ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ράσφορντ: Ενώνει μεγάλες αλυσίδες τροφίμων στη μάχη κατά της παιδικής φτώχειας

ManU forward Marcus Rashford claps at the end of the Champions League group H soccer match between Manchester United and Young Boys at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Tuesday Nov. 27, 2018. (AP Photo/Jon Super)
ManU forward Marcus Rashford claps at the end of the Champions League group H soccer match between Manchester United and Young Boys at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Tuesday Nov. 27, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Το έργο που ξεκίνησε ο Μάρκους Ράσφορντ στηρίζουν μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και σουπερ μάρκετ, οι οποίες στοχεύουν στην περαιτέρω εξάλειψη του παιδικού υποσιτισμού, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση.

Ο Μάρκους Ράσφορντ πέρα από τις αγωνιστικές επιδόσεις του και την εν γένει παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε πασίγνωστος στην υφήλιο για τον αγώνα που έδωσε κατά της απόφασης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, να σταματήσει να δίνει δωρεάν γεύμα στα σχολεία, κάτι που επηρεάζει άμεσα τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Ο Ράσφορντ το πέτυχε και μαζί του συσπείρωσε και πολλές εταιρείες/αλυσίδες τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα οποία θέλουν να στηρίξουν το National Food Strategy, τη μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα σίτισης. Οι εταιρείες που ενισχύσουν την προσπάθεια είναι οι: Aldi, Asda, Co-op, Deliveroo, FareShare, Food Foundation, Iceland, Kellogg's, Lidl, Sainsbury's, Tesco και Waitrose.

Συγκεκριμένα καταθέτουν τρεις προτάσεις οι μιλούν για την περαιτέρω στήριξη των παιδιών σε θέματα σίτισης, ώστε περισσότερα παιδιά να μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, την επέκταση των δραστηριοτήτων των παιδιών το καλοκαίρι μαζί με την σίτισή τους, αλλά και την ενίσχυση του εβδομαδιαίου κουπονιού υγείας για μικρά παιδιά και εγκύους που ανήκουν στα φτωχά τμήματα, ώστε να προστεθούν επιπλέον 290.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα.

Στην επιστολή που έστειλαν στην κυβέρνηση από κοινού με τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος το είχε κάνει και στο παρελθόν, ζητούν να επιβληθούν αυτά τα μέτρα για να περιοριστεί η παιδική φτώχεια.

Photo Credits: AP Photo/Jon Super

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ