ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός: Η κριτική των Ερυθρόλευκων

EUROPA LEAGUE / ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στη νικηφόρα (0-2) αναμέτρηση με τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος της, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ντουντελάνζ και έφτασε τους 4 βαθμούς στο Group F του Europa League. Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι έλυσαν τον... γόρδιο δεσμό στο 66' με κεφαλιά του Τοροσίδη και "καθάρισαν" το τρίποντο με αυτογκόλ του Γιορντάνοφ στο 81'.

ΣΑ: Ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που χρησιμοποιήθηκε ως βασικός για δεύτερη διαδοχική φορά σε ευρωπαϊκό ματς, δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση για να κρατήσει το μηδέν. Η ερυθρόλευκη εστία σπάνια απειλήθηκε από τους Λουξεμβούργιους, αλλά αυτές τις λίγες φορές που χρειάστηκε να "καθαρίσει", το έπραξε επιτυχώς.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, στην έκτη του εφετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους, ήταν αυτός που έβγαλε την ομάδα του από το αδιέξοδο. Την ώρα που το άγχος είχε αρχίσει να κυριεύει τους συμπαίκτες του, αυτός με κεφαλιά στο 66' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του.... δαιμόνιου... Μπονεφουά. Αξιοσημείωτο ότι ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να κάνει αλλαγή τον "Τόρο", ο οποίος βοήθησε πολύ στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά είχε κουραστεί. Εντέλει αντικαταστάθηκε στο 69' από τον Ελαμπντελαουί.

ΣΙΣΕ: Ο Σενεγαλέζος στόπερ ήταν κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι και μια ταχύτητα... πάνω σε σχέση με τους επιθετικούς της Ντουντελάνζ. Μπορεί να υπέπεσε σε 1-2 λάθη, δεν ήταν όμως τέτοια που θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός στην τρίτη του συμμετοχή στην Ευρώπη εφέτος, έκανε καλό παιχνίδι, δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Όπως και ο έτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο χώρο ευθύνης του. Η μοναδική στιγμή κατά την οποία απέτυχε να βγει νικητής σε προσωπική μονομαχία ήταν στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Κουτιριέ στο 30' τον "άδειασε", αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε πάνω από το δοκάρι.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο ο Λεονάρντο Κούτρης ανέβηκε περισσότερο και όχι μόνο δημιούργησε από αριστερά, αλλά "εκτέλεσε" κιόλας, όπως στη φάση του 68', όταν το συρτό σουτ "έβγαλε" δύσκολα ο Μπονεφουά. Στο 76' παραλίγο να καταγράψει και ασίστ, αλλά το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου κατέληξε στο δοκάρι με την παρέμβαση του Μπεναφουά. Θετική εμφάνιση από τον αριστερό οπισθοφύλακα.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Θετική η παρουσία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, κράτησε τη θέση του, έκανε σωστά φάουλ όταν χρειάστηκε για να σταματήσει την επιθετική ανάπτυξη της Ντουντελάνζ, ενώ στο β' μέρος πέρασε σωστές πάσες για να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του.

ΚΑΜΑΡΑ: Στο πρώτο μέρος ο νεαρός αμυντικός χαφ επιχείρησε 2-3 μακρινά σουτ μήπως και παραβιαστεί η εστία του Μπεναφουά, δίχως επιτυχία. Έκανε και μερικά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, δέχτηκε κίτρινη και έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα εναπομείναντα λεπτά, για να μην αποβληθεί. Όσο περνούσε η ώρα, ο Αφρικανός ήταν αλάνθαστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα και σταμάτησε να... φλερτάρει με δεύτερη κίτρινη.

ΝΑΟΥΕΛ: Κινητικός στο πρώτο μέρος ο Ισπανός εξτρέμ, ο οποίος ξεκίνησε αριστερά στην επίθεση. Μετά το 30λεπτο ο Πέδρο Μαρτίνς τον πέρασε δεξιά και εκεί τα κατάφερε καλύτερα. Με την έναρξη του β' μέρους πέρασε εκ νέου αριστερά. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Φορτούνη και τον Λάζαρο, ενώ στο 23' και το 60' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον αντικατέστησε στο 78' με τον Νάτχο.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους καλύτερους του Ολυμπιακού. Ορεξάτος, δραστήριος, ζήτησε μπάλα και επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο. Έψαξε το γκολ ιδίως στο πρώτο μέρος, παραλίγο να το πετύχει στο 81'. Η UEFA, ωστόσο, το χρέωσε στον Γιορντάνοφ (αυτογκόλ). Οι αμυνόμενοι της Ντουντελάνζ τα βρήκαν... σκούρα τις περισσότερες φορές απέναντι στον αρχηγό των Ερυθρόλευκων, που είχε μεστή παρουσία.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος εξτρέμ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 30' πήγε αριστερά και ο Ναουέλ δεξιά. Ο βραχύσωμος ακραίος επιθετικός πήρε ουκ ολίγες μπάλες στα πόδια του και προσπάθησε όχι μόνο να δημιουργήσει, αλλά και να τελειώσει ο ίδιος φάσεις. Θα μπορούσε και αυτός να γράψει το όνομά του στη λίστα των σκόρερς, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Ο άτυχος της βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Στην προσπάθειά του στο 16' να μην επιτρέψει στους αμυντικούς της Ντουντελάνζ να απομακρύνουν τη μπάλα, έκανε τάκλιν και τραυματίστηκε. Ο Ισπανός επιθετικός δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και στο 18ο λεπτό έγινε αλλαγή με τον Λάζαρο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ελλείψει στράικερ, ο Λάζαρος επιστρατεύτηκε για τη θέση του φορ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τραβιόταν διαρκώς εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα και μπήκε αμέσως στο κλίμα της αναμέτρησης. Κυνήγησε με... μανία το γκολ. Δοκάρι στο 23' με κεφαλιά, δοκάρι στο 76' με πλασέ μέσα από την περιοχή. Έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο να βρει δίχτυα, αλλά απέτυχε. Τελευταίο του γκολ ήταν στις 26/8, στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ: Μπήκε στο 69' αντί του σκόρερ Τοροσίδη. Ο Νορβηγός ακραίος αμυντικός έδωσε φρεσκάδα στη δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού, κράτησε τη θέση του και δεν επέτρεψε στη Ντουντελάνζ να απειλήσει από τη μεριά του. Όσο έπαιξε, απέφυγε τα λάθη.

ΝΑΤΧΟ: Πέρασε στο ματς στο 78ο λεπτό αντί του Ναουέλ. Σωστή η κίνηση του Μαρτίνς, ρίχνοντας στη "μάχη" έναν παίκτη που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να σπάσει τον όποιον ρυθμό είχε η Ντουντελάνζ, στην προσπάθεια να ισοφαρίσει. Ο Ισραηλινός έπραξε αυτό ακριβώς για το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο τέταρτο που πρόλαβε να παίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ