από τη μεταχείριση του προπονητή είναι. Σαράντα ημέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα είχε γίνει βασικός και όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο ρόστερ, δείχνει και αναντικατάστατος. Η ηρεμία στο παιχνίδι του άλλωστε, έλειψε στο Βελιγράδι. Θέλει, όμως και ειδική διαχείριση. Δεν ήταν καλός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήταν ο κορυφαίος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή, πιο πιθανό δείχνει να γίνει κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου του, παρά για πώλησή του σε ομάδα του εξωτερικού. Και στον Ολυμπιακό είναι απολύτως ευχαριστημένοι με τον Γκιλιέρμε και θέλουν να του το δείξουν. Τα λεφτά της άλλωστε αυτή η μεταγραφή τα έβγαλε ήδη και με το παραπάνω. Τον θέλουν ήρεμο, όμως, αφοσιωμένο στο στόχο του πρωταθλήματος και γι’ αυτό δεν θα δοθεί τροφή για περισσότερα σενάρια.

Μια ενδεχόμενη ανανέωση συμβολαίου θα έβαζε και άλλα δεδομένα στις όποιες κρούσεις μπορούν να γίνουν προς την πλευρά του παίκτη.

ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο Γκιλιέρμε έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, χθες έκανε ειδικό πρόγραμμα. Σήμερα μπήκε κανονικά και πλέον ετοιμάζεται για τη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή άλλωστε, είναι ο πιο έτοιμος από τους χαφ. Ο Μπουχαλάκης είναι με την Εθνική, ο Καμαρά ανεβάζει ρυθμό, ο Μπενζιά τέθηκε εκτός πλάνων με μυϊκό τραυματισμό. Περιμένει πολλά από τον Βραζιλιάνο μέσο ο Μαρτίνς και η παρουσία του θα είναι καταλυτική στην τριάδα των αγώνων που ακολουθεί, με ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ