ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αλλαγές με Ντουντελάνζ και η "φρεσκάδα" με Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Πορτογάλος τεχνικός από την Τρίτη (6/11) θα ξεκινήσει τον σχεδιασμό της αναμέτρησης με την Ντουντελάνζ (8/11, 22.00), όπου αναμένεται να προχωρήσει σε ένα μίνι "ροτέισον" για να μοιράσει τον χρόνο και ενόψει του ντέρμπι με το "τριφύλλι".

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η Δευτέρα (5/11) κύλησε όμορφα για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του… Πολλά τα χαμόγελα, αυξημένη η αυτοπεποίθηση και με μία ψυχολογία στα ύψη λόγω του πολύ σημαντικού διπλού στο "Κλ. Βικελίδης".

Οι υποχρεώσεις όμως τρέχουν για τον Ολυμπιακό και πρώτος ο Πορτογάλος τεχνικός έσπευσε να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα και να τους υπενθυμίσει το… αυτονόητο. Ότι ακόμη ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε κάτι, δεν κατέκτησε κάποιον στόχο και ίσα-ίσα που ο δρόμος εώς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει ακόμη ένα σωρό εμπόδια, αρχής γενομένης το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου η κοντινή έξοδος στο Περιστέρι.

Πριν απ’ όλα αυτά όμως υπάρχει και η αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ το βράδυ της Πέμπτης (8/11, 22.00) στο Καραϊσκάκη. Εκεί όπου ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, έτσι ώστε να μοιράσει τον χρόνο ενόψει του ματς με το «τριφύλλι».

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε αρκετούς παίκτες του να αφήνουν τα… συκώτια τους στην Θεσσαλονίκη. Σε μία εβδομάδα με τρία απαιτητικά ματς είναι πολύ δύσκολο να πάει με τους ίδιους ποδοσφαιριστές να βγάλει όλο το 7ήμερο.

Οπότε, το μίνι «ροτέισον» αναμένεται να γίνει στο ματς με τους Λουξεμβούργιους. Αν και ο Μαρτίνς δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, καθώς την Δευτέρα (5/11) όσοι έπαιξαν στην Θεσσαλονίκη έκαναν αποθεραπεία, σκέφτεται να ρίξει στη μάχη του Europa League κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν καθόλου (ή ελάχιστα) στο ματς με τον Άρη.

Ο Τοροσίδης για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό να πάρει τη θέση του Ομάρ. Ο Τσιμίκας επίσης να περάσει στο άλλο άκρο της άμυνας αντί του Κούτρη. Ακόμη και ο Γιαννιώτης «παίζει» δυνατά για να περάσει στα γκολπόστ αντί του Σα.

Ο Ναουέλ διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα για το ένα «φτερό» της επίθεσης. Ο Καμαρά συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να επιστρέψει στην ενδεκάδα, ενώ δεν αποκλείεται στην προπόνηση της Τρίτης (6/11) να φανούν σε μεγάλο βαθμό οι προθέσεις του Μαρτίνς με τον Μπίμπαρς Νάτχο.

Αν βάλουμε κάτω τα πράγματα, η ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη δεν θα έχει πολλές αλλαγές με την ενδεκάδα που έχει εν πρώτοις στο μυαλό του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πάνω – κάτω ίδια θα είναι με το πολύ μια – δυο αλλαγές στα χαφ (στον παρτενέρ του Μπουχαλάκη).

Το παιχνίδι όμως με τον Παναθηναϊκό αργεί ακόμη. Προέχει αυτό με την Ντουντελάνζ, όπου ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Άλλωστε είναι κάτι που το συνηθίζει ο Μαρτίνς στα ευρωπαίκά παιχνίδια. Κι αυτό για να έχει πιο «φρέσκους» τους θεωρητικά πιο «βασικούς» που έχει στο μυαλό του τη δεδομένη χρονική περίοδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ