ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ένα μήνα μετά το διπλό στο Λονδίνο τίποτα δεν είναι ίδιο

EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέρασαν τριάντα ημέρες, πολλά έχουν αλλάξει και ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται. Ένα μήνα μετά το διπλό στο Λονδίνο τίποτα δεν είναι ίδιο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός. Τριάντα ημέρες από το διπλό του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στο Emirates. Μια επική βραδιά για τον κόσμο που βρέθηκε στο Λονδίνο, για την ομάδα.

Κατάφερε να… ρεφάρει την ήττα με 1-0 στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Σισέ και παρότι ισοφαρίστηκε από τον Ομπαμεγιάνγκ στην παράταση, "χτύπησε" με τον Ελ Αραμπί στο 120’.

Κοιτάζοντας κανείς το ημερολόγιο, βλέπει πως το διάστημα είναι μικρό. Έχουν μεσολαβήσει, όμως, τόσα πολλά που έχουν αλλάξει για τα καλά την προσέγγιση όλων. Ο κόσμος, κατάφερε να δει την ομάδα μία φορά από κοντά.

Στο ματς που ακολουθούσε για το πρωτάθλημα (1/3) με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Αν και ήταν τριήμερο, καθώς υπήρχε την επόμενη ημέρα η Καθαρά Δευτέρα. Ακολούθησε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο στην Τούμπα (ήττα 3-2 στις 4 Μαρτίου) και το κεκλεισμένων των θυρών ματς με τους Γουλβς (12 Μαρτίου) και το 1-1, για τη φάση των 16 του EuropaLeague.

Εκεί, μπήκε το λουκέτο… Δεν ξαναείδαμε ματς ελληνικής ομάδας, καθώς η κυβέρνηση έβαλε τέλος με ομόφωνη απόφαση της Λίγκας για λουκέτο μέχρι νεωτέρας.

Υποθετικά και αν δεν είχαμε αυτή την κατάσταση λόγω κορονοϊού, θα είχαμε δει τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα playoffs, το Γουλβς-Ολυμπιακός στη ρεβάνς του EuropaLeague, το Ολυμπιακός-Άρης, ενώ για τις 29 Μάρτη ήταν προγραμματισμένο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την 4ηαγωνιστική των πλέι οφ.

Τίποτα δεν είναι ίδιο ένα μήνα μετά και φαίνεται πως θέλουμε χρόνο ακόμη μπροστά μας για να δούμε δράση. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προσπαθούν να διατηρηθούν σε ένα καλό επίπεδο με ατομικές προπονήσεις, αν αποφασιστεί δράση ο Μαρτίνς θα κάνει μια μίνι προετοιμασία.

Δεδομένα, όμως, βλέποντας κανείς πως μεσολάβησε μόλις ένας μήνας από εκείνη την ιστορική βραδιά στο Λονδίνο, καταλαβαίνει και πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

ΟΙ… ΤΡΕΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Λονδίνο για το ματς με την Άρσεναλ, έδειχνε πιο υποψιασμένος. Ο γιατρός Χρήστος Θέος είχε μοιράσει μάσκες, οι παίκτες εμφανίστηκαν με αυτές στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο και φαίνονταν οι… τρελοί της παρέας.

Τους κοιτούσαν όλοι κάπως, αλλά σήμερα, κοιτάζοντας την κατάσταση στην Αγγλία, νομίζω πως πολλοί έχουν αναθεωρήσει για τις απόψεις τους εκείνες τις ημέρες.

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Θυμάμαι και τότε, πως είχαν στο Λονδίνο στο μυαλό τους τον κορονοϊό. Την ώρα που στην Κίνα οι στιγμές ήταν δύσκολες για τα καλά. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς υπήρχαν βίντεο με απλές συμβουλές. Για το πλύσιμο των χεριών για παράδειγμα, τη χρησιμοποίηση αντισηπτικών, τα βασικά… Βλέποντάς το από κοντά, όμως, δεν πρέπει να είδα πέντε-δέκα άτομα με μάσκες για παράδειγμα σε όλες τις μετακινήσεις στο Λονδίνο.

Από το ξενοδοχείο στο γήπεδο για τη συνέντευξη Τύπου, επιστροφή στη βάση, την άλλη ημέρα πάλι για το ματς. Και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Συμβουλές υπήρχαν από τους αρμόδιους και στην Αγγλία, αντισηπτικά στα ξενοδοχεία, αλλά και τότε στα τρένα έβλεπες τον έναν πάνω στον άλλον, γεμάτο το γήπεδο. Αλήθεια, ένα μήνα μετά και μετρώντας τόσα θύματα, πιστεύει κανείς ότι ο ιός δεν εξαπλώνεται εύκολα;

Όσοι το ζήσαμε από κοντά εκείνο το βράδυ, το ταξίδι, το τι γίνεται σήμερα στη χώρα μας και τι στην Αγγλία, σίγουρα έχουμε μια άλλη οπτική των πραγμάτων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ