ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άτυχος ο Ολυμπιακός, με Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι στα playoffs του Europa League

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, που εφόσον προκριθεί κόντρα στη Λουκέρνη, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπασακσεχίρ - Μπέρνλι στα playoffs του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λουκέρνη στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και από το μεσημέρι της Δευτέρας (6/8) γνωρίζει τις δυσκολίες που τον περιμένουν, σε περίπτωση πρόκρισης κόντρα στους Ελβετούς.

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στους Πειραιώτες, που εφόσον φτάσουν στα playoffs της διοργάνωσης, θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για την είσοδο τους στους ομίλους. Ο νικητής του ζευγαριού Μπασακσεχίρ - Μπέρνλι θα είναι το τελευταίο, ιδιαίτερα υψηλό, εμπόδιο του Ολυμπιακού για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία μέσα στο χειμώνα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" (23/8) και η ρεβάνς εκτός έδρας (30/8).

Η Μπασακσεχίρ διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα στην Τουρκία την περσινή σεζόν, τερματίζοντας 3 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαράι και κατετάγη 3η στην ισοβαθμία με τη Φενέρμπαχτσε.

Στην Μπασακσεχίρ αγωνίζεται ο Μανουέλ Ντα Κόστα, παίκτης του Ολυμπιακού τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017, αλλά και ο Στέφανο Ναπολεόνι που αγωνίστηκε στη χώρα μας με τις φανέλες των Λεβαδειακού και Ατρομήτου.

Γκαέλ Κλισί, Γκοκχάν Ινλέρ, Εμρέ Μπελόζογλου, Μάρσιο Μοσορό και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία αλλά παίκτες με ποιότητα. Οι Αρντά Τουράν, Έντιν Βίστσα, Ελχέρο Ελία και Μεβλούτ Έρντιτς είναι οι πλέον επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας από τη μέση και μπροστά.

Η Μπέρνλι τερμάτισε πέρσι στην 7η θέση της Premier League και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Έχει εννέα παίκτες στο ρόστερ της που η χρηματιστηριακή τους αξία ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Ταρκόφσκι, Γκίμπσον και Μι, ξεχωρίζουν στην άμυνα, οι Κορκ, Χέντρικ, Ντεφούρ και Μπρέιντι στη μεσαία γραμμή, οι έμπειροι Λένον και Γουόλτερς στους εξτρέμ, ενώ "βαρύ πυροβολικό" στη γραμμή κρούσης είναι ο Κρις Γουντ. H Μπέρνλι είναι ιδιαίτερα σκληρή και αθλητική ομάδα, που πέρσι δύσκολα έβρισκε γκολ αλλά και δύσκολα δεχόταν.

Στον 2ο προκριματικό απέκλεισε την Αμπερντίν στην παράταση της ρεβάνς στο "Turf Moor". Τα δύο 90λεπτα ολοκληρώθηκαν με το ίδιο σκορ (1-1) και με τέρματα των Κορκ στο 102' και Μπαρνς στο 114', η Μπέρνλι πήρε τη νίκη με 3-1, μαζί και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ