ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Η κριτική των ερυθρολεύκων

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Μπασακσεχίρ και πήρε την πρόκριση για τα playoffs του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Μπασακσεχίρ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα playoffs του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πόρτο - Κρασνοντάρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "ερυθρολεύκους", ο Ζοζέ Σα, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις, κρατώντας όρθια την ομάδα του σε ένα χρονικό διάστημα που η Μπασακσεχίρ πίεζε τους "ερυθρολεύκους".

Από κοντά κι οι Κώστας Τσιμίκας - Ματιέ Βαλμπουενά που ήταν εξαιρετικοί, βοηθώντας τα μέγιστα τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας τους. Το Sport24.grαξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

ΣΑ:Είναι - δίχως αμφιβολία - ο MVP του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Μπασακσεχίρ. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε μία εμφάνιση αντίστοιχη με της εποχής του Ρομπέρτο, αφού ήταν απροσπέλαστος, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις και κρατώντας όρθια την ομάδα του σε πολλά και κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αποκορύφωμα, η απίστευτη απόκρουση στο πλασέ του Ρομπίνιο στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο 24χρονος γκολκίπερ έκανε απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για χάρη του (2.500.000 ευρώ), στα νοκ άουτ ματς με τους Τούρκους, αλλά και νωρίτερα σε εκείνα με την Πλζεν.

ΟΜΑΡ: Η αλήθεια είναι πως ο Ομάρ Ελαμπντελαούι δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός στο εντός έδρας παιχνίδι με την "Μπασάκ", αλλά επρόκειτο για εντολή του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Νορβηγός μπακ έπρεπε να μένει πίσω για να καλύπτει τους επικίνδυνους Ρομπίνιο και Ελία, με αποτέλεσμα να μην συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των "ερυθρολεύκων". Δεν έκανε την σπουδαία εμφάνιση, αλλά ήταν μεστός και σωστός.

ΣΕΜΕΔΟ:Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν γι' ακόμα μία αναμέτρηση ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος αμυντικός κατεύθυνε μαεστρικά την άμυνά του, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και ήταν εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Άλλωστε, ήταν ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα στους "ερυθρολεύκους", παίρνοντας... παραμάζωμα τους αμυντικούς της Μπασακσεχίρ. Πραγματικό "θωρηκτό" ο 25χρονος στόπερ.

ΜΕΡΙΑ: Ο Γιασίν Μεριά έχει δημιουργήσει ένα τρομερό δίδυμο με τον Ρούμπεν Σεμέδο, έχοντας το ρόλο του... κυματοθραύστη. Ο Τυνήσιος στόπερ έκανε τη βρώμικη δουλειά, καθάρισε πολλές φάσεις και ήταν συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ:Μαζί με τον Ζοζέ Σα συναγωνίζονται για τον τίτλο του MVP. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας τον κερδίζει στα σημεία, αλλά ο 23χρονος μπακ ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει τον Βίστσα, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της τουρκικής ομάδας. Ο Τσιμίκας δεν τον περιόρισε απλά, αλλά τον εξουδετέρωσε, όντας καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα. Πραγματικά ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι από τον νεαρό αμυντικό, που βοήθησε τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ:Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με τον εντός έδρας αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν, ο Γκιλιέρμε δεν παρουσίασε την ίδια εικόνα. Ωστόσο, είναι λογικό, αφού ο Οκάν Μπουρούκ κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος για το παιχνίδι του Ολυμπιακού και έβαλε δύο ποδοσφαιριστές να ασκούν πίεση ψηλά και να δυσκολεύουν την κυκλοφορία της μπάλας. Αποτέλεσμα, να υποπίπτει σε πολλά λάθη, τα οποία ευτυχώς δεν κόστισαν στον Ολυμπιακό.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Αντίστοιχη εικόνα με τον Γκιλιέρμε είχε κι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο 26χρονος χαφ, παρότι μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε τις κάθετες μπαλιές στους συμπαίκτες του, εντούτοις "κλείστηκε" από τους παίκτες της Μπασάκ και δεν βοήθησε ιδιαίτερα στον δημιουργικό τομέα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ:Ο Γιώργος Μασούρας δεν έπιασε τα στάνταρ της εκτός έδρας αναμέτρησης με την "Μπασάκ", αλλά παρ' όλα αυτά ήταν πολύ καλός και βοήθησε την ομάδα του. Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, έδωσε μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς, άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του, αλλά δεν έκανε τόσο αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ:Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έβαλε δύσκολα στον Γκαέλ Κλισί, καθώς ήταν ιδιαίτερα ταχύς και ικανός στο ένας εναντίον ενός, αλλά γι' ακόμα ένα παιχνίδι αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει ο Ντανιέλ Ποντένσε προκειμένου να γίνει πιο ουσιαστικός για την ομάδα του.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ:Συγκινητική εμφάνιση από τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός, βοηθώντας σημαντικά στον δημιουργικό τομέα, τρέχοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του σε σημεία που η Μπασακσεχίρ είχε ανεβάσει ψηλά την πίεσή της. Χαρακτηριστική είναι μία φάση λίγο πριν γίνει αλλαγή, όπου τρέχει σαν τρελός και διαμαρτύρεται στον διαιτητή για ένα φάουλ. Δείγμα του πάθους που βγάζει σε κάθε ματς. Η ανταμοιβή του ήταν το γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78ο λεπτό.

ΓΚΕΡΕΡΟ:Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς της Μπασακσεχίρ, απείλησε 2-3 φορές στην εστία του Γκιουνόκ και γενικότερα ήταν γι' ακόμα μία φορά πιστός στο στυλ παιχνιδιού του. Μπορεί να μην είναι ο επιθετικός-killer, αλλά διαθέτει σημαντικά στοιχεία γι' αυτό το επίπεδο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και να δώσουν σπουδαία αποτελέσματα στην ομάδα του.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς πέρασε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό στη θέση του Ντανιέλ Ποντένσε και είχε μία εξαιρετική παρουσία, με αποκορύφωμα το κερδισμένο πέναλτι στο 77', το οποίο "κλείδωσε" την πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Γενικότερα, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δείχνει πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, το οποίο πιστεύουν στον Ολυμπιακό και αν συνεχίσει με την ίδια θέρμη και ποιότητα, τότε δεν αποκλείεται άμεσα να αυξήσει το χρόνο συμμετοχής του. Άλλωστε, η κίνηση στο κερδισμένο πέναλτι ήταν εκπληκτική και αποδεικνύει την ξεχωριστή ποιότητά του.

ΚΑΜΑΡΑ: Μπήκε ως αλλαγή στο 82' και δεν μπορεί να κριθεί.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Πέρασε ως αλλαγή στο 89' στη θέση του τραυματία Γκιλιέρμε και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ