ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο οργισμένος Ιγκουαΐν ξεθύμανε και ζήτησε συγγνώμη

Ο οργισμένος Ιγκουαΐν ξεθύμανε και ζήτησε συγγνώμη

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν όχι μόνο έχασε πέναλτι κόντρα στην πρώην ομάδα του αλλά αποβλήθηκε στο φινάλε και ξεσπάθωσε κατά του διαιτητή, γεγονός που τον υποχρέωσε σε μία συγνώμη που έμοιαζε με κατάθεση ψυχής (VIDEO).

Μέσα σε έναν χρόνο η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει με απίστευτο τρόπο και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν συνιστά ένα εξαιρετικό παράδειγμα από την ποδοσφαιρική ζωή της Ιταλίας.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2018 ο "Πιπίτα" οδήγησε την Γιουβέντους σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μίλαν πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του ενώ το βράδυ της Κυριακής όχι μόνο άλλαξε στρατόπεδο αλλά είδε και τη θεά τύχη να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη.

Στο 41' είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει την πρώην ομάδα του από την άσπρη βούλα (ο ίδιος είχε κερδίσει το πέναλτι σε χέρι του Μπενατιά μέσα στην περιοχή) αλλά είδε τον Στσέσνι να του λέει "όχι" μαντεύοντας τη γωνία που έστειλε τη μπάλα, ενώ στο 83' ήρθε ακόμα πιο ηχηρό "χαστούκι" για τον Αργεντινό.

Ο διαιτητής τον χρέωσε με κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπενατιά, με τον "Πιπίτα" να αντιδρά όμως έντονα (ισχυρίστηκε πως του έγινε φάουλ από τον Μαροκινό) και να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να ακολουθήσει κατόπιν ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα με αποκορύφωμα τη στιγμή που κόλλησε το πρόσωπό του σε αυτό του διαιτητή.

Χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά για να ηρεμήσει και να (δεχτεί να) αποχωρήσει από το γήπεδο, με τον Γκατούζο να είναι αυστηρός μαζί του στη συνέντευξη Τύπου ( "πρέπει να μάθει να κοντρολάρει τον εαυτό του") και τον ίδιο να δηλώνει μεταμέλεια λίγο αργότερα, όταν απέκτησε και πάλι καθαρό μυαλό.

"Οφείλω να απολογηθώ στους συμπαίκτες, στον προπονητή, στους οπαδούς και στο διαιτητή, που ξέρει τι του είπα. Ταυτόχρονα θα πρέπει και οι διαιτητές να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα της στιγμής.

Όταν παίζεις κόντρα στην πρώην ομάδα σου, προφανώς και είναι κάτι το διαφορετικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη, ξέρω ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί, όμως εκείνη τη στιγμή χάναμε και δεν είμαστε ρομπότ.

Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα. Ξέρω ότι δεν ήμουν καλό παράδειγμα για τα παιδιά αλλά δεν είμαστε ρομπότς. Θα πρέπει ωστόσο να έχουν περισσότερη κατανόηση οι διαιτητές", δήλωσε μεταξύ άλλων ο έμπειρος στράικερ της Μίλαν μετά το άνετο πέρασμα της "Γιούβε" με 2-0 από το "Σαν Σίρο".

Σύμφωνα πάντως με το διάβασμα των χειλιών του "Πιπίτα" από τους Ιταλούς δημοσιογράφους, δεν υπήρχε εξύβριση προς το διαιτητή, με τον Ιγκουαΐν να επαναλαμβάνει απλά τη φράση "Fischi sempre a me" (Πάντα σφυρίζεις εις βάρος μου").

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ