ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκουαρδιόλα: "Καλύτερος στη Σίτι σε σχέση με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν"

Manchester City coach Pep Guardiola looks on before the Champions League Group F soccer match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City coach Pep Guardiola looks on before the Champions League Group F soccer match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε ρεσιτάλ στους πάγκους των Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αλλά θεωρεί πως την καλύτερη δουλειά την κάνει τώρα στην Μάντσεστερ Σίτι λόγω... Premier League.

Στα τέσσερα χρόνια που έκατσε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και στα τρία που υπηρέτησε την Μπάγερν Μονάχου ο Πεπ Γκουαρδιόλα σάρωσε τους τίτλους με τις δύο αυτές ομάδες και πήγε το ποδοσφαιρικό θέαμα σε άλλο επίπεδο μέσω των τακτικών του.

Για τον ίδιο πάντως, η θητεία του σε Ισπανία και Γερμανία τον βοήθησε να γίνει ακόμα καλύτερος και να φτάσει τώρα στην κορυφή μέσω της παρουσίας του στην Μάντσεστερ Σίτι.

"Είμαι τώρα καλύτερος προπονητής σε σύγκριση με αυτό που ήμουν στην Γερμανία, και είμαι τώρα απίστευτα καλύτερος σε σχέση με το τι ήμουν στην Μπαρτσελόνα, μόνο και μόνο για το γεγονός πως είμαι εδώ.

Τώρα αισθάνομαι πως βρίσκομαι εδώ και είμαι καλύτερος προπονητής επειδή έμαθα να χειρίζομαι αυτή το απίστευτο πρωτάθλημα από πολλές απόψεις. Είναι το δυσκολότερο, για τον αριθμό των αγώνων, για τον καιρό για το ότι οι διαιτητές λένε " συνέχισε το παιχνίδι, συνέχισε το παιχνίδι, συνέχισε το παιχνίδι", για τους αντιπάλους.

Είναι πάρα πολλά. Είναι η μοναδική χώρα όπου πέντε με έξι ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα", παραδέχτηκε ο Καταλανός τεχνικός στο πλαίσιο ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ όπου ήταν επίτιμος καλεσμένος".

Ο Γκουαρδιόλα, που μετράει ήδη 24 σημαντικούς τίτλους στο ενεργητικό του, κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει την Σίτι στο πρωτάθλημα με απολογισμό 100 πόντων και 106 γκολ σε 38 ματς, με τον ίδιο να μην κλείνει ωστόσο την πόρτα σε κάποια εθνική ομάδα για το μέλλον.

Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Liverpool manager Juergen Klopp talk during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Liverpool manager Juergen Klopp talk during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

"Αργά ή γρήγορα, αυτό θα συμβεί, καθώς κάποια στιγμή θα θέλω να είμαι πιο ήρεμος, παίζοντας περισσότερο γκολ. Εάν έχω την ευκαιρία και βρεθούν κάποιες εθνικές ομάδες για να μου χτυπήσουν την πόρτα, τότε θα δω τι θα κάνω", πρόσθεσε ο 48χρονος τεχνικός.

Στο ίδιο μάλιστα μέρος ο Γκουαρδιόλα έκανε και ένα κοπλιμέντο για τον Κλοπ και την Λίβερπουλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι "κόκκινοι" δεν του επιτρέπουν να... χαλαρώνει στον ελεύθερο χρόνο του και να τον αφιερώνει σε διάβασμα βιβλίων.

"Λατρεύω το διάβασμα αλλά δεν διαβάζω. Αρχίζω να διαβάζω και τότε σκέφτομαι την Λίβερπουλ, τον Κλοπ και δεν μπορώ να εστιάσω.

Ο κόσμος λέει πως διαβάζει βιβλία. Εγώ δεν διαβάζω βιβλία. Έχω μία ωραία βιβλιοθήκη και αργά ή γρήγορα θα τα διαβάσω, όμως τώρα δεν έχω χρόνο", ήταν τα λόγια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ