ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο ζογκλέρ Μπουφάλ για τα "φτερά"

Ολυμπιακός: Ο ζογκλέρ Μπουφάλ για τα "φτερά"

Ο 27χρονος Μαροκινός διεθνής εξτρέμ της Σαουθάμπτον, Σοφιάν Μπουφάλ, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τα "φτερά". Παλεύει και η Μπέτις για την υπογραφή του. Η σύνδεση με Εμβιλά και η παλιά φιλία με Ελ Αραμπί.

Εδώ και μέρες που "έπαιζε" ψηλά στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ το όνομα του Γκάρι Ροντρίγκες, καλά ενημερωμένες πηγές επέμεναν πως η υπόθεσή του είναι δύσκολη και στο "ναι μεν, αλλά...", ενώ άφηναν να εννοηθεί πως υπάρχει άλλος στόχος, ακόμη πιο καλός κι ακόμη πιο ψηλά στα "θέλω" των νταμπλούχων.

Οι τελικές επαφές για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος υπέγραψε -όπως αναμενόταν- συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τις συνολικές του απολαβές να ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ως το καλοκαίρι του 2023, έφεραν στο φως το όνομα του Σοφιάν Μπουφάλ!

Του 27χρονου διεθνούς Μαροκινού εξτρέμ της Σαουθάμπτον, ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην αγγλική ομάδα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ένα χρόνο πριν το συμβόλαιό του φτάσει στη λήξη.

Ο Σοφιάν Μπουφάλ είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος με τη μπάλα ποδοσφαιριστής. Δεν αποτελεί είδηση πλέον ότι όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ή ασχολήθηκε σοβαρά μαζί τους ο Ολυμπιακός έχουν αυτό το χαρακτηριστικό (Ραφίνια, Χολέμπας, Πεπέ, Εμβιλά).

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Είναι ποιοτικοί και προικισμένοι με τη μπάλα, άρα πολύ χρήσιμοι για έναν προπονητή που ξέρει πως να τους εντάξει σε ένα καλό τακτικό πλάνο. Σε μια καλά μονταρισμένη μηχανή, όπως είναι ο Ολυμπιακός των τελευταίων δύο χρόνων. Αρκεί, φυσικά, κι εκείνοι να αποδεχθούν το ρόλο μέσα στην ομάδα κάτι που δεν έκανε για παράδειγμα ο Τούρκος Εμρέ Μορ, ο οποίος παρά τα σπάνια χαρίσματά του, όπως ήρθε-έφυγε.

Για να επανέλθουμε στον Μπουφάλ, πρόκειται για εξτρέμ-σαΐτα με εξαιρετική ντρίμπλα και ικανότητα στο "ένας με έναν". Η μεταγραφή του από τη Λιλ στη Σαουθάμπτον το καλοκαίρι του 2017 κόστισε 18 εκατομμύρια ευρώ κι αποτέλεσε μία από τις πιο ακριβές αγορές στην ιστορία των "Αγίων".

Την ώρα που τα ρεπορτάζ στο Νησί και την Ισπανία θέλουν τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος παίζει σε όλες τις θέσεις της τριάδας πίσω από τον φορ, αλλά κυρίως στο αριστερό άκρο, να απασχολεί έντονα και τη Μπέτις.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ

Το παρασκήνιο της ιστορίας αναφέρει ότι υπάρχει μανατζερική σύνδεση στις υποθέσεις των Εμβιλά και Μπουφάλ, γεγονός που διευκολύνει τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών. Άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση από την πρώτη μέρα, εκτιμούν ότι η κουβέντα πλέον έχει προχωρήσει αρκετά στο οικονομικό σκέλος και είναι πιθανή η χρησή τομή, ακόμη κι εντός των προσεχών ημερών.

Μέχρι στιγμής από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχει υπάρξει η παραμικρή, επίσημη ή ανεπίσημη τοποθέτηση, όπως συμβαίνει πάντα πριν μια υπόθεση φτάσει σε τελικό στάδιο, είτε για "κλείσιμο" είτε για "ναυάγιο".

Αξίζει να αναφέρθεί, επίσης, ότι ο Μπουφάλ (1.75, 60 κιλά), ο οποίος πέρυσι είχε 25 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον έχει υπάρξει συμπαίκτης -επί σειρά ετών- στην Εθνική Μαρόκου με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι γεννημένος στη Γαλλία (Παρίσι), αλλά δεν αρνήθηκε την πρόταση να γίνει διεθνής στη χώρα καταγωγής του. Με τη φανέλα του Μαρόκου έχει "γράψει" 16 συμμετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εμβιλά: "Μπορώ να προσφέρω πολλά όμορφα πράγματα"
Βασίλη Τοροσίδη, η μοίρα σου
Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα και επίσημα ο Εμβιλά
Ολυμπιακός: Το photostory της παρουσίασης του Εμβιλά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ