ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί προτίμησε Ραφίνια ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Γιατί προτίμησε Ραφίνια ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έβαλε τον Ραφίνια στην κορυφή της λίστας των αντί-Ομάρ για δύο απλούς λόγους.

Τα τυπικά όπως φαίνεται απομένουν για να ενταχθεί ο Ραφίνια στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Η Φλαμένγκο ανακοίνωσε ότι ο παίκτης αποδέχθηκε την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας και δεν μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε αυτή τη σπουδαία μεταγραφή.

Ο Ραφίνια αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Δεν θα είναι και ένα απλό ταξίδι άλλωστε με όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν, χρειάζονται ειδικές άδειες. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έτσι, θα είναι αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ομάρ Ελαμπντελαουί που την ίδια ώρα θα πάρει το αεροπλάνο για την Τουρκία, ώστε να έρθει σε συμφωνία με την Γαλατά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, γνώριζε εδώ και καιρό πως δεν υπήρχε περίπτωση παραμονής του Ομάρ στην ομάδα και έτσι, είχε προχωρήσει στον καταρτισμό μιας λίστας με δεξιούς μπακ. Από αυτούς, ο Ραφίνια έγινε ο νούμερο ένα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ρίχνουν όλο το βάρος εκεί. Κι όπως φάνηκε, έχει μιλήσει αρκετός κόσμος στον Ραφίνια, για να πει το "ναι" σε μια τέτοια μεταγραφή.

Μην ξεχνάμε πως η παραμονή του στη Βραζιλία, ουσιαστικά κράτησε μόλις ένα χρόνο. Μετά την Μπάγερν Μονάχου που ήταν ο τελευταίος ευρωπαϊκός του σταθμός, ο Ραφίνια έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, είπε «ναι» στην επιλογή του Ραφίνια για δύο απλούς λόγους. Ο πρώτος εκτιμά την εμπειρία και την ποιότητά του. Ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε για να κατακτά τίτλους, έχει τη νοοτροπία του νικητή, κάτι που μετράει πολύ για να είσαι στον Ολυμπιακό. Έχει εξαιρετική άποψη για τον Ραφίνια ο 50χρονος προπονητής των ερυθρολεύκων και πάνω του θα ποντάρει στη δεξιά πλευρά.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι η προετοιμασία θα είναι μικρή. Η ομάδα θα κληθεί να μπει με το "καλημέρα" στα δύσκολα, με τις υποχρεώσεις της να είναι πολλές. Εκκρεμεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας της περσινής σεζόν, περιμένουμε τη σέντρα στο πρωτάθλημα και μαζί τα πλέι οφ για είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Σε αυτό το πλάνο, παίκτες με εμπειρία που δεν έχουν θέμα προσαρμογής, είναι στα συν. Και ο Ραφίνια είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο Μαρτίνς θα τον βάλει με το «καλημέρα» και ξέρει ότι μπορεί να πάρει πολλά από αυτόν. Δεν είναι παίκτης στοίχημα κοινώς. Ένας πιτσιρικάς που θα έχεις το άγχος αν θα μπει, αν θα είναι εντάξει, αν… Ο Ραφίνια έχει συστηθεί εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στη Φλαμένγκο επίσης, δεν ήταν… κομπάρσος. Στάθηκε έξοχα, τη βοήθησε να κατακτήσει τίτλους, προσφέροντας κι εκεί με τη νοοτροπία του.

Τώρα, έρχεται η ώρα του Ολυμπιακού για να ψάξει το δικό του… ταμείο μέσω του Βραζιλιάνου μπακ. Φυσικά και ο Μαρτίνς έχει έναν επιπρόσθετο λόγο να είναι ικανοποιημένος. Είδε τη διοίκηση μέσα σε λίγες ημέρες, να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας. Με τον Ομάρ να αποχωρεί μετά από έξι χρόνια και φέρνοντας έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Η Φλαμένγκο ανακοίνωσε τον Ραφίνια στους ερυθρόλευκους
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς μίλησε με Ζεζούς πριν ανάψει "πράσινο" για Ραφίνια
Ραφίνια σε Φλαμένγκο: "Πηγαίνω στον Ολυμπιακό"

Photo credits: AP Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ