ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Να ζήσει ένα όνειρο τρελό

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έτοιμος για ένα ακόμη ραντεβού στα αστέρια του Champions League. Τι δεν θέλει να δει ο Μαρτίνς και ο... οδηγός του Μιλόγεβιτς με τον Ερυθρό Αστέρα. Βαρόμετρο σε τέτοια βραδιά Σεμέδο και Ποντένσε και στο φόντο η ΑΕΚ.

Όλοι στις θέσεις τους. Εδώ και ημέρες ο Ολυμπιακός έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Το ίδιο έκαναν και οι Γερμανοί. Έδωσαν και τα 1.600 εισιτήρια που τους αναλογούσαν και το βράδυ της Τρίτης, η ατμόσφαιρα αναμένεται ξεχωριστή.

Μπορεί αυτή τη φορά οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού να μην έχουν ετοιμάσει κάποιο "κορεό", αλλά θα δώσουν το δικό τους παλμό, για να περάσουν το μήνυμα στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη προσπάθεια της ομάδας. "Γι’ αυτό θα ζω, με ένα όνειρο τρελό...", τραγουδάει η εξέδρα. Ο οπαδός του Ολυμπιακού γνωρίζει τη δυσκολία.

Το μεγάλο βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε ομάδες όπως η Μπάγερν. Μπαίνει, όμως, με στόχο για το καλύτερο. Όπως ακριβώς το διευκρίνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. " Δεν μπαίνουμε σε κανένα ματς για την ισοπαλία", τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει φόβος και μια αναμενόμενη ήττα από μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Μπάγερν.

Ο ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ…

Ο Μαρτίνς στον αγώνα με την Τότεναμ έμεινε πολύ ευχαριστημένος ως γενική εικόνα. Η ομάδα μπήκε καλά, θα μπορούσε να προηγηθεί με το δοκάρι που είχε ο Γκερέρο, αλλά χωρίς να το συνειδητοποιήσει, βρέθηκε να χάνει 0-2. Ανεξάρτητα αν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Λάθη έγιναν. Κι αυτό, γιατί υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης. Για λίγο; Ναι, για λίγο, αλλά λάθη ικανά να σε βάλουν με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτός, είναι ο ένας οδηγός για το ματς με την Μπάγερν. Δεν θέλει εύκολα λάθη ο Μαρτίνς. Προσοχή στα μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή και όχι σε φάσεις όπως αυτή του Μεριά με τον Κέιν. Ή και τα δύο πέναλτι με τον Παναθηναϊκό λίγες ημέρες αργότερα. Δεν θέλει «πούλημα» της μπάλας, όπως έγινε με το γκολ του Λούκας Μόουρα στην πρεμιέρα του Champions League.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Δεν… τρελάθηκε ο Μαρτίνς και ξέρει πως ακόμη και αν χάσει η ομάδα του το βράδυ της Τρίτης, σημασία θα έχει και ο τρόπος. Μια καλή εικόνα, μια εμφάνιση με μήνυμα ότι η ομάδα πάλεψε, προσπάθησε, θα κρατήσει την ψυχολογία σε καλό επίπεδο. Ειδικά όταν την Κυριακή, μπροστά στον κόσμο σου, περιμένεις την ΑΕΚ με στόχο να μείνεις μόνος πρώτος και να την στείλεις στο -8 από εσένα, στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος προπονητής, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα… πίσω από την μπάλα. Κοινώς, τον Ολυμπιακό να περιμένει την Μπάγερν Μονάχου που θα κληθεί να κάνει παιχνίδι, όπως συμβαίνει στα περισσότερα της ματς άλλωστε. Λίγες ομάδες έκαναν την Μπάγερν να περνά σε δεύτερη μοίρα και αυτές, θηρία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτό το επίπεδο, δεν γίνεται, ρεαλιστές να είμαστε. Ο στόχος λοιπόν, είναι να καλύψουν σωστά τους χώρους οι ερυθρόλευκοι, να μην κάνουν λάθη, να είναι κοντά οι γραμμές και αν μπορέσουν να πάρουν τις στιγμές τους, ευπρόσδεκτες… Όλα παίζουν ρόλο σε τέτοια βράδια. Και το μυαλό. Να πάρεις τις ανάσες σου με ένα έξυπνο φάουλ που θα κερδίσεις, να μην "πουλάς" εύκολα την μπάλα ακόμη και από αράουτ. Στην πράξη, όμως, όλα. Στο γήπεδο…

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Στις 18 Σεπτέμβρη στο Μόναχο, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα. Τι έκανε ο Μιλόγεβιτς; Το λογικό και όχι αυτό που αποπειράθηκε να κάνει λίγες ημέρες μετά ο Ποτσετίνο με την Τότεναμ. Έδωσε χώρο στους Γερμανούς. Κυκλοφορούσαν μπάλα, πήραν ευκαιρίες. Κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 στο ημίχρονο, σκορ που έμενε ως το 80ό λεπτό. Με τους Σέρβους μάλιστα, να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μάριν.

Δύο γκολ στο 80’ και στο 91’, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Ο Ερυθρός Αστέρας το πάλεψε, δεν… τσαλακώθηκε και περίμενε τον Ολυμπιακό για να τον κερδίσει στην 2η αγωνιστική του Champions League. Είναι ένας οδηγός… Υπάρχει και η άλλη επιλογή. Όπως διαπιστώθηκε, δίνοντας χώρους και καλή κυκλοφορία, μπορεί να σε διαλύσει η Μπάγερν. Ρωτήστε τους οπαδούς της Τότεναμ πως ξημέρωσαν πίνοντας μπίρες για να ξεχάσουν ως το πρωί, το βαρύ για τέτοιο επίπεδο συλλόγων, 2-7 από την Μπάγερν μέσα στο Λονδίνο.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Μια διαπίστωση για τον Σεμέδο. Κάνει ματσάρα και με την Τότεναμ, επιστρέφοντας μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, μετά την επέμβασή του (τραυματίστηκε στον αγώνα με την Κράσνονταρ στη Ρωσία). Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος, στα ματς που ακολούθησαν, δείχνει κάπως… πεσμένος. Όχι σε κακή κατάσταση, αλλά… Δεν είχε συνηθίσει ως τότε να δίνει δικαιώματα σε φάσεις. Έδειχνε απροσπέλαστος. Ίσως επηρεάστηκε από το ότι επέστρεψε γρήγορα, ίσως είναι θέμα ρυθμού, αλλά θα το βρει. Η εικόνα του ωστόσο το βράδυ της Τρίτης, δείχνει να είναι βαρόμετρο για όλη την ομάδα. Όποιον και αν έχει στο πλευρό του, αυτός είναι ο ηγέτης της άμυνας. Μιας γραμμής που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Λεβαντόφσκι που δείχνει “on fire” σε όλα τα γήπεδα!

Ο άλλος παίκτης που περιμένει πολλά, είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Γενέθλια είχε τη Δευτέρα ο Πορτογάλος. Έκλεισε τα 24 του χρόνια, λίγο μετά την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2023. Το 16ο φετινό του παιχνίδι θα είναι αυτό απέναντι στην Μπάγερν, με το καλύτερό του να είναι το βράδυ απέναντι στην Τότεναμ. Σκόραρε, ταλαιπώρησε πολύ τους Άγγλους, ήταν βραδιά όνειρο. Τέτοια που φέρνει ομάδες να τον παρακολουθούν, ανεξάρτητα με την εξέλιξη και το νέο συμβόλαιο. Δεν σημαίνει ότι δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο στην Πλατεία Αλεξάνδρας για τον βραχύσωμο εξτρέμ…

"ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ…

Στο… φόντο του μεγάλου ραντεβού της Τρίτης, είναι και το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ένας αγώνας που οι ερυθρόλευκοι βλέπουν μόνο τρίποντο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι αποτυχία, έχοντας ήδη μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Να μην κερδίσεις και την ΑΕΚ μετά; Ο οπαδός του Ολυμπιακού ξέρει ότι την Τρίτη αναζητά το θαύμα. Θα τραγουδήσει, θα είναι εκεί, όμως και με την ΑΕΚ. Sold out θα γίνει ως την Κυριακή και περιμένει τη νίκη. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς όπως τονίσαμε παραπάνω, δεν θέλει να τσαλακωθεί η ομάδα του. Για να μείνει όρθια ψυχολογικά και να δει τα δεδομένα και για το τρίποντο επί της ΑΕΚ. Ένα ματς που το θέλει πολύ και ο ίδιος άλλωστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Με 17+2 η αποστολή για τη Μπάγερν
Ολυμπιακός: Πεντάλεπτο τετ α τετ και ετοιμάζει Καμαρά
Μαρτίνς: "Έχουμε πιθανότητες, πάμε για τη νίκη"
Σα: "Σκοράρει παντού η Μπάγερν; Αυτό είναι το κίνητρό μου"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ