ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Σουντανί πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα

Ολυμπιακός: Ο Σουντανί πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα

Ο Χιλάλ Σουντανί έχει κάνει τέσσερις συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και σε καμία από αυτές δεν πέρασε απαρατήρητος. Ακριβώς το αντίθετο, οι αντίπαλες άμυνες τον ένιωσαν για τα καλά. Το Sport24.gr καταγράφει.

Από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ο Χιλάλ Σουντανί μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει όσα θα ήθελε στην ομάδα της Αγγλίας, αλλά στους "ερυθρόλευκους" δεν ήρθε για να έχει ρόλο κομπάρσου. Άφησε πίσω του μια και καλή τον τραυματισμό στο Νησί (έκανε οκτώ συμμετοχές με τους "Ρεντς" και πέτυχε δύο γκολ) και έχοντας αποθεραπευτεί δείχνει έτοιμος να επιστρέψει σε γεμάτες σεζόν με αρκετά τέρματα.

Μπορεί ο αποκλεισμός από την ευρωπαϊκή λίστα να τον πείραξε, αλλά κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό αποδεικνύει την αξία του. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δείχνει ότι θέλει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και το έχει πετύχει. Σε κάθε μία από τις τέσσερις συμμετοχές του έκανε την παρουσία του αισθητή, ακόμα και τις φορές που δεν επελέγη από τον Πέδρο Μαρτίνς για το αρχικό σχήμα. Ήταν μέσα στις ευκαιρίες που έφτιαξε η ομάδα του. Είτε τις δημιούργησε ο ίδιος, είτε ήταν εκείνος που τις τελείωσε, άλλοτε με γκολ, άλλοτε με σημαντική χαμένη ευκαιρία.

Ας κάνουμε μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων του για να καταλάβετε:

ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΝΤ ΚΑΙ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ

Στις 24 Αυγούστου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα για την 1η αγωνιστική της Super League και ο Σουντανί αγωνίζεται για 66 λεπτά.

*Στο 9' έχει καταπληκτική συνεργασία με τον Καμαρά, σουτάρει άστοχα, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

* Στο 31' σκοράρει από φανταστικό τακουνάκι του Ποντένσε, αλλά υποδεικνύεται εκ νέου σε θέση οφσάιντ.

* Στο 38' έχει χαμένο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο.

* Στο 51' κάνει πλασέ με το δεξί πόδι από πάσα του Ραντζέλοβιτς, διώχνει ο Παπαδόπουλος.

ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ 17 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Στις 27 Αυγούστου ο Ολυμπιακός παίζει στη Ρωσία με την Κράσνονταρ. Ο Σουντανί καταγράφει 17 λεπτά συμμετοχής. Για να δούμε τι πρόλαβε να κάνει...

* Στο 86' η κεφαλιά του από σέντρα του Τσιμίκα περνάει άουτ.

* Στο 94' κάνει πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, από πάσα του Μασούρα, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ" ΓΚΟΛ

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Βόλο στο Φάληρο. Ο Μαρτίνς περνάει τον Σουντανί στο 71' αντί του Ραντζέλοβιτς.

* Ο Κούτρης κάνει το γύρισμα από αριστερά, τελικός αποδέκτης ο Αλγερινός, ο οποίος με πλασέ από κοντά γράφει το 5-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα "ερυθρόλευκα".

ΤΟ ΠΙΟ "ΓΕΜΑΤΟ" ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το προηγούμενο Σάββατο (28/9) ο Σουντανί είναι στο βασικό σχήμα του εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο οποίο καταγράφει 90λεπτη συμμετοχή. Ήταν και το καλύτερό του ματς με τα "ερυθρόλευκα".

* Στο 9' Ποντένσε του περνάει τη μπάλα με φοβερό τακουνάκι, ο Βελλίδης τον νικά με πλασέ από θέση τετ ατετ.

* Στο 26' ο Βαλμπουενά του περνάει εξαιρετική κάθετη πάσα, αυτός κάνει σουτ στην κίνηση από κοντά, διώχνει ο Βελλίδης.

* Στο 27' ο Βαλμπουενά εκτελεί φάουλ, ο Σουντανί κάνει αφύλαχτος την κεφαλιά από κοντά, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο.

* Στο 47' κάνει κεφαλιά από σέντρα του Ομάρ, η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

* Στο 51' ο Γκιλιέρμε δίνει στον Ποντένσε, αυτός κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Σουντανί από θέση βολής επιχειρεί το πλασέ, διώχνει ο Βελλίδης.

* Στο 61' ο Ελ Αραμπί του δίνει πάσα, αυτός αφύλαχτος από κοντά κάνει το 1-0 με πλασέ.

* Στο 65' κάνει πλασέ από το ημικύκλιο μετά από πάσα του Λοβέρα, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Μέσα σε 192 λεπτά συμμετοχής ο 32χρονος Αλγερινός με τις 49 συμμετοχές στην εθνική του ομάδα έχει σημειώσει δύο γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, έχοντας μεστή παρουσία κάθε φορά. Και ο ίδιος θα ήθελε να έχει τελειώσει καλύτερα κάποιες φάσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες της Super League.

Μην ξεχνάμε ότι όταν έπαιξε κόντρα στον Αστέρα, έκανε την πρώτη του συμμετοχή ύστερα από 298 μέρες (9 μήνες και 25 μέρες). Είναι παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και με έφεση στο γκολ. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί του παρελθόντος, κυρίως με την παρουσία του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (196 συμμετοχές, 86 γκολ).

Μετά τον αγώνα με τη Λαμία δήλωσε στη Nova: " Είμαι χαρούμενος όταν οι στατιστικές με δείχνουν μέσα στο παιχνίδι. Ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή. Μου είχε πει να κινούμαι δεξιά και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά. Και χαίρομαι που έκανα ότι μου ζήτησε. Γιορτάζω τα γκολ με έντονο τρόπο. Μου αρέσει να σκοράρω. Ακόμα και αν πρόκειται για το έβδομο γκολ πάντα πανηγυρίζω έντονα. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο και αυτό έκανα. Ακόμα και αν είχα πετύχει το πρώτο γκολ και έβαζα ξανά το δεύτερο το ίδιο θα πανηγύριζα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ