ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Αυξάνει τη χωρητικότητα του Άνφιλντ

Guy Fawkes Night fireworks go off outside the stadium during the Champions League group E soccer match between Liverpool and Genk at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, Nov. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Guy Fawkes Night fireworks go off outside the stadium during the Champions League group E soccer match between Liverpool and Genk at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, Nov. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ σχεδιάζει να ανακατασκευάσει το Άνφιλντ και να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου, που αναμένεται να κοστίσει κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λίβερπουλ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο για την ανακατασκευή του Άνφιλντ και την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά επτά χιλιάδες θέσεις, αφού από τις 54.074 θέλει να πάει στις 61.000.

Σύμφωνα με την Independent το συνολικό πλάνο της ανακατασκευής θα κοστίσει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, ενώ χρειάζεται να υπάρξει βεβαιότητα σχετικά με κάποιους βασικούς παράγοντες.

Πρώτον, η Λίβερπουλ θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους κατοίκους της περιοχής, τις επιχειρήσεις και τις κοινοτικές ομάδες αφού το έργο θα επηρεάσει ένα μέρος της πόλης.

Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος αφού θα χρειαστεί ένα σωστό μοντέλο έτσι ώστε να είναι βιώσιμη η επένδυση για τη Λίβερπουλ στο μέλλον.

Ο επικεφαλής του έργου, Άντι Χιούγκς δήλωσε πρόσφατα: "Δουλεύουμε πάνω στη δημιουργία ενός νέου μέρους στις εξέδρες του Άνφιλντ χωρητικότητας 7.000 θέσεων".

Τον Φεβρουάριο του 2020, θα είναι διαθέσιμα τα λεπτομερή σχέδια, ενώ η ανάπτυξη του Άνφίλντ θα το κατατάξει ως το τέταρτο μεγαλύτερο γήπεδο της Αγγλίας πίσω από το Όλντ Τράφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Γουέμπλεϊ και το νέο στάδιο της Τότεναμ.

Photo Credits: AP / Jon Super

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ